Το σκοτεινό μυστικό του "Τελευταίο ταγκό στο Παρίσι"

Σοκάρει η ομολογία Μπερτολούτσι για τη σκηνή του βιασμού στο «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι».
Το σκοτεινό μυστικό του Τελευταίο ταγκό στο Παρίσι
Η σκηνή με το βούτυρο στην ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι» συνεχίζει να προκαλεί σάλο, ακόμα και αρκετές δεκαετίες μετά την κυκλοφορία της. Αιτία μια πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του σκηνοθέτη, ο οποίος ανέφερε πως η 19χρονη τότε ηθοποιός Μαρία Σνάιντερ δεν είχε ενημερωθεί ούτε είχε συναινέσει για την συγκεκριμένη σκηνή.

Στόχος του, όπως είπε, ήταν να νιώσει η πρωταγωνίστριά του ταπεινωμένη. «Η σκηνή με το βούτυρο ήταν μια ιδέα που είχα με τον Μάρλον το πρωί πριν το γύρισμα. Υπήρξα, όμως, απαίσιος απέναντι στη Μαρία γιατί δεν της είπα τι θα συνέβαινε. Ήθελα την αντίδρασή της ως κορίτσι και όχι σαν ηθοποιός. Ήθελα να νιώσει ταπεινωμένη. Νομίζω ότι με μίσησε όπως και τον Μάρλον που δεν της είπαμε ότι θα υπήρχε αυτή η λεπτομέρεια με το βούτυρο να χρησιμοποιείται ως λιπαντικό», δήλωσε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στην Ταινιοθήκη της Γαλλίας.



H συνέντευξη είναι του 2013, όμως για κάποιον λόγο αυτές τις ημέρες κάνει τον γύρο των social media. Λίγες ημέρες μετά την προβολή της, η Μαρία Σνάιντερ είχε δηλώσει πως, αφού έμαθε τι είχε γίνει, ζούσε σε μια φάση αυτοκαταστροφής κάνοντας χρήση ναρκωτικών ουσιών και αναρίθμητες απόπειρες αυτοκτονίας. «Ο Μάρλον μου έλεγε να μην ανησυχώ και πως είναι απλά μια ταινία. Αλλά κατά τη διάρκεια της σκηνής και ακόμη κι αν αυτό που έκανε ο Μάρλον δεν ήταν αληθινό, έκλαιγα στ' αλήθεια».

Η ηθοποιός πέθανε το 2011 από καρκίνο.

Οι δηλώσεις του σκηνοθέτη προκάλεσαν καυστικά σχόλια στα social media, από ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Δείτε την επίμαχη σκηνή.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v