Ιδέες για ρομαντικό movie night

Μας έπιασε μια ρομαντική διάθεση και ψάξαμε στην ταινιοθήκη μας τις κατάλληλες ταινίες για να δούμε με το έτερον ήμισυ.
Ιδέες για ρομαντικό movie night
Οι σχέσεις θέλουν καλοπέραση. Όλοι το γνωρίζουν αυτό, επομένως δεν θα επεκταθούμε ιδιαίτερα. Πέραν λοιπόν του καλού σεξ, των ραντεβού και των εκπλήξεων χρειάζονται κάποιες φορές και μια χουχουλιάρικη διάθεση με χαλαρή ταινιούλα να παίζει. Για να μην ψάχνεις τελευταία στιγμή σου ετοιμάσαμε μια λίστα με ρομαντικές κομεντί που θα ικανοποιήσουν και τον πλέον δύστροπο/η αγαπητικό/ιά.

Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού του Μισέλ Γκοντρί (2004)



Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για αυτό εδώ το αριστούργημα με τον Τζιμ Κάρεϊ και την Κέιτ Γουίνσλετ. Η Clementine κι ο Joel έζησαν έναν μεγάλο έρωτα που τελείωσε μετά από 2 χρόνια. Εκείνη αποφασίζει να διαγράψει τις κοινές τους αναμνήσεις. Εκείνος θυμώνει και προσπαθεί να κάνει το ίδιο. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης σε μια από τις πιο ευαίσθητες και βαθιά ρομαντικές ταινίες που είδαμε ποτέ στις οθόνες μας.

Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη (2000) 



Ένας άντρας, μια γυναίκα στην άδεια καλοκαιρινή Αθήνα. Εκείνος συλλέγει στιγμές κι εκείνη προσπαθεί να ανταποκριθεί στο επίμονο φλερτ του. Καμβάς της ιστορίας η Αθήνα πιο ερωτεύσιμη από ποτέ κι ένα ανθρώπινο παζλ με χαρακτήρες που συναντάμε στις γειτονιές της. Το σάουντρακ σαγηνευτικό κι η σεκάνς με τα χρυσόψαρα και τα περιστέρια στο λεωφορείο από τις πλέον όμορφες του ελληνικού κινηματογράφου. Την αγαπάμε ιδιαίτερα την ταινία γιατί μας έμαθε να αγαπάμε αυτούς που καπνίζουν Φτηνά Τσιγάρα.

Palm Springs του Μαξ Μπαρμπάκοου (2020)



Ένα από τα πιο feelgood ταινιάκια που είδαμε τα τελευταία χρόνια, ξεκάθαρα. Το Palm Springs περιγράφει την ιστορία δύο καλεσμένων σε γάμο που ζουν την ίδια μέρα ξανά και ξανά. Ο Μαξ Μπαρμπάκοου παίρνει δηλαδή τη Μέρα της Μαρμότας και την ντύνει με ένα Indie περίβλημα κάνοντας τρελή πετυχεσά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Από τη μία ο Άντι Σάντμπεργκ που λατρέψαμε στο Brooklyn Nine Nine, κι από την άλλη η Κριστίν Μιλιότι αιχμαλωτίζουν τον θεατή με την υπέροχη χημεία και τις εξαιρετικές τους ερμηνείες ενώ η λατρεία που ακούει στο όνομα Τζ Κ. Σίμονς, βάζει το κερασάκι στην τούρτα. Φρέσκο ανεπιτήδευτο με σπαρταριστούς διαλόγους κι υπέροχη φωτογραφία το Palm Springs βλέπεται μονορούφι και χαρίζει αφειδώς χαμόγελα σε όσους πιστεύουν ότι δεν θα πάψουν ποτέ να βγαίνουν καλαίσθητες ρομαντικές κομεντί.

