Με Αλμοδόβαρ ξεκινούν οι 22ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας-Νύχτες Πρεμιέρας, με πρεμιέρα… αλμοδοβαρική.
Με Αλμοδόβαρ ξεκινούν οι 22ες Νύχτες Πρεμιέρας
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο ανανεώνει το φθινοπωρινό ραντεβού με τους σινεφίλ από τις 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου σε γνωστούς κινηματογράφους της Αθήνας.

Ο φετινές Νύχτες ξεκινούν με την “Julieta” του Πέδρο Αλμοδόβαρ και ρίχνουν αυλαία με το “Elle” του Πολ Βερχόφεν. Στον βασικό κορμό του φεστιβάλ, στο διαγωνιστικό πρόγραμμα, θα προβληθούν εννέα ταινίες, ενώ το ελληνικό σινεμά εκπροσωπείται με 180 ταινίες, οι 104 εκ των οποίων είναι μεγάλου μήκους.





Η κριτική επιτροπή έχει πρόεδρο τον Λάκη Παπαστάθη (σκηνοθέτη) και μέλη τους Αρη Σερβετάλη (ηθοποιό), Ελενα Χριστοπούλου (κριτικό κινηματογράφου), Βαλέρια Χριστοδουλίδου (ηθοποιό) και Βασίλη Σουραπά (διανομέα).

Στο διαγωνιστικό τμήμα των μικρού μήκους φιλμ θα δούμε 46 παραγωγές, ενώ φέτος θα υπάρξει για πρώτη φορά αφιέρωμα στις μεινότητες, που θα φιλοξενήσει κλασσικές και νέες ταινίες που «μιλούν διαφορετικές γλώσσες», αλλά «αναφέρονται στο τι σημαίνει να νοιώθεις ξένος, μόνος, αβοήθητος μέσα στον κόσμο των άλλων», όπως ανέφερε ο Λουκάς Κατσίκας, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ.

Στον ιστότοπο www.aiff.gr θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Καλές προβολές!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v