Καλοκαιρινά φεστιβάλ: Μουσική... στην εξοχή

Μέσα σε κάστρα, πλάι σε ποτάμια, κάτω από επιβλητικές βουνοκορφές, τα καλοκαιρινά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα μας βάζουν σε πειρασμό για ένα ακόμα weekend με μουσική αφορμή. Τι και ποιους θα δούμε πού.
Καλοκαιρινά φεστιβάλ: Μουσική... στην εξοχή
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Ένα από τα must to do το καλοκαίρι είναι και ο συναυλιοτουρισμός. Συνδυάζει διασκέδαση, φύση και πολλές φορές βουτιές σε νερά υπέροχα, σε μέρη που ίσως δε θα σκεφτόσασταν έτσι απλά να επισκεφτείτε. Συναυλιοτουρισμός δε σημαίνει, όμως, παίρνουμε το βαλιτσάκι μας και πάμε στο νησί να ακούσουμε για μία βραδιά έναν καλλιτέχνη, κουβαλώντας κούραση και να ξαναγυρίσουμε. Συνδυάζουμε μία ωραία συναυλία σε ένα κάστρο, μία ραχούλα, ένα βουνό, με δύο τρεις ημέρες ξεκούρασης και εξερεύνησης του χώρου. Τον πιο οργανωμένο τουρισμό του είδους προσφέρουν τα καλοκαιρινά φεστιβάλ, που συνδυάζουν πολλά δρώμενα μαζί, σε χώρους επιλεγμένους για την ομορφιά τους, αλλά και για την προσβασιμότητά τους.

Συγκεντρώσαμε τα μουσικά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, όπου μπορεί κανείς να πάει οδικώς, με τρένο ή λεωφορείο, ή ακόμα για τους πιο large και με αεροπλάνο. Τολμήστε το και θα μας θυμηθείτε καθώς μουσική και διακοπές αποτελούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό. Να θυμάστε ότι οι καλύτερες συναυλίες γίνονται σε χωριά, βουνά και θάλασσα και συνήθως μένουν αλησμόνητες.

Φεστιβάλ στη Βαρβάρα Χαλκιδικής

Το 13ο Πολιτιστικό Καλοκαίρι που λαμβάνει χώρα στη Βαρβάρα Χαλκιδικής στις 29, 30 και 31 Ιουλίου είναι μια προσπάθεια χρόνων του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρβάρας που με μεράκι φροντίζει για την επαφή του τόπου με το “σήμερα” μιας και η Βαρβάρα βρίσκεται σε ορεινή περιοχή της Χαλκιδικής και πολλοί δε γνωρίζουν την ύπαρξή της. Οι συναυλίες της έχουν γίνει γνωστές και ωθούν πολλούς να παίρνουν ό,τι μέσο διαθέτουν για να επισκεφτούν την τοποθεσία. Φέτος το Φεστιβάλ θα ανοίξουν την Παρασκευή 29 Ιουλίου, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Γιάννης Χαρούλης, ενώ το Σάββατο 30 Ιουλίου τη σκυτάλη θα πάρουν ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Παύλος Παυλίδης. Η Κυριακή 31 Ιουλίου είναι αφιερωμένη στα παιδιά με πολλά παιχνίδια, εκπλήξεις και δώρα. Για τους λάτρεις της κατασκήνωσης υπάρχει χώρος για ελεύθερο camping από την Τετάρτη 27 Ιουλίου. Για πληροφορίες καλέστε στο 6944 944 744 τον κύριο Αποστόλη Μιχαηλίδη.



Φεστιβάλ Φλυγόνιον στο Κυριάκι Βοιωτίας

Τον Αύγουστο στον υπέροχο χώρο του Ξενώνα Φλυγόνιον, στο χωριό Κυριάκι της Βοιωτίας, ένας νέος θεσμός έχει θεσπιστεί τα τελευταία χρόνια. Το Κυριάκι είναι κτισμένο στις δυτικές πλαγιές του Ελικώνα, σε υψόμετρο 780 μέτρων, μέσα σε ένα καταπράσινο και πανέμορφο τοπίο, που προσφέρεται για ονειρικές αυγουστιάτικες βραδιές υπό τους ήχους καλής μουσικής. Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, στις 14 Αυγούστου, ο εξαιρετικός Θάνος Μικρούτσικος με τον Χρήστο Θηβαίο θα μας ταξιδέψουν με τα τραγούδια τους. Στις 17 Αυγούστου ο αγαπημένος Μίλτος Πασχαλίδης θα συντροφεύσει τους επισκέπτες, ενώ στις 21/8, τον χώρο θα γεμίσουν οι ροκ μουσικές των Υπόγειων Ρευμάτων. Τέλος, στις 28 Αυγούστου, ο Παντελής Θαλασσινός θα κλείσει το μουσικό μέρος του Φεστιβάλ.
 


