Απίστευτες ταινίες βασισμένες σε αληθινές ιστορίες

Αληθινές ιστορίες που συγκλόνισαν τον κόσμο, και έγιναν εξίσου συγκλονιστικές ταινίες στα χέρια μεγάλων δημιουργών.
Απίστευτες ταινίες βασισμένες σε αληθινές ιστορίες

Κάποιες φορές η ζωή γίνεται το καλύτερο σενάριο για κινηματογραφική ταινία και οι πραγματικές ιστορίες των ανθρώπων αποτελούν το καλύτερο υλικό για αριστουργήματα της έβδομης τέχνης.

Στα χέρια μεγάλων σκηνοθετών, εξωπραγματικές ιστορίες μεταμορφώνονται σε μεγάλες ταινίες που θα θυμόμαστε για καιρό.

Ιδού μερικές από τις αγαπημένες μας.

127 ώρες (2010)



Πόσο να αντέξει ένας άνθρωπος με το χέρι του σπασμένο σε ένα φαράγγι; Ο Άρον Ράλστον (ένας εξαιρετικός Τζέιμς Φράνκο) άντεξε πέντε μέρες και η ιστορία του είναι πραγματικά απίστευτη. Το ίδιο και η υπέροχη και ενίοτε σοκαριστική ταινία που σκηνοθέτησε υποδειγματικά σε στιλ ντοκιμαντέρ ο Ντάνι Μπόιλ.

H Μεγάλη Απόδραση (1963)



Σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ναζιστικής Γερμανίας,200 στρατιώτες κατάφεραν να δραπετεύσουν σκάβοντας τρία τούνελ. Από τις κλασικότερες περιπέτειες που βγήκαν ποτέ στη μεγάλη οθόνη, η ταινία του Τζον Στέρτζες παραμένει δεκαετίες μετά το ίδιο απολαυστική. Στο all star cast ξεχωρίζει ο εξαιρετικός Στιβ ΜακΚουίν.

Μπρόνσον (2010)



Έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο βίαιος κρατούμενος της Βρετανίας, αλλά και ως ο πιο οικονομικά ασύμφορος και τ’ όνομά του είναι Τσάρλς Μπρόνσον. Η άγνωστη σε πολλούς αυτή προσωπικότητα αποκτά σάρκα και οστά στην βίαιη ταινία του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν, ο οποίος κατάφερε να φτιάξει ένα από τα πιο στιλιζαρισμένα και διασκεδαστικά βιογραφικά φιλμ των τελευταίων ετών. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο κεντάει ο αγνώριστος Τόμας Χάρντι.

Μόναχο (2005)



Ως απάντηση στη «σφαγή του Μονάχου» όπου 11 εβραίοι αθλητές βρήκαν βίαιο θάνατο από εξτρεμιστική παλαιστινιακή οργάνωση, το Ισραήλ διατάσσει μια πενταμελή ομάδα πρακτόρων της Μοσάντ για να βρει και να εκτελέσει 11 ηγετικά στελέχη των Παλαιστινίων. Ο Σπίλμπεργκ φτιάχνει μια ταινία που σου καρφώνεται στο μυαλό για καιρό, εξετάζοντας την ματαιότητα των αντιδράσεων και φυσικά προκαλώντας την οργή των ισραηλινών οι οποίοι τον κατηγόρησαν για ιστορικές ανακρίβειες.

Ο Εξορκιστής (1973)



Το σοκαριστικό αριστούργημα του Γουίλιαμ Φρίντκιν έχει μια «άγνωστη» πλευρά που αρκετοί δε γνωρίζουν. Βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που συνέβησαν το 1949 όταν τρεις ιερείς προσπάθησαν να κάνουν εξορκισμό σε ένα αγόρι με ψευδώνυμο ‘Roland Doe’. Το αγόρι μιλούσε σε ακατάληπτη γλώσσες, το κρεβάτι του έτρεμε και διάφορα αντικείμενα ίπταντο κατά τη διαδικασία, σε έναν εξορκισμό που εγκρίθηκε επίσημα από την Καθολική Εκκλησία της Αμερικής. Ανατριχίλα.

Πιάσε με αν μπορείς (2002)



Δεύτερος Στίβεν Σπιλμπεργκ στη λίστα μας, πιο ανάλαφρος αυτή τη φορά καθώς συνεπαίρνεται από την ιστορία του Φρανκ Αμπαγκνάλ, σπεσιαλίστα στις πλαστογραφήσεις επιταγών, ο οποίος σε ηλικία μόλις 21 ετών άσκησε τα επαγγέλματα του πιλότου, του γιατρού και του δικηγόρου, κοροϊδεύοντας τους πάντες. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του ίδιου του Άμπαγκνάλ, τον οποίο υποδύεται ο αγαπημένος του Σπίλμπεργκ Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Ο άνθρωπος ελέφαντας (1980)



Η αληθινή ιστορία του βρετανού Τζον Μέρικ, ενός φρικτά παραