Οι πιο σοκαριστικές δολοφονίες στον κόσμο του σινεμά

Το σινεμά μπορεί να γίνει εξίσου σοκαριστικό και off camera. Οι σοκαριστικές δολοφονίες που συντάραξαν την 7η Τέχνη.
Οι πιο σοκαριστικές δολοφονίες στον κόσμο του σινεμά

Ο κόσμος του θεάματος μοιάζει λαμπερός – και είναι. Όμως δεν λείπουν από αυτόν νοσηρά περιστατικά που του δίνουν μια μακάβρια υπόσταση.

Φόνοι, αίμα και τρέλα στον χώρο της έβδομης Τέχνης. Όχι μπροστά, αλλά πίσω από τις κάμερες, διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες βρήκαν φρικιαστικό θάνατο.

Ελίζαμπεθ Σορτ aka «Μαύρη Ντάλια»



Ίσως ο φόνος που τροφοδότησε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον την λογοτεχνία, την κινηματογραφική βιομηχανία και τον Τύπο, ήταν εκείνος της 22χρονης Elizabeth Short. Το σώμα της «Μαύρης Ντάλιας», όπως την ονόμασε ο Τύπος της εποχής, βρέθηκε ακρωτηριασμένο και εντελώς στραγγισμένο και από την τελευταία σταγόνα αίμα στο Leiment Park του Λος Άντζελες στις 15 Ιανουαρίου του 1947. Ο Gerry Ramlow, δημοσιογράφος της Los Angeles Daily News, δήλωσε αργότερα πως «για το γεγονός πως ο φόνος δεν εξιχνιάστηκε ποτέ φταίνε οι δημοσιογράφοι… ήταν παντού, ποδοπατούσαν στοιχεία και παρακρατούσαν πληροφορίες».

Σάρον Τέιτ



9 Αυγούστου του 1969: Ο – μακαρίτης σήμερα - Τσάρλς Μάνσον και η συμμορία του, εισβάλουν στο σπίτι της Σάρον Τέιτ και την δολοφονούν με φρικιαστικό τρόπο μαζί με άλλους τέσσερις παρευρισκομένους. Ήταν μόλις 26 χρονών και έγκυος στο παιδί του Ρομάν Πολάνσκι. Το σώμα της είχε 16 μαχαιριές, στα χέρια, στην κοιλιά κι άλλες πιο χαμηλά στο υπογάστριο. Οι τελευταίες λέξεις που άκουσε από τον δολοφόνο της ήταν: «Γυναίκα, δεν υπάρχει οίκτος για σένα». Οι δολοφόνοι έφυγαν σαν κύριοι, αφού πρώτα έγραψαν με το αίμα της τη λέξη «pig» (γουρούνι) στην πόρτα. Συνελήφθησαν τέσσερις μήνες μετά, με τον εισαγγελέα να πετυχαίνει την καταδίκη του Μάνσον, ως ηθικού αυτουργού. Την εποχή της δολοφονίας, ο Πολάνσκι και η Τέιτ ήταν για πολλούς το πιο ερωτευμένο ζευγάρι του Χόλιγουντ.

Ντομινίκ Νταν



Η πρωταγωνίστρια του πρώτου Poltergeist βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του καταπιεστικού συντρόφου της Τζον Σουίνι σε ηλικία μόλις 22 ετών. Είχε ήδη αποπειραθεί μια φορά να την στραγγαλίσει το 1982, όμως η ίδια γλίτωσε ξεφεύγοντας από το παράθυρο του μπάνιου και την επόμενη μέρα τερμάτισε τη σχέση τους. Όμως μερικές ημέρες μετά τον χωρισμό, ο Σουίνι την επισκέφθηκε στο σπίτι της «για να μιλήσουν». Η κουβέντα κατέληξε σε καυγά και ο Σουίνι επιχείρησε ξανά να την στραγγαλίσει. Αυτή τη φορά τα είχε καταφέρει, η Νταν διεκομίσθη σε νοσοκομείο, όμως η οικογένειά της αποφάσισε να την αποσυνδέσει από τα μηχανήματα που την κρατούσαν στη ζωή, όταν ο εγκέφαλός της δεν ανταποκρινόταν πια. Παραδόξως, ο Σουίνι καταδικάστηκε σε έξι μόλις χρόνια φυλάκισης, και αποφυλακίστηκε μετά από μόλις τρία χρόνια προκαλώντας σάλο.

