10 ταινίες για να δείτε στις Νύχτες Πρεμιέρας

Οι Νύχτες Πρεμιέρας ανοίγουν αυλαία και εμείς επιλέγουμε δέκα υπέροχες σινεφίλ προτάσεις για να τις τιμήσετε δεόντως.
10 ταινίες για να δείτε στις Νύχτες Πρεμιέρας
Μουσικά ντοκιμανταίρ, βραβευμένες ταινίες, παγκόσμιες πρεμιέρες και θεματικά αφιερώματα συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο φετινό πρόγραμμα των 21ων Νυχτών Πρεμιέρας. Συνολικά 239 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, μεταξύ των οποίων και πολλές ελληνικές.

Η αυλαία ανοίγει στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 4 Οκτωβρίου με τον φετινό Χρυσό Φοίνικα, το Dheepan. Πέραν αυτού, επιλέξαμε 9 ακόμα ταινίες που θα μας απασχολήσουν σινεφιλικά φέτος και περιμένουμε πώς και πώς να τις απολαύσουμε στη μεγάλη οθόνη.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ.

Dheepan
4/10
Αίθουσα: Ιντεάλ
Ώρα: 20:00

Η ταινία που θα κλείσει τις φετινές «Νύχτες» δεν είναι άλλη από τον φετινό Χρυσό Φοίνικα. Μία βίαιη και συνάμα τρυφερή ιστορία μιας τριάδας προσφύγων από την Σρι Λάνκα, οι οποίοι αναγκαστικά θα πρέπει να γίνουν οικογένεια στο σύγχρονο Παρίσι. Ίσως η πιο επίκαιρη ταινία του φεστιβάλ, για ένα ζήτημα που απασχολεί όλη την Ευρώπη, σε σκηνοθεσία Ζακ Οντιάρ.


Black Mass
2/10
Αίθουσα: Δαναός 1
Ώρα: 22:15

Ο (αγνώριστος) Τζόνι Ντεπ υποδύεται τον διαβόητο Βοστονέζο κακοποιό Γουίτι Μπάλγκερ, πληροφοριοδότη του FBI στα ’70s-’80s, σε μια από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες του φετινού Φεστιβάλ, δια χειρός Σκοτ Κούπερ.


Mistress America
25/9
Αίθουσα: Odeon Όπερα 1
Ώρα: 21:15

Δύο χρόνια μετά το «Frances Ha», την ταινία που είχε εγκαινιάσει τις Νύχτες Πρεμιέρας προ δύο ετών, οι Νόα Μπάουμπαχ και Γκρέτα Γκέργουιγκ συνεργάζονται ξανά για μια εμψυχωτική κομεντί και μας ξεναγούν σε μια μητρόπολη γεμάτη εκπλήξεις.


45 Years
27/9
Αίθουσα: Ιντεάλ
Ώρα: 20:00
Bραβεία ερμηνείας για τους υπέροχους πρωταγωνιστές, Σάρλοτ Ράμπλινγκ και Τομ Κόρτνεϊ, στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βερολίνου, σε αυτό το χαμηλόφωνο δράμα, το οποίο παρακολουθεί ένα ζευγάρι λίγες ημέρες πριν την 45η επέτειο του γάμου του, όταν συμβαίνει κάτι θλιβερό και απροσδόκητο.


Une Histoire de Fou
27/9
Αίθουσα: Δαναός 1
Ώρα: 22:00

Ο Ρομπέρ Γκεντιγκιάν του «Χιόνια στο Κιλιμάντζαρο» στήνει ένα δράμα σε πολλά επίπεδα με έντονο πολιτικό στοιχείο και μας μεταφέρει στο αντάρτικο πόλης των 80s στη Γαλλία και στον αγώνα των Αρμενίων για εθνική ανεξαρτησία.


Life
30/9
Αίθουσα: Ιντεάλ
Ώρα: 22:00

Ένας φωτογράφος από το περιοδικό Life αναλαμβάνει να τραβήξει φωτογραφίες του Τζέιμς Ντιν, σε μια υποβλητική εξερεύνηση του χαρακτήρα πίσω από τη διασημότητα σε αυτό το βιογραφικό δράμα δια χειρός Άντον Κόρμπιν (Control).

The Tale of Tales
30/9
Αίθουσα: Odeon Όπερα 1
Ώρα: 21:30
Ηδυπαθείς βασιλείς και απελπισμένες βασίλισσες, περαστικές μάγισσες και μοιραίες νεράιδες, τρομακτικά τέρατα και δράκοι, αγγελιοφόροι του θανάτου και πολλά ακόμα γκροτέσκα σκηνικά σε μια ταινία που βασίζεται σε αναγεννησιακές φανταστικές ιστορίες του Τζιανμπατίστα Μπαζίλε. Ο τύπος που ενέπνευσε τους αδερφούς Γκριμ.


The Assassin
3/10
Αίθουσα: Odeon Όπερα 1
Ώρα: 20:00
Το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο τελευταίο Φεστιβάλ Κανών είναι μια στιλιζαρισμένη ταινία πολεμικών τεχνών στα χνάρια του Τίγρης και Δράκος, η οποία παρακολουθεί τις περιπέτειες ενός κοριτσιού το οποίο απήχθη σε μικρή ηλικία από το σπιτικό του και εκπαιδεύτηκε από μια μοναχή ως δεινός εκτελεστής.


El Club
3/10
Αίθουσα: Odeon Όπερα 1
Ώρα: 22:15

Η νέα ταινία του Πάμπλο Λαραΐν, σκηνοθέτη του υποψήφιου για ξενόγλωσσο Όσκαρ “Νο”, είναι ένας κόλαφος για την επίσημη καθολική εκκλησία και παράλληλα η Αργυρή Άρκτος Κριτικής Επιτροπής στο περασμένο Φεστιβάλ Βερολίνου.


Jaco
28/9/2015
Αίθουσα: ODEON Οπερα 1 (Δημοσιογραφική Προβολή)
Ώρα: 13:00
29/9/2015
Ώρα: 17:45
2/10/2015
Ώρα: 18:15
Η ιστορία του θρύλου της μουσικής Τζάκο Παστόριους με υλικό που παρουσιάζεται για πρώτη φορά και συνεντεύξεις από την οικογένεια του και τους συνεργάτες του, ανάμεσα σε αυτούς οι: Τζόνι Μίτσελ, Κάρλος Σαντάνα, Sting (Τhe Police), Flea (Τhe Red Hot Chili Peppers).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v