Natural Born Killers του Όλιβερ Στόουν (1994)



O Tαραντίνο γράφει, ο Όλιβερ Στόουν σκηνοθετεί, ο Γούντι Χάρελσον κι η Τζουλιέτ Λούις πρωταγωνιστούν. Αυτά από μόνα τους θα ήταν αρκετά για να πατήσεις άμεσα το play. Ωστόσο το Natural Born Killers είναι το πιο fucked up love story που είδαμε στην πλούσια κινηματογραφική φουρνιά των 90s, τριγκάροντας τους θεατές, που φεύγοντας από την προβολή είναι βέβαιο πως επαναπροσδιόρισαν όσα σκέφτονταν για τον όρο ρομαντική ταινία. Δηλητηριώδες χιούμορ, χορογραφημένη βία κι ατάκες που άνετα γίνονταν τατού στα κορμιά των fans του Natural Born Killers.

Αγάπα με αν τολμάς του Γιαν Σαμιέλ (2003)



Η Μαριόν Κοτιγιάρ -Μαριόν Αγάπη μου έλα πάρε με από δω- κι ο Γκιγιόμ Κανέ συνυπάρχουν στην πιο πετυχημένη κι ιδιαίτερη ρομαντική κομεντί που έβγαλε το γαλλικό σινεμά τα τελευταία 20 χρόνια. Ιδανική για θέαση με το ταίρι καθώς κλώθει και πλέκει με εξαιρετική ακρίβεια όλα όσα περνούν τα σύγχρονα ζευγάρια στις μέρες μας. Ένα διαρκές ερωτικό παιχνίδι που δεν γίνεται να μην λατρέψεις.

Blue Jay του Άλεξ Λέχμαν (2016)



Για κάθε μισοκοιμισμένη και ξενέρωτη ερωτική κομεντί που μας έχει χαρίσει το Netflix, ευτυχώς υπάρχει κι ένα Blue Jay. Φιλμ διαμάντι που έρχεται να σου θυμίσει ότι οι πιο σπουδαίες ιστορίες αγάπης, χωράνε στην αφήγηση μιας ιστορίας για ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που κάποια στιγμή προσπάθησαν να ζήσουν τον μεγαλύτερο έρωτα του κόσμου, μα δεν τα κατάφεραν. H Σάρα Πόλσον κι ο Μαρκ Ντουπλάς γίνονται ένα κινηματογραφικό ζευγάρι, που θα συζητάς με φίλους και γνωστούς για πολύ μεγάλο διάστημα μετά από τη θέαση της ταινίας.

Α Star is Born του Μπράντλει Κούπερ (2018)



Όταν ο Μπράντλει γνώρισε τη Lady Gaga αποφάσισε να δημιουργήσει ένα remake του remake ώ remake πάνω σε μια ταινία του 1937. Oι ερμηνείες του πρωταγωνιστικού διδύμου είναι εξαιρετικές αναδεικνύοντας αυτό το υπέροχο ταινιάκι που έφτασε μέχρι τις υποψηφιότητες των Όσκαρ, τσιμπώντας το αγαλματίδιο του Καλύτερου Τραγουδιού. Συγκινητικό, ανθρώπινο και καθόλου δήθεν στοχεύει στην καρδιά των ρομαντικών φιλμ, δηλαδή το συναίσθημα και βρίσκει στόχο.

La la Land του Ντάμιεν Σάζελ (2016)



To La la Land ήρθε στους δέκτες μας το 2016 για να δώσει το φιλί της ζωής στα κινηματογραφικά μιούζικαλ, φτιάχνοντας ένα υπέροχο κράμα από συναίσθημα, τζαζ μουσική, χορό και συγκλονιστικές ερμηνείες που δεν άφησαν κανέναν δακρυγόνο αδένα να μην ξεσπάσει. Όλη η καμπυλώδης πορεία μιας σχέσης αποτυπώθηκε σχεδόν αποστομωτικά στο γυαλί, δίχως δακρύβρεχτα κλισέ και νυσταγμένες ατάκες. Αν το ταίρι σου δεν συγκινηθεί βλέποντάς τη, καλύτερα να βρεις άλλο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v