Flix it στη Στέγη: Η γυναίκα που έφυγε

Σε πρώτη πανελλήνια προβολή, η ταινία που απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα από το Φεστιβάλ Βενετίας 2016, έρχεται με το Flix.gr στη Στέγη.
Flix it στη Στέγη: Η γυναίκα που έφυγε
Η τελευταία ταινία ενός από τους κορυφαίους σκηνοθέτες του παγκόσμιου κινηματογράφου, του Φιλιππινέζου Λαβ Ντίαζ, βραβευμένη με το Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας πριν από μόλις λίγους μήνες, κάνει την πρώτη της προβολή στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του «Flix it στη Στέγη». Μια συναρπαστική και, συγχρόνως, στοχαστική ταινία που ξεδιπλώνει μια γκάμα ιδεών και συναισθημάτων για την εκδίκηση και τη συγχώρεση, για την ηθική και την ευθύνη, για το σημάδι που αφήνει ο άνθρωπος στην Ιστορία και για τη θέση της γυναίκας σε έναν κόσμο που αλλάζει. Με μια συγκλονιστική ερμηνεία από τη σπουδαία Τσάρο Σάντος-Κόνσιο, η οποία επιστρέφει στο σινεμά μετά από 12 χρόνια απουσίας, Η γυναίκα που έφυγε (The Woman who Left) δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα φιλμ-εμπειρία.

Εμπνευσμένη από ένα διήγημα του Τολστόι, η ταινία αφηγείται την ιστορία της Χοράσια, μιας γυναίκας που έχει περάσει τα τελευταία τριάντα χρόνια στη φυλακή. Πρώην δασκάλα, περνά τις μέρες της διδάσκοντας άλλες κρατούμενες γραφή και ανάγνωση και δεν περιμένει πια τίποτα από τη ζωή της. Όταν όμως μια άλλη φυλακισμένη ομολογήσει την ενοχή της για το έγκλημα για το οποίο η Χοράσια είχε καταδικαστεί, θα βγει από τη φυλακή και θα αναζητήσει την οικογένειά της. Ψάχνοντας τον γιο της, θα ανακαλύψει ξανά την πατρίδα της, τις Φιλιππίνες, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και θα συνειδητοποιήσει ότι οι συμπολίτες της ζουν υπό τον τρόμο της διαφθοράς και των απαγωγών. Και σύντομα, η γενναιόδωρη προσωπικότητά της θα διαβρωθεί από μια έντονη επιθυμία για εκδίκηση...

Σκηνοθεσία, σενάριο, μοντάζ, διεύθυνση φωτογραφίας και παραγωγή: Lav Diaz

Χώρα: Φιλιππίνες

Γλώσσα: Φιλιππινέζικα

Πρωταγωνιστούν: Charo Santos-Concio, John Lloyd Cruz, Michael de Mesa, Sharmaine Centenera-Buencamino, Nonie Buencamino

Πρώτη προβολή στην Ελλάδα: 15 Μαρτίου 2017

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.



Info:

15 Μαρτίου 2017
19:30 Κεντρική Σκηνή
3 ώρες και 46 λεπτά
Κατάλληλη για θεατές 15+
Εισιτήρια:
Κανονικό: 7 €
Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 6 €
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 5 €
ΑΜΕΑ, Συνοδός ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 €
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v