Πώς θα βάλεις σε μια σειρά όλα τα Spider-Man

Έχεις χάσει τη μπάλα με τον αραχνάκια; Κι εμείς, με τόσα reboots που βγαίνουν τελευταία. Όμως θα σε βοηθήσουμε να βγάλεις άκρη.
Πώς θα βάλεις σε μια σειρά όλα τα Spider-Man
Πριν από μερικές ημέρες, Sony και Disney δημοσιοποίησαν το νέο trailer του Spider-Man: No Way Home, το τρίτο κατά σειρά κεφάλαιο της ιστορίας του Πίτερ Πάρκερ στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.  

Αν είσαι από εκείνους που παρακολουθούν τον Άνθρωπο Αράχνη χρόνια στους σινεμάδες, το λογικό είναι να έχεις μπερδευτεί κάπως. Ζούμε στην εποχή του Marvel Multiverse και αυτό συνεπάγεταιένα κάρο χρονικά «μπρος πίσω», νέες ταινίες και reboots με νέους ηθοποιούς που δικαίως σε κάνουν να χάσεις την μπάλα.

Εδώ και αρκετό καιρό πάντως, υπάρχουν φήμες ότι η επίσκεψη του Πίτερ Πάρκερ στον Dr. Strange όπως φάνηκε στο τρέιλερ του No Way Home θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του Τόμπι Μαγκουάιρ (του «πρώτου» αραχνάκια) και του Άντριου Γκάρφιλντ (ο προτελευταίος) στη μεγάλη οθόνη.

Είτε γίνει αυτό είτε όχι, η νέα ταινία έρχεται στις αίθουσες τον Δεκέμβρη και μάλλον ήρθε η στιγμή να κάνεις μια σύντομη επαναληψούλα. Παρακάτω θα δεις τις ταινίες του Spider-Man σε χρονολογική σειρά, όπως κυκλοφόρησαν στις αίθουσες δηλαδή, γιατί πολύ απλά εξαιτίας των συνεχόμενων reboots, δεν έχει νόημα να τις βάλεις σε «κανονική» χρονική σειρά.

Και πώς θα μπορούσες, αφού ο κακομοίρης ο Πήτερ επαναλαμβάνει συνέχεια το Γυμνάσιο κάθε φορά λες και βρίσκεται στη Μέρα της Μαρμότας;

Σημείωνε λοιπόν.

Spider-Man (2002)

Η πρώτη μεταφορά του Spidey στη μεγάλη οθόνη έγινε το 2002, από τον Σαμ Ράιμι με τον Τόμπι Μαγκουάιρ στον ρόλο του ανθρώπου αράχνη και την Κίρστεν Ντανστ ως Μέρι Τζέιν. Ο κακός εδώ ήταν ο Green Goblin του Γουίλεμ Νταφό. Σημείωσε πως ο Σαμ Ράιμι θα επιστρέφει ως σκηνοθέτης στο σύμπαν της Marvel με το Doctor Strange in the Multiverse of Madness το 2022.

Spider-Man 2 (2004)

Είτε γυρίσει είτε δε γυρίσει ο Τόμπι στο νέο No Way Home, ένας από τους πιο μεγάλους εχθρούς του θα το κάνει. Ο Dr. Octopus του Άλφρεντ Μολίνα θα πρωταγωνιστεί στην νέα ταινία, και αν θες να δεις την πρώτη του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη τότε δες το Spider-Man 2.

Spider-Man 3 (2007)

Η τριλογία του Σαμ Ράιμι κλείνει το 2007 και αποτελεί την τελευταία εμφάνιση του συγκεκριμένου ρόστερ χαρακτήρων στη μεγάλη οθόνη – προς το παρόν. Εδώ ο Spider Man αντιμετωπίζει αρκετούς κακούς, μεταξύ των οποίων τον Sandman, τον Venom και έναν καινούργιο Green Goblin.

The Amazing Spider-Man (2012)

Αφού ο Ράιμι απέκλεισε το ενδεχόμενο να γυριστεί ένα Spider-Man 4, είχαμε το πρώτο reboot, αυτή τη φορά σκηνοθετημένο από τον Μάρκ Γουέμπ (που σημαίνει «ιστός» εντωμεταξύ, τυχαίο;). Πρόκειται για μια νέα ανάγνωση της origin ιστορίας του Spider-Man με πρωταγωνιστή τον Άντριου Γκάρφιλντ στον ρόλο του γυμνασιόπαιδου Πίτερ Πάρκερ και την Έμμα Στόουν στο ρόλο του αντικειμένου του πόθου του, Γκουέν Στέισι.

The Amazing Spider-Man 2 (2014)

Και εδώ ήταν και η τελευταία ταινία των Γουέμπ/Γκάρφιλντ, αφού η σειρά Amazing δεν τα κατάφερε να γίνει τριλογία. Είχε όμως αρκετούς κακούς, όπως ο Rhino, έναν ακόμα Green Goblin και τον Τζέιμι Φοξ στον ρόλο του Electro.

Spider-Man: Homecoming (2017)

Ο νέος Spidey που εμφανίστηκε στο Captain America Civil War (2016) με τη μούρη του Τομ Χόλαντ, εδώ αποκτά την ολοδική του πρώτη ταινία, σε σκηνοθεσία Τζον Γουότς. Αν και δε βλέπουμε ξανά το origin story του Πάρκερ, η ταινία ασχολείται με όλες τις έγνοιες του και την προσπάθειά του να συνδυάσει υπερηρωισμό και γυμνάσιο – η Μέρα της Μαρμότας που λέγαμε. Κατά τα λοιπά, ο Μάικλ Κίτον υποδύεται τον κακό Vulture.

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Ο Πήτερ Πάρκερ δεν είναι ο μοναδικός Spider Man στη Νέα Υόρκη σε αυτό το απολαυστικό animation, στο οποίο μπλέκονται παράλληλα σύμπαντα και εμφανίζονται ήρωες όπως ο Spider-Ham, η Penny Parker, η Spider Gwen, ο Spider Noir και ο Peter B. Parker. Εδώ λοιπόν, ένας έφηβος που μόλις απέκτησε τις δικές του αραχνο-δυνάμεις, ο Miles Morales, συμμαχεί με τον Spider-Man και όλες τις… παραλλαγές του, για να πολεμήσουν τον μοχθηρό Κίνγκπιν. Σύνδεση με τις υπόλοιπες ταινίες δεν υπάρχει, εκτός και αν έχουμε κάποιο σήκουελ στο μέλλον.

Spider-Man: Far From Home (2019)

Μετά από μια σύντομη εμφάνιση στο Avengers: Endgame, ο Spider-Man (Τομ Χόλαντ) πάει ταξιδάκι στην Ευρώπη, όπου συναντά τον κακό Mysterio του Τζέικ Γκίλενχαλ. Στην ταινία εμφανίζονται και κάποιοι άλλοι ήρωες του Marvel Cinematic Universe, όπως ο Nick Fury και η Maria Hill.

Με πληροφορίες από goodhousekeeping.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v