Wizard Rock: O Harry Potter στο... πεντάγραμμο

Αν νομίζατε πως η ποτερομανία έχει να κάνει μόνο με videogames, ρούχα και κάθε λογής αξεσουάρ είστε γελασμένοι. Τουλάχιστον 500 συγκροτήματα αυτήν την στιγμή, παίζουν μουσική επηρεασμένη από τις περιπέτειες του μικρού μάγου.
Wizard Rock: O Harry Potter στο... πεντάγραμμο

The Whomping Willows, Draco & The Malfoys, Harry & The Potters, The Remus Lupins. Αν τα παραπάνω ονόματα δεν σας λένε κάτι, τότε μάλλον δεν έχετε εξοικειωθεί ακόμα με την Wizard Rock. Ναι, καλά διαβάσατε. Η μανία για τις ιστορίες του μαθητευόμενου μάγου που έχει ξετρελάνει όλους τους νέους παγκοσμίως, έχει εδώ και πολύ καιρό "μεταναστεύσει" και στον χώρο της μουσικής; Απόδειξη, τα παραπάνω από 500 συγκροτήματα σε όλον τον κόσμο, που γράφουν και παίζουν μουσική επηρεασμένη από τις περιπέτειες του Harry και της παρέας του. Με αφορμή την πρεμιέρα της νέας του ταινίας Harry Potter and the Half-Blood Prince, πάρτε μια γεύση από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα της Wizard Rock.

The Whomping Willows
Info: Πρόκειται για ένα σόλο project του Matt Maggiacomo από το Providence, που πρωτοξεκίνησε να παίζει wizard rock το 2005. Τα μέχρι στιγμής τέσσερα άλμπουμ του διαφέρουν σε ύφος και κινούνται ανάμεσα στο ροκ και την κάντρι μουσική. Για φέτος έχει κλείσει ήδη 140 συναυλίες σε όλη την Αμερική. Ο ίδιος λέει για το όνομα του σχήματός του: "Το Whomping Willow είναι ένας συγκεκριμένος χαρακτήρας, ένα μαγικό πλάσμα. Έτσι, επηρεάστηκα και εγώ από την προσωπικότητά του και έγραψα τραγούδια που περιλαμβάνουν αρκετό χιούμορ, αλλά και πολιτική".
Τωρινό άλμπουμ: Demons at the Helm
Στην πρεμιέρα της ταινίας: Έπαιξε μαζί με άλλα wizard rock συγκροτήματα στο Λος Άντζελες. Αφού είδε την ταινία, συνέχισε την καλοκαιρινή του περιοδεία στην Δυτική Ακτή.
Χαρακτηριστικοί στοίχοι: Draco, lay your weary head to rest/You need release now, so don't protest/Let my friendship be your recompense/For this tragic loss of innocence.



Draco & The Malfoys

Info: Δημιουργήθηκε το 2005 από τα αδέρφια Bradley Mehlenbacher(φωνητικά, κιθάρα) και Brian Ross (φωνητικά, κιθάρα). Έχουν κυκλοφορήσει ήδη τέσσερα άλμπουμ και έχουν κλείσει περίπου 30 συναυλίες για αυτήν την χρονιά μαζί με τους Harry & The Potters (βλ. παρακάτω), τους οποίους θεωρούν χιουμοριστικά "εχθρούς".
Τωρινό άλμπουμ: It's a Slytherin World! and Anthology of Slytherin Folk Music
Στην πρεμιέρα της ταινίας: Δεν την είδαν, όπως λένε οι ίδιοι προτιμούν τα βιβλία.
Χαρακτηριστικοί στοίχοι: He never gave me the attention he gave Harry/He never showed an interest in me/I watched him from afar, wishing I had a scar/So he would see the great wizard I could be



Harry & The Potters

Info: Σχηματίστηκε το 2002 από τα αδέρφια Joe DeGeorge (πλήκτρα) και Paul DeGeorge (κιθάρα) και η μουσική του μοιάζει αρκετά με πάνκ ροκ. Θεωρούνται οι θιασώτες του Wizard rock, ενώ και τα δύο αδέρφια ντύνονται και συμπεριφέρονται όπως ο μικρός μάγος πάνω στην σκηνή. Έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ και θα παίξουν φέτος σε 20 show. "Πραγματικά αγαπάμε αυτά τα βιβλία, αλλά δεν είμαστε και τοσο σοβαροί για να μην κάνουμε και λίγη πλάκα με αυτά", λέει ο Paul.
Τωρινό άλμπουμ: Priori Incantatem, ένας διπλός δίσκος με ντέμο και σπάνια κομμάτια
Στην πρεμιέρα της ταινίας: Την ίδια μέρα το απόγευμα, το συγκρότημα έπαιξε σε ένα ακουστικό show και το βράδυ συναντήθηκε με φίλους για να παρακολουθήσουν την ταινία. Χαρακτηριστικοί στοίχοι: Dumbledore, we all fight for you tonight/In our hearts we'll never let you die/Your love is keeping us alive



The Remus Lupins

Info: O Alex Carpenter (φωνητικά, κιθάρα), ξεκίνησε σόλο καριέρα το 2005 στο Λος Άντζελες, τα επόμενα δύο χρόνια συνεργάστηκε με τον Tyler Nicholas (μπάσο) και τον Toby Carlin (τύμπανα) για να σχηματίσουν τους Remus Lupins. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε τέσσερα άλμπουμ και αυτήν την περίοδο κάνει περιοδεία στην Δυτική Ακτή με 100 συναυλίες για αυτόν τον χρόνο. Σύμφωνα με τον Κάρπεντερ το μότο τους είναι: "Διαβάστε βιβλία, πολεμήστε το κακό".
Τωρινό άλμπουμ: The Rest Is Silence
Στην πρεμιέρα της ταινίας: Έπαιξαν σε ένα ολοήμερο event αφιερωμένο στον Πότερ στο Λος Άντζελες και είδαν την ταινία την ίδια μέρα τα μεσάνυχτα.
Χαρακτηριστικοί στοίχοι: Before we had our reasons, but this time it's personal/We're going looking for trouble, and we're going to finish this once and for all

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v