Έρχεται ο "Καζαντζάκης" δια χειρός Γιάννη Σμαραγδή

Ο Γιάννης Σμαραγδής σκηνοθετεί την ταινία για τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη, που έρχεται τον Νοέμβριο στους κινηματογράφους. Δείτε το πρώτο teaser.
Έρχεται ο Καζαντζάκης δια χειρός Γιάννη Σμαραγδή
Ο Γιάννης Σμαραγδής, σκηνοθέτης μεταξύ άλλων των Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι, El Greco και Καβάφης, υπογράφει την σκηνοθεσία της πολυαναμενόμενης ταινίας για τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη, με ένα all star cast στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το Νίκο Καζαντζάκη θα ενσαρκώσει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, τη σύζυγό του, Ελένη, η Μαρίνα Καλογήρου, τον Αλέξη Ζορμπά ο Θοδωρής Αθερίδης, την Μελίνα Μερκούρη η Ζέτα Δούκα, ενώ ο Στάθης Ψάλτης θα εμφανιστεί στο ρόλο του ηγούμενου της Μονής Σινά.

Ο Αργύρης Ξάφης υποδύεται τον πατέρα του Καζαντζάκη και η Μαρία Σκουλά τη μητέρα του. Τον Άγγελο Σικελιανό ενσαρκώνει ο Νίκος Καρδώνης, την σύζυγό του Εύα η Αμαλία Αρσένη, την Ίτκα η Γιούλικα Σκαφιδά, και τον Ζιλ Ντασέν ο Αλέξανδρος Κολλάτος.

Το σενάριο, βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Καζαντζάκη, «Αναφορά στον Γκρέκο». Πρόκειται για συμπαραγωγή πέντε χωρών: Ελλάδας, Γαλλίας, Γερμανίας, Αυστρίας και Κίνας. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε Κρήτη, Αθήνα, Αίγινα, Παρίσι, Αντίπολη, Βιέννη, Βερολίνο, και Κίνα, και η ταινία αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες τον ερχόμενο Νοέμβριο.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v