River Party, στο Νεστόριο Καστοριάς


Έχει γίνει θεσμός και έχει αγαπηθεί από χιλιάδες κόσμο που το περιμένουν εναγωνίως κάθε χρόνο. Το πάρτι στον ποταμό τα συνδυάζει όλα και βγάζει το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Για 5 μέρες, από τις 3 μέχρι και τις 7 Αυγούστου, οι 3 σκηνές του River Party στο Νεστόριο της Καστοριάς θα φιλοξενήσουν μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως ο Παύλος Παυλίδης, ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, οι Locomondo, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Shantel, ο Ψαραντώνης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Άλκης Κωνσταντόπουλος, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Δημήτρης Σταρόβας, ο Πάνος Μουζουράκης και η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Κατασκηνώστε στους οργανωμένους χώρους του Φεστιβάλ και ζήστε από κοντά το ξέφρενο πάρτι στις όχθες του Αλιάκμονα. Για το αναλυτικό πρόγραμμα σε όλα τα stages δείτε εδώ.



Seven Festival 2011 στην Κέρκυρα
 
Το πρώτο “Seven Festival”, θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου», στο Μον Ρεπό της Κέρκυρας και στο διάστημα από 4 έως 6 Αυγούστου 2011. Τρεις μέρες, ένα stage και δέκα εξαιρετικά σχήματα. Την Πέμπτη 4 Αυγούστου θα δούμε τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα, Ζηνοβία Αρβανιτίδη, Παναγιώτη Μάργαρη, Blues Wire και τον Γιώργο Τρύφωνα & The Rebellions. Την Παρασκευή 5 Αυγούστου επί σκηνής θα είναι ο Σωκράτης Μάλαμας, η Ελεονόρα Ζουγανέλη , ο Λόλεκ  και οι The Oqqosite. Τέλος, το Σάββατο 6 Αυγούστου, θα μας ψυχαγωγήσουν ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Ζακ Στεφάνου & μΠάντα Κοάλα, ενώ θα υπάρξει και DJ set, στο πάρτι κλεισίματος. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00, καθημερινά. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6974354460 και 6974064575.

Φεστιβάλ Φιλίππων, Καβάλα

Το 54ο Φεστιβάλ Φιλίππων είναι αφιερωμένο στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, «στη μουσική του, στα τραγούδια του θεού και στα κείμενά του». Στις 30 Ιουλίου συναυλία θα δώσουν οι Χειμερινοί Κολυμβητές με τον Αργύρη Μπακιρτζή, ενώ στις 2 Αυγούστου επί σκηνής ανεβαίνουν οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας. Την αυλαία του φεστιβάλ θα κλείσει στις 22 Αυγούστου ο Αλκίνοος Ιωαννίδης που θα μελοποιήσει κομμάτι της «Φόνισσας», την οποία θα υποδύεται η Μαρία Φαραντούρη. Για το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, δείτε εδώ.

Φεστιβάλ Άρδα 2011

Στις Καστανιές του Δήμου Ορεστιάδας, συναντιούνται για 17η χρονιά άνθρωποι από όλοι την Ελλάδα για ένα εξαιρετικό φεστιβάλ. Από την Τρίτη 26 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 31 Ιουλίου, επί σκηνής θα ανεβούν Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες που αντιπροσωπεύουν διαφορετικά είδη μουσικής. Από τον Φοίβο Δεληβοριά, τη Νατάσα Μποφίλιου, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Πάνο Μουζουράκη, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Κωστή Μαραβέγια, την Έλλη Πασπαλά, τα Υπόγεια Ρεύματα και τον Γιάννη Γιοκαρίνη, μέχρι τη Ραλλία Χρηστίδου και τα Κόκκινα Χαλιά, οι μέρες θα είναι άκρως ενδιαφέρουσες. Για το αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.

 
Dramaica Youth Festival στη Δράμα

Στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα, με είσοδο ελεύθερη, θα πραγματοποιηθεί ένα φεστιβάλ για όλους, από 27 Ιουλίου μέχρι 3 Αυγούστου. Στις 27/7 επί σκηνής θα ανεβεί η Μελίνα Ασλανίδου, στις 28/7 θα συναντηθούν ο Γιάννης Αγγελάκας με τον Ορφέα Περίδη, την 1/8, οι όΝαρ θα μας πουν καλό μήνα, στις 2/8 θα ροκάρουν οι Global Vibe-Moca Juniors-Air Play-Sewn Mouth και την αυλαία θα ρίξει στις 3/8 ο Λεωνίδας Μπαλάφας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v