Μπομπ Κρέιν



Ηθοποιός, ντράμερ, ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ, o Μπομπ Κρέιν ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς σταρ του Χόλιγουντ στα 70s. Το 1978 κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο Beginners Luck που ανέβηκε σε θεατρική σκηνή της Αριζόνα, όμως ένα μήνα μετά την έναρξη των παραστάσεων βρέθηκε δολοφονημένος στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Η αστυνομία θεώρησε ως φονικό όπλο ένα τρίποδο κάμερας, ενώ γύρω από τον λαιμό του βρέθηκε δεμένο ένα ηλεκτρικό καλώδιο. Οι έρευνες οδήγησαν στον τότε εραστή του Τζον Χένρι Κάρπεντερ, τον οποίο η αστυνομία συνέλαβε ως ύποπτο για τη δολοφονία. Στο αυτοκίνητό του υπήρχαν κηλίδες αίματος που ταίριαζαν με την ομάδα αίματος του Κέιν, ωστόσο εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε DNA τεστ, και ο Κάρπεντερ δεν δικάστηκε ποτέ, μέχρι το 1992 όταν η υπόθεση ξανάνοιξε. Λόγω έλλειψης ενοχοποιητικών στοιχειών ο Κάρπεντερ αθωώθηκε και μέχρι σήμερα η δολοφονία του Κέιν παραμένει άλυτη.

Φιλ Χάρτμαν



Με συμμετοχές στο Saturday Night Live και σε ταινίες όπως το Houseguest, ο Φιλ Χάρτμαν ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλής στην Αμερική των 80s. Εξίσου δημοφιλής ήταν και ο γάμος του με το μοντέλο Μπριν Όμνταλ το 1987. Όμως ζώντας στη σκιά του συζύγου της, η Όμνταλ το’ ριξε στα χάπια και το αλκοόλ μην μπορώντας να κάνει καριέρα ως ηθοποιός. Μπήκε και βγήκε από αποτοξίνωση αρκετές φορές, όμως το Μάιο του 1998 τα πράγματα χειροτέρεψαν. Μετά από έντονο τσακωμό και αφού ο Χάρτμαν πήγε να κοιμηθεί, η Μπριν μπήκε στην κρεβατοκάμαρα και τον πυροβόλησε τρεις φορές, δύο στο κεφάλι και μια στο στήθος. Μετά τον φόνο, η Μπριν πήγε σε φίλο της για να ομολογήσει τον φόνο, και αφού γύρισαν στο σπίτι και είδαν το πτώμα του, η Μπριν κλείστηκε στο μπάνιο και τίναξε τα μυαλά της στον αέρα.

Πιέρ Πάολο Παζολίνι



«Το πτώμα ήταν μπρούμυτα, όταν βρέθηκε. Τα μαλλιά του κολλημένα από το αίμα,  σκέπαζαν το πρόσωπο που ήταν γδαρμένο και σχισμένο. Το πρόσωπο παραμορφωμένο από το πρήξιμο και μελανιασμένο, από τους μώλωπες και τις πληγές. Τα δάχτυλα του αριστερού χεριού σπασμένα και κομμένα. Το αριστερό σαγόνι τσακισμένο. Η καρδιά διαλυμένη». Αυτά αναγράφηκαν στην ιατροδικαστική γνωμάτευση τον Νοέμβριο του 1975, όταν το πτώμα του μεγάλου σκηνοθέτη Παζολίνι βρέθηκε σε μια αμμώδη παραλία της Οστια στη Ρώμη. Ο 17χρονος Πίνο Πελόζι, ζιγκολό της εποχής, συλλαμβάνεται και καταδικάζεται για τον φόνο. Ο Πελόζι ισχυρίστηκε ότι ο Παζολίνι τον πίεσε να κάνουν έρωτα, εκείνος αρνήθηκε, και ο οργισμένος σκηνοθέτης πήρε ένα ξύλο και τον χτύπησε. Είκοσι χρόνια όμως μετά, ο Πελόζι αλλάζει την κατάθεσή του και μιλά για τρεις άντρες που ξυλοκόπησαν, βασάνισαν σαδιστικά τον Παζολίνι φωνάζοντας «βρωμόπουστα» και «παλιοκομμούνι» και υποστηρίζει πως δεν μίλησε τότε γιατί απειλούσαν τον ίδιο και την οικογένειά του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v