5 υπέροχες ιδέες για θερινό σινεμά και ποτό

Κλείνουμε εισιτηριάκι για τα καλύτερα σινεμά της πόλης και παράλληλα τραπεζάκι, σε υπέροχα μπαράκια που βρίσκονται σχεδόν δίπλα τους.
5 υπέροχες ιδέες για θερινό σινεμά και ποτό
Η χαρά μας είναι πολύ μεγάλη, μιας και η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι παρελθόν από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου. Πλέον μπορούμε να ξενυχτάμε και με τον νόμο, χωρίς να ζούμε με τον φόβο του προστίμου ή του μπουζουριάσματος. Υπάρχει άραγε καλύτερος τρόπος να το γιορτάσουμε με μια συνδυασμένη έξοδο για θερινό σινεμά αρχικά κι έπειτα για ποτάκι στα πέριξ του κινηματογράφου που διαλέξαμε; Εμάς να ακούς, δεν υπάρχει. Σου έχουμε όπως πάντα τις καλύτερες συνδυαστικές επιλογές.

Cine Βοτσαλάκια (Καστέλλα, Παραλία Βοτσαλάκια)

Αν βρεθείς προς Καστέλλα μεριά τότε στην παραλία Βοτσαλάκια θα έχεις την τύχη να συναντήσεις έναν από τους ωραιότερους θερινούς κινηματογράφους της Αττικής. Απλώνοντας τις καρέκλες του πάνω σε λευκό βοτσαλάκι, παίζει εξαιρετικές ταινίες που κυριολεκτικά μυρίζουν θάλασσα. Αν τα καταφέρεις και πιάσεις μάλιστα κάποια από τις θέσεις του εξώστη, θα έχεις θέα μέχρι την Αίγινα, κάτω από το διακριτικό φως των αστεριών. Η γενική είσοδος είναι στα 7€, εκτός Τρίτης και Τετάρτης που η τιμή διαμορφώνεται στα 5€.

Ποτό: Δον Κιχώτης, (Αλέξανδρου Παπαναστασίου 68, Καστέλλα)

Αγαπημένο πειραιώτικο στέκι, ο Δον Κιχώτης προσφέρει μια σαγονοπεσιματική θέα που πιάνει ολόκληρο τον Πειραιά, φέρνοντας τον κυριολεκτικά δίπλα στο ποτήρι σου. Όσον αφορά το τελευταίο, μπορείς να το γεμίσεις με ψαγμένες ετικέτες ποτών, αλλά και δροσιστικά signature κοκτέιλ από τον κατάλογο του μαγαζιού. Οι μουσικές επιλογές του προγράμματος κρατάνε τα ροκ μπόσικα, δίχως να λείπουν και θεματικές βραδιές με καταξιωμένους djs. Τα απλά ποτά κοστίζουν 7€.

Cine- Παναθήναια (Μαυρομιχάλη 165, Αμπελόκηποι)

To Cine Παναθήναια είναι ένας από τους πιο ιστορικούς αθηναϊκούς θερινούς κινηματογράφους μιας και λειτουργεί από τα τέλη της δεκαετίας του '20. Βρίσκεται στην οδό Μαυρομιχάλη με σήμα κατατεθέν τον όμορφο και δροσερό κήπο του με τη μεγάλη οθόνη στη μέση. Πρόκειται για έναν αγαπημένο προορισμό για τους κινηματογραφόφιλους της πόλης. Πώς να γίνει αλλιώς όταν γλάστρες γεμάτες κόκκινα και μοβ γεράνια, άγρια πρασινάδα και λευκό χαλικάκι στρωμένο στο έδαφος συνυπάρχουν αρμονικά σε ένα σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από την δεκαετία του 50;

Ποτό: Lab (Τριφυλλίας 71, Αμπελόκηποι)

Δεν θα χρειαστεί να περπατήσεις πολύ για να βρεθείς στο Lab, το οποίο είναι ένα από τα σταθερά μας στέκια, στην πολύβουη γειτονιά των Αμπελοκήπων. Με μπόλικα τραπεζάκια απλωμένα στον πεζόδρομο μπροστά από το μαγαζί, το Lab συνδυάζει όλα όσα ζητάς από τις νύχτες σου, συνοδεία καθαρών ποτών σε εξαιρετικές τιμές που ξεκινούν από τα 5€.

