Έ-ε-έρχονται: 10 ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές ταινίες

Ο Χάρι Πότερ τελειώνει, ο Τζακ Σπάροου επιστρέφει, ο Θορ γίνεται για πρώτη φορά 3D ταινία, η σχέση του Καθηγητή Ξαβιέ με τον Μαγκνέτο ξεκαθαρίζει και οι πρωταγωνιστές του Hangover πάνε... Μπανγκόκ. Αν μη τι άλλο, μας περιμένει ένα πολύ διασκεδαστικό καλοκαίρι.
Έ-ε-έρχονται: 10 ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές ταινίες
του Λουκά Τσουκνίδα 

Μπορεί να έχω παγιδευτεί στη βροχερή και κρύα ελληνική επαρχία, αλλά το ξέρω ότι η άνοιξη είναι εδώ και το καλοκαίρι είναι καταδικασμένο να ακολουθήσει. Την Κυριακή που μας πέρασε, γνωστή και ως "Κυριακή του Πάσχα", είχαμε την πιο ενδιαφέρουσα, από πλευράς ποιότητας και ποικιλίας, κινηματογραφική ημέρα για φέτος, με πέντε πολύ ιδιαίτερες και διαφορετικές ταινίες. Ίσως να ήταν η έκλαμψη που σημαίνει το εντυπωσιακό τέλος ακόμη μίας μέτριας σεζόν, ίσως όμως και να μας επιφυλάσσει εκπλήξεις για τη συνέχεια. Ορίστε 10 ταινίες που μπορεί να ζωντανέψουν τις αίθουσες στο διάστημα που μας έρχεται, μέχρι το ραντεβού του Σεπτέμβρη.

The Trip, του Μάικλ Γουιντερμπότομ
Ο Στιβ Κούγκαν, ανασφαλής, αγχώδης και ανικανοποίητος, εναντίον του ολιγαρκή και κατασταλλαγμένου Ρομπ Μπράιντον. Μονομαχία εγωισμών κι εκρήξεις αυτολύπησης αλά Μάικλ Μπέι.



Thor 3d, του Κένεθ Μπράνα
Ο Κένεθ Μπράνα αναλαμβάνει να δώσει τρισδιάστατη μορφή σ' έναν ακόμη διάσημο χαρακτήρα κόμικς, τον Θεό των Κεραυνών, Thor. Ενδιαφέρον αν και, στο τρέιλερ, τίποτα δε μαρτυρά τη σφραγίδα του συγκεκριμένου σκηνοθέτη.



The Beaver, της Τζόντι Φόστερ
Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να χτίσεις ένα δράμα γύρω από έναν καταθλιπτικό Μελ Γκίμπσον που επικοινωνεί μέσω ενός χειροκίνητου λούτρινου κάστορα χωρίς να προκαλέσεις το γέλιο. Λένε ότι η Τζόντι τα κατάφερε.



Fast Five, του Τζάστιν Λιν
Πολ Γουόκερ, Βιν Ντίζελ και τα τούμπανά τους ξανά μαζί για μια τελευταία (και καλά) δουλειά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Άπειρη ιπποδύναμη, άφθονο νίτρο και το πολυαναμενόμενο ξύλο μεταξύ Βιν Ντίζελ και Ντουέιν "Δε Ροκ" Τζόνσον.



The Tree of Life, του Τέρενς Μάλικ
Αν κάποιος μπορεί να βγάλει ένα αλληγορικό έπος από μια απλή οικογενειακή ιστορία αυτός είναι σίγουρα ο Τέρενς Μάλικ. Δυστυχώς, ο Μπραντ Πιτ ακόμη δεν πείθει για μπαμπάς.



The Hangover II, του Τοντ Φίλιπς
Η ίδια ακριβώς συνταγή, αλλά στη Μπανγκόκ. Τι μπορεί να πάει λάθος; Όλα.



X-Men: First Class, του Μάθιου Βον
Θέλαμε πραγματικά να μάθουμε πώς ο Professor Xavier και ο Magneto έγιναν, από κολλητοί, εχθροί; Θέλαμε δε θέλαμε, αυτό το καλοκαίρι δεν έχουμε πια δικαιολογία. Και όχι, δεν υπάρχει κουμπαριά στη μέση.



Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, του Ντέιβιντ Γιέιτς
Κι όμως, η μέρα έφτασε που ο Χάρι θα αναμετρηθεί με τον κακό Βόλντεμορτ και θα τελειώσει το δικό μας μαρτύριο. Τελικά, αυτή η σειρά έχει καταντήσει σαν το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ.



Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, του Γκορ Βερμπίνσκι
Ελπίζοντας να είναι λιγότερο φορτωμένο και ακατάληπτο απ' το τρίτο μέρος, ανυπομονώ να δω τον Ίαν Μακσέιν ως σούπερ-κακό Μαυρογένη κόντρα στον μαυρομάτη Τζακ Σπάροου. Και φυσικά, την Πενέλοπε γοργόνα.



Crazy, Stupid, Love, των Γκλεν Φικάρα και Τζον Ρέκουα
Ο Στιβ Κάρελ και ο Ράιαν Γκόσλινγκ προσπαθούν να λύσουν τα αισθηματικά τους προβλήματα την ώρα που ο Κέβιν Μπέικον φεύγει με την Τζούλιαν Μουρ χαρίζοντας σε όλους έναν βαθμό "Κέβιν Μπέικον".



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v