Η καρδιά του ελληνικού σινεμά χτυπά στα κανάλια Novacinema

Δύο ελληνικές ταινίες κοινωνικού και κωμικού περιεχομένου προβάλλονται σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση.
Η καρδιά του ελληνικού σινεμά χτυπά στα κανάλια Novacinema
Κοινωνικός προβληματισμός και γέλιο. Road Movie και κωμωδία ηθών και καταστάσεων. Συγκίνηση και ψυχική ανάταση. Το ελληνικό σινεμά προσφέρει ποικιλία συναισθημάτων και τα κανάλια Novacinema φέρνουν στην τηλεόρασή μας δύο νέες ελληνικές παραγωγές που προβληματίζουν και ψυχαγωγούν.

Οι γαμπροί της Ευτυχίας

Ο Βαγγέλης είναι ένας παραδοσιακός Κρητικός οικογενειάρχης παντρεμένος με την Λίνα. Δυστυχώς, δεν μπορεί να χαρεί την γυναίκα του, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, αφού μαζί τους μένει η γεροντοκόρη και εκκεντρική αδερφή του, Ευτυχία. Ο μόνος τρόπος για να φύγει η Ευτυχία από το σπίτι και να την ξεφορτωθεί μια για πάντα είναι να την παντρέψει. Ποιος όμως θα είναι ο ήρωας που θα δεχθεί να παντρευτεί την Ευτυχία; Αναζητώντας τον κατάλληλο γαμπρό, ο Βαγγέλης καταλήγει σ’ένα συνεργάτη του τον Μένη. Ο Μένης είναι ένας άνδρας στο χείλος της καταστροφής, χτυπημένος από την οικονομική κρίση και ίσως ο μόνος που θα μπορούσε να κάνει την θυσία. Και ενώ το προξενιό δείχνει να έχει πάρει τον δρόμο του, εμφανίζεται ένας δεύτερος γαμπρός που διεκδικεί την Ευτυχία, ο Κούλης...

Η νέα κωμωδία σε σκηνοθεσία Στράτου Μαρκίδη, αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του κλασσικού θεατρικού έργου των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη και εγγυάται μιάμιση ώρα ατόφιου γέλιου και ψυχαγωγίας με τα ευτράπελα σκηνικά που προσφέρει. Πρωταγωνιστούν οι: Χρύσα Ρώπα, Κώστας Αποστολάκης, Μπέσυ Μάλφα, Κατερίνα Γερονικολού και Κώστας Ευρυπιώτης.

Θα την απολαύσουμε αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema και, φυσικά, όποτε θέλουμε με την υπηρεσία εγγραφής του αποκωδικοποιητή NovaBox+.

Xenia

Μετά τον θάνατο της μητέρας τους, δύο αδέλφια, ο Ντάνυ και ο Οδυσσέας, 16 και 18 ετών αντίστοιχα, ταξιδεύουν από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη για να εντοπίσουν τον πατέρα τους, που τους εγκατέλειψε πριν χρόνια. Σκοπός τους να εξασφαλίσουν την ελληνική ιθαγένεια αλλά και τη συμμετοχή του ταλαντούχου Οδυσσέα σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού στη Θεσσαλονίκη. Στην πορεία, θα αντιμετωπίσουν εχθρούς και φίλους, θα κυνηγήσουν μια καλύτερη ζωή και θα ενηλικιωθούν χωρίς ποτέ να παραιτηθούν από το δικαίωμα να ονειρεύονται.

Ένα κοινωνικά επίκαιρο road movie δια χειρός Πάνου Κούτρα («Στρέλλα), το οποίο μας μεταφέρει σε ένα αλμοδοβαρικό σύμπαν που κυριαρχεί η φαντασία, το χιούμορ και η σινεφίλ τόλμη. Η ταινία συμμετείχε στο περσινό φεστιβάλ Καννών, ενώ κέρδισε έξι βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Η δημιουργία του Πάνου Κούτρα προβάλλεται αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema, ενώ χάρη στην λειτουργία εγγραφής του αποκωδικοποιητή Novabox+ μπορούμε να τη δούμε όποτε θελήσουμε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v