3 βιογραφικά διαμαντάκια στα κανάλια Novacinema

Τρεις δυνατές πρεμιέρες στα κανάλια Novacinema θα μας διηγηθούν αυτόν τον μήνα τις ιστορίες ισάριθμων προσωπικοτήτων και θα μας συναρπάσουν.
3 βιογραφικά διαμαντάκια στα κανάλια Novacinema
Σπουδαίοι σκηνοθέτες, λαμπερά ονόματα, συναρπαστικές βιογραφικές ταινίες: Με αυτή την τριπλή εγγύηση, τα κανάλια Novacinema μας παρουσιάζουν σε πρώτη πανελλήνια τηλεοπτική προβολή αυτόν τον μήνα, τρία διαμαντάκια που εξιστορούν τον βίο, την πολιτεία και τις περιπέτειες του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, του J.M.W. Turner και του Chris Kyle.

Ένας πολιτικός ακτιβιστής-σύμβολο του αγώνα ενάντια στις φυλετικές και κοινωνικές διακρίσεις, ένας βρετανός ζωγράφος που συνδύαζε το ταλέντο με την εκκεντρική αντικοινωνικότητα και ένας εκτελεστής του αμερικανικού στρατού γίνονται η πρώτη ύλη στα χέρια της Άβα ΝτυΒερνέ, του Μάικ Λι και του Κλιντ Ίστγουντ αντίστοιχα. Κι εμείς, θα απολαύσουμε το αποτέλεσμα στις πρεμιέρες των καναλιών Novacinema και, χάρη στην υπηρεσία εγγραφής του αποκωδικοποιητή NovaBox+ που μας επιτρέπει να τις κρατήσουμε στην ταινιοθήκη μας, ξανά και ξανά όποτε το επιθυμούμε.

Mr Turner
Το δεύτερο μισό της ζωής του, ο διάσημος ρομαντικός βρετανός ζωγράφος J.M.W. Turner βιώνει και μία από τις πιο δημιουργικές του περιόδους. Τα ένστικτά του, το εκκεντρικό του γούστο, η σχέση του με την βρετανική αριστοκρατία, την λέσχη καλλιτεχνών της εποχής και τις γυναίκες, «δένουν» όλα μαζί σε μια όμορφη ταινία, της οποίας κάθε πλάνο μοιάζει έργο τέχνης βγαλμένο από τα μέσα του 19ου αιώνα.



Στο τιμόνι της υπέροχης σκηνοθεσίας, ο βρετανός «μάστορας» Μάικ Λι («Μυστικά και Ψέματα») ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, για την ερμηνεία του οποίου βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα στο περασμένο Φεστιβάλ Καννών, ο εξαιρετικός Τίμοθι Σπαλ.

Ελεύθερος Σκοπευτής
Βασισμένη στις μνήμες ενός πραγματικού ελεύθερου σκοπευτή, του Κρις Κάιλ, από την εμπειρία του στο Ιράκ, η περιπέτεια του Κλιντ Ίστγουντ μας κάνει να στεκόμαστε στην άκρη του καναπέ γεμάτοι αγωνία, παρακολουθώντας την αποστολή του ανθρώπου που «δεν αστοχεί ποτέ». Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό στέλνει τον Κάιλ στο Ιράκ με αποστολή να προστατεύσει τους συμπατριώτες του, αλλά η φήμη του φτάνει ως το αντίπαλο στρατόπεδο, καθιστώντας τον νούμερο ένα στόχο του εχθρού. Παράλληλα, ο Κάιλ προσπαθεί να σταθεί «όρθιος» και στον ρόλο του συζύγου και πατέρα, για την οικογένεια που τον περιμένει στις ΗΠΑ.



Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Κλιντ Ίστγουντ παραδίδει μια βιογραφική περιπέτεια για γερά στομάχια, έχοντας στον πλευρό του τον πλέον περιζήτητο ερμηνευτή του Χόλιγουντ, τον Μπράντλεϊ Κούπερ. Μαζί του, πρωταγωνιστεί η Σιένα Μίλερ.

Selma
Μία από τις σημαντικότερες και πιο επιδραστικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, είναι το κεντρικό πρόσωπο αυτής της ιστορικής ταινίας που μας μεταφέρει στην ταραγμένη δεκαετία του ’60. Τότε, ο μεγάλος αγωνιστής αναλαμβάνει να οργανώσει μια μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας από την πόλη Σέλμα ως την Αλαμπάμα, έχοντας στο μυαλό του ένα «όνειρο που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο».



Η Άβα ΝτυΒερνέ σκηνοθετεί, ο Ντέιβιντ Ογιελόβο πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και οι Τομ Ουίλκινσον, Κάρμεν Ετζόγκο, Τιμ Ροθ και Όπρα Ουίνφρεϊ συμπληρώνουν το λαμπερό παζλ του καστ μιας ταινίας που προτάθηκε για 4 Χρυσές Σφαίρες και 2 Όσκαρ, αποσπώντας και στις δύο τελετές το βραβείο του Καλύτερου Τραγουδιού.

Τις τρεις ταινίες θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε πρεμιέρα αυτή την περίοδο στα κανάλια Novacinema, και όποτε το θελήσουμε, με την υπηρεσία εγγραφής του αποκωδικοποιητή NovaBox+.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v