Φεστιβάλ Φιλίππων&Θάσου: Γιορτάζοντας με την «μουσική» του Παπαδιαμάντη

Στα γεμάτα μουσική μαγευτικά λόγια του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «πατά» το φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων και Θάσου, που ξεκινά με συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου και τιμά την εκατοστή επέτειο από τον θάνατο του μεγάλου λογοτέχνη. Μάθετε περισσότερα και κερδίστε προσκλήσεις.
Φεστιβάλ Φιλίππων&Θάσου: Γιορτάζοντας με την «μουσική» του Παπαδιαμάντη
Προσκλήσεις για το Σάββατο 2 Ιουλίου κερδίζουν οι:
ΕΛΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΖΑΦΕΙΡΙΑ ΒΑΜΒΑΚΙΔΟΥ

Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.

της Κλαίρης Παπαπαναγή

Τα λόγια του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη συναντούν την μουσική και δίνουν το σύνθημα για άλλη μια γιορτή στον νομό Καβάλας. Το 55ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλίππων & Θάσου που είναι αφιερωμένο στην… μουσική του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και τιτλοφορείται «Στα τραγούδια του θεού, στα κείμενά του» ξεκινά με πανηγυρικό τρόπο στις 2 Ιουλίου.

Τα επτά σημεία στα οποία θα λάβουν χώρα οι εκδηλώσεις θα υποδεχτούν σύνθετες, μουσικούς , τραγουδιστές, τραγουδοποιούς και ηθοποιούς. Κάθε δημιουργός, μαζί με το προσωπικό του έργο, θα φέρει και θα παρουσιάσει στη γιορτή και το δώρο του, ένα κείμενο από τον κήπο του Παπαδιαμάντη.

Θα γιορτάσουμε, μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα, τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στα παρακάτω μέρη:

Το Φεστιβάλ θα απλωθεί στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο Απεντομωτήριο (στον προαύλιο χώρο), στο Κάστρο, στην Παλιά Μουσική, κάτω από τον Φάρο, στο Λιμάνι, καθώς και στο θεατράκι του Μωχάμετ Άλη. Αλλά, δεν θα σταματήσει μόνο εκεί: Η γιορτή θα φτάσει σε ναούς, ταβέρνες και καΐκια- εκεί όπου «άγιασε» ο Παπαδιαμάντης. Ακόμα, το Φεστιβάλ θα περιλάβει το φέρι της γραμμής «Καβάλα- Πρίνου» καθώς και την Θάσο, μιας και το φετινό Φεστιβάλ ξαναγίνεται Φιλίππων – Θάσου.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στις 2 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, με μεγάλη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου. Ερμηνευτές θα είναι οι Γιάννης Χαρούλης και η Νατάσα Μποφίλιου. Ο ίδιος ο συνθέτης θα μελοποιήσει και θα παρουσιάσει ένα κείμενο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη αποκλειστικά για το φεστιβάλ.

Το σύνθημα της λήξης θα δοθεί στις 20 Αυγούστου από την Μαρία Φαραντούρη, η οποία θα αποδώσει την «Φόνισσα», όσο ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα «τραγουδά» κεφάλαια του μεγάλου μυθιστορήματος.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους χώρους του φετινού Φεστιβάλ πατώντας εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v