Harry Potter: O μάγος… εκτίθεται

Νομίζατε ότι το franchise του Harry Potter ολοκληρώθηκε με την τελευταία ταινία του; Κάνατε λάθος. Από την άνοιξη του 2012 ο διάσημος μάγος θα έχει το δικό του θεματικό πάρκο στην Αγγλία και συγκεκριμένα στα στούντιο της Warner Bros στο Leavesden.
Harry Potter: O μάγος… εκτίθεται
Η πρεμιέρα της έβδομης και τελευταίας ταινίας του Harry Potter «Harry Potter and the Deathly Hallows Part II» στο Λονδίνο μπορεί να αποτέλεσε την ολοκλήρωση της άκρως επιτυχημένης σειράς με τον νεαρό μάγο, αλλά το franchise του όπως φαίνεται καλά κρατεί….

Την άνοιξη του 2012 αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό το πρώτο μουσείο – θεματικό πάρκο με επίκεντρο τον ήρωα της J.K. Rowling στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στα στούντιο της Warner Bros στο Leavesden. Εκεί, φανατικοί θαυμαστές των περιπετειών του νεαρού μάγου θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μεταξύ άλλων την κεντρική αίθουσα του Hogwarts, το γραφείο του Dumbledore, την αίθουσα συγκεντρώσεων του Gryffindor, καθώς και την καλύβα του γιγαντιαίου Hagrid. Επίσης, θα γνωρίσουν από κοντά τα μυστηριώδη πλάσματα των ταινιών όπως τον Buckbeak the Hippogriff, την γιγαντιαία αράχνη Aragog, τον φοίνικα Fawkes και την… φιδίσια μορφή του Voldemort.

Όπως δήλωσε ο πρωταγωνιστής των ταινιών Daniel Radcliffe: «Ήταν ένα μαγικό μέρος για να μεγαλώσεις (το στούντιο). Ο κόσμος θα εκπλαγεί όταν δει το απίστευτο περιβάλλον στο οποίο εργαζόμασταν όλα αυτά τα χρόνια». Εν τω μεταξύ, ο φίλος του στις ταινίες Rupert Grint σημείωσε ότι «όλα τα σκηνικά έχουν μικροσκοπικές λεπτομέρειες που μπορεί να μην ήταν πάντα εμφανείς στις ταινίες, αλλά όταν τις δεις από κοντά καταλαβαίνεις πόσο καλή δουλειά έγινε. Είναι πραγματικά εκπληκτικό».

Εκπληκτικές όμως, είναι και οι τιμές των εισιτηρίων. Τα εισιτήρια για το «Studio Tour London - The Making of Harry Potter», όπως ονομάστηκε επίσημα το μουσείο του Πότερ, θα είναι διαθέσιμα προς πώληση από τις 13 Οκτωβρίου και θα κοστίζουν 28 λίρες για τους ενήλικους και 21 λίρες για τα παιδιά. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τα προ-παραγγείλουν προς το παρόν αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας του Warner Bros Studio Tour.

Οι ταινίες του Harry Potter έφεραν στα ταμεία της Warner Bros. περίπου 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά, ενώ έχουν πουληθεί περισσότερα από τετρακόσια εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων από το 1997 μέχρι σήμερα.

Πηγή: Times
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v