Κλασικές ταινιάρες για να δείτε με τα παιδιά το Πάσχα

Καθώς διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα επιλέγουμε μερικές από τις κορυφαίες θρησκευτικές παραγωγές που μπορείς να δεις (και) με τα παιδιά.
Κλασικές ταινιάρες για να δείτε με τα παιδιά το Πάσχα

Επικά μπλοκμπάστερ, ροκ μιούζικαλ, αγαπημένα animation.

Η Μεγάλη Εβδομάδα απαιτεί βιβλικές παραγωγές, κι εμείς διαλέξαμε μερικές από τις αγαπημένες μας ταινίες για να δεις μαζί με τα παιδιά το Πάσχα.

Ο Πρίγκιπας της Αιγύπτου (1998)

Το πρώτο animation της Dreamworks ακολουθεί τον Μωυσή σε μια απλουστευμένη βερσιόν της «Εξόδου» και έχει όλα τα συστατικά μιας στιβαρής παραγωγής: πολύ καλό σχέδιο, υπέροχο σάουντρακ δια χειρός Χανς Ζίμερ που χάρισε το Όσκαρ στην Γουίτνι Χιούστον και δεκάδες σούπερ σταρ στο αγγλόφωνο καστ.



Οι Δέκα Εντολές (1956)

Αξεπέραστη και επική βιβλική παραγωγή (και σε διάρκεια και σε θέαμα) η οποία επίσης παρακολουθεί τη ζωή του Μωυσή από τη γέννησή του μέχρι τις περιπέτειές του στην Αίγυπτο. Ο σκηνοθέτης Σεσίλ Μπ. Ντε Μιλ αποδεικνύει γιατί είναι μαιτρ του είδους, ενώ στο υπέροχο καστ βρίσκουμε τον Τσάρλτον Ίστον και τον Γιουλ Μπρίνερ.



Ο Χιτών (1953)

Μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του διάσημου μυθιστορήματος του Λόιντ Ντάγκλας, ο Χιτών είναι η πρώτη ταινία που γυρίστηκε με σινεμασκόπ και αφηγείται την ιστορία του Μάρκελλου, του ρωμαίου αξιωματικού που έλαβε μέρος στην σταύρωση του Χριστού. Όσκαρ καλύτερης σκηνογραφίας και κοστουμιών και Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας για ένα ακόμα εντυπωσιακό υπερθέαμα.



Η Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου (1965)

Η ζωή του Ιησού από τη Ναζαρέτ, η πιο σημαντική ιστορία του ανθρώπινου γένους στην πλέον πολυδιάστατη κινηματογραφική εκδοχή της, δια χειρός Τζορτζ Στίβενς είναι υποβλητική και ποιητική. Στο καστ παρελαύνουν οι μεγαλύτεροι αστέρες του Χόλιγουντ σε μικρούς ρόλους, ενώ ο Μαξ Φον Σίντοφ πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Θεανθρώπου.



Μπεν Χουρ (1959)

Η ατελείωτη ταινία του Γουίλιαμ Γουάιλερ – για όσους δεν την έχετε δει μία από τις δεκάδες φορές που έχει προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση – αναφέρεται στην εκδίκηση του Μπεν Χουρ, που κατηγορήθηκε για την απόπειρα δολοφονίας του κυβερνήτη της Ιερουσαλήμ. Ό,τι πρέπει για μαραθώνιο, το έπος με τον Τσάρλον Ίστον στον ομώνυμο ρόλο, τιμήθηκε με δέκα Όσκαρ.



Jesus Christ Superstar (1973)

Tαινία σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς, το ροκ έπος του Νόρμαν Τζούισον με τα αξεπέραστα τραγούδια του Άντριου Λόιντ Βέμπερ θεωρήθηκε «βλάσφημο» μιας και παραλληλίζει τον Ιησού και τους μαθητές του με το κίνημα των χίπηδων. Σε κάθε περίπτωση μια κλασική ταινία, με μελωδίες που δεν βγαίνουν ποτέ από το μυαλό, όπως το αθάνατο «I Don`t Know How to Love Him».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v