1ο Athens Open Air Film Festival: Σινεμά κάτω από τα αστέρια

Οι δρόμοι και οι γειτονιές της Αθήνας φιλοξενούν το 1ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου που διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας στο πλαίσιο του Athens Every Week. Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα.
1ο Athens Open Air Film Festival: Σινεμά κάτω από τα αστέρια
Οι Νύχτες Πρεμιέρας φόρεσαν τα καλοκαιρινά τους και βγήκαν βόλτα στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας που φιλοξενούν αυτές τις μέρες το 1ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου. Η πρεμιέρα έγινε την Τετάρτη με την προβολή του «Go West» του Μπάστερ Κίτον στη θερινή αίθουσα «Λαΐς» της Ταινιοθήκης, υπό τη συνοδεία της μουσικής που συνέθεσε αποκλειστικά για την ταινία o Κωνσταντίνος Βήτα. H συνέχεια αναμένεται εξίσου δροσερή και σινεφίλ…

Με ελεύθερη είσοδο, οι προβολές στα πάρκα και τις πλατείες της Αθήνας αποσκοπούν να ξαναφέρουν σε επαφή τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας με τη μαγεία του θερινού κινηματογράφου, ο οποίος αποτελεί σχεδόν ελληνική αποκλειστικότητα. Την ώρα που οι επιπτώσεις της κρίσης είναι ορατές στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, οι διοργανωτές του φεστιβάλ καλούν τους Αθηναίους να ξαναβρούν τη χαρά της από κοινού απόλαυσης μια ταινίας. Η δράση αποσκοπεί στην επανοικειοποίηση του αστικού τοπίου από τους πολίτες και την επανασύνδεσή τους με το καθημερινό τους περιβάλλον.

Το φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο του Athens Every Week, διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, με την ευγενική υποστήριξη του ΟΠΑΠ και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα

Τετάρτη 20/07 - Πλατεία Αγίας Ειρήνης:
«A Space Story» Από τον Μελιές ώς τον Μαν Ρει, 12 πρωτοποριακές ταινίες των αρχών του προηγούμενου αιώνα συναντούν τους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς του «Άγγελου Κυρίου» και των «Φανταστικών Ήχων».

Πέμπτη 21/07 - Αρχαιολογικό Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος: Προβολή της ταινίας Νινότσκα του Ερνστ Λιούμπιτς. Η πρώτη και μοναδική κωμωδία της Γκρέτα Γκάρμπο σε μια ανοιχτή προβολή, κάτω απ' τ' αστέρια του Αττικού Ουρανού.

Τρίτη 26/07 - Προαύλιος χώρος Μουσείου Ακρόπολης: Προβολή ταινιών μικρού μήκους από σκηνοθέτες του Νέου Ελληνικού Ρεύματος. «Τι έκαναν πριν κατακτήσουν τα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ»;

Τετάρτη 27/07/2011 - Πλατεία Αυδή – Μεταξουργείο: Αποσπάσματα από τις μικρού μήκους απόπειρες των σημαντικότερων δημιουργών του παγκόσμιου κινηματογραφικού στερεώματος. Γουονγκ Καρ Βάι, Γκας Βαν Σαντ, Τιμ Μπάρτον κ.α. σε κινηματογραφικές απόπειρες άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Πέμπτη 28/07 - Πεζόδρομος Ερμού (πλησίον αμαξοστασίου ΗΛΠΑΠ): Προβολή ταινίας - έκπληξη και συνοδεία μουσικής εκδήλωσης με ζωντανή μουσική, στο πλαίσιο ειδικής εορταστικής θεματικής, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμεικού.

Επειδή η είσοδος είναι δωρεάν, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v