Εκράν: (Ζωναρά & Αγαθίου, Νεάπολη Εξαρχείων)

Πρόκειται για έναν από τους πλέον θρυλικούς κινηματογράφους της πόλης. Πάμπολλες παρέες έχουν δώσει ραντεβού για ταινία στα σκαλάκια του, με ελπίδα να προλάβουν εισιτήριο για το αγαπημένο τους φιλμ, σε έναν από τους πιο αγαπημένους εξαρχειώτικους χώρους. Η γενική είσοδος είναι στα 7,5€, ενώ κάθε Τετάρτη η τιμή διαμορφώνεται στα 6€.

Ποτό: Φάλαινα, Ασκληπιού 39, Εξάρχεια, τηλ: 21 0363 8300

Λίγα μέτρα μακριά από το Εκράν, κάπου εκεί, στη συνοριακή γραμμή Εξαρχείων και Κολωνακίου υπάρχει μια ροζ μίνιμαλ φαλαινίτσα, που φτιάχνει κάποια από τα καλύτερα κοκτέιλ της πόλης. Μικροσκοπικό αλλά ιδιαιτέρως χουζούρικο το μαγαζάκι επί της Ασκληπιού σου προσφέρει αξέχαστες βραδιές με ωραίες μουσικές επιλογές. Τα κοκτέιλ ξεκινάνε από τα 7€.

Σινέ Πέραν (Κώστα Βάρναλη 32, Περιστέρι)

Ένας από τους πιο δροσερούς κήπους των δυτικών προαστίων υπόσχεται μαγικές κινηματογραφικές βραδιές κάτω από τον έναστρο ουρανό, με επιλογές που καλύπτουν τα «θέλω» κάθε κινηματογραφόφιλου, ανεξαρτήτου ηλικίας. Το Σινέ Πέραν έχει γίνει σημείο συνάντησης για Περιστεριώτες κι όχι μόνο που αγαπούν πολύ τα θερινά σινεμά.

Το εισιτήριο κοστίζει 5€ ασχέτως μέρας ή ώρας προβολών. Μάλιστα μπορείς να το προαγοράσεις και ηλεκτρονικά προκειμένου να μην αγχωθείς για το αν θα βρεις θέση τελευταία στιγμή.

Ποτό: Gigifioggos (Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι τηλ, 21 0574 5985)

Μια ανάσα μακριά από το Σινέ Πέραν, ο Gigifioggos υπόσχεται μια ιδανική σινεφίλ οινοποσία, στον υπέροχο χώρο του.

Εκτός από το βραβείο του καλύτερου ονόματος που υπάρχει σε Wine Bar ο λατρεμένος Gigifioggos έχει κερδίσει την εκτίμηση των θαμώνων του, σκαρφαλώνοντας πολύ ψηλά στη λίστα των πιο δημοφιλών οινοστεκιών της Αττικής. Στην κάβα του θα βρεις περισσότερες από 50 ετικέτες ελληνικών αλλά και ξένων κρασιών,  που θα ξυπνήσουν το σομελιέ μέσα σου, ενώ τα εκλεκτά πιάτα του, θα συνοδέψουν την οινοποσία σου, με γαστριμαργικές εκπλήξεις για τον ουρανίσκο σου. Τα μπουκάλια που μπορείς να δοκιμάσεις ξεκινούν από 18-20€.

Σινέ Μελίνα (Σωκράτους 65, Δραπετσώνα)

Το Σινέ Μελίνα είναι ίσως ο πιο φινετσάτος από τους τρεις δημοτικούς κινηματογράφους στην ευρύτερη περιοχή του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Κάθε καλοκαίρι στο πρόγραμμά του θα βρεις τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, μαζί με εξαιρετικά αφιερώματα σε Έλληνες δημιουργούς. Την ίδια ώρα στο κυλικείο σιγοψήνονται πεντανόστιμα καλαμάκια, γιατί ο σινέμας θέλει καλοπέραση. Η γενική είσοδος είναι στα 4€.

Ποτό: Απρόοπτο (Κανάρη 17, Δραπετσώνα)

Λίγα λεπτά περπάτημα θα χρειαστείς προκειμένου να φτάσεις από το Σινέ Μελίνα στο Απρόοπτο και να μείνεις έκθαμβος από τον τεράστιο καταπράσινο χώρο του, που φιλοξενεί αμέτρητα τραπεζάκια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα βρεις εύκολα ελεύθερο να καθίσεις, μιας και μιλάμε για ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της Δράτσας, όπως συνηθίζουν να αποκαλούν οι Δραπετσωνίτες την πόλη τους.

Το Απρόοπτο προσφέρει πολλές επιλογές στον κατάλογο του, τόσο σε ποτά και κοκτέιλ, όπως και σε κρασιά και μπύρες ανάλογα με τη βραδινή περίσταση. Τα απλά ποτά ξεκινούν από τα 6€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v