Kate Winslet, Emma Stone στη νέα ταινία του Λάνθιμου

Η Kate Winslet και η Emma Stone δίνουν χαρακτήρα… all star στην νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο «The Favourite».
Kate Winslet, Emma Stone στη νέα ταινία του Λάνθιμου
Ο σκηνοθέτης του Κυνόδοντα δεν χάνει χρόνο και μετά το Lobster που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 68ο Φεστιβάλ Καννών αποσπώντας το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής, ετοιμάζει ένα δράμα εποχής με πρωταγωνιστές την Kate Winslet και την Emma Stone.

Ο τίτλος του θα είναι The Favourite, ενώ στο καστ θα προστεθεί και η Olivia Colman. Σε αντίθεση πάντως με τις προηγούμενες ταινίες του, στις οποίες ο ίδιος έγραφε το σενάριο (και σκηνοθετούσε), στη συγκεκριμένη θα αναλάβει μόνο την καρέκλα του σκηνοθέτη με σεναριογράφους την Deborah Davis και τον Tony McNamara.

Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται τον 18ου αιώνα και ακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις στην εποχή της Βασίλισσας Άννας, τελευταίας μονάρχη του Οίκου των Στιούαρτ. Η Colman θα υποδυθεί τον ρόλο της Βασίλισσας, ενώ η Winslet εκείνο της Sarah, Δούκισας του Μάρλμπορο. Η Stone υποδύεται την Abigail Masham, μια φτωχή και μακρινή συγγενή της Sarah.

Σε σχέση πάντως με τις προηγούμενες ταινίες του Λάνθιμου η συγκεκριμένη φαίνεται να είναι η πιο… mainstream σεναριακά, οπότε το μόνο που μένει είναι να διαπιστώσουμε κατά πόσο ο Έλληνας σκηνοθέτης θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός «συμβατικού» σεναρίου.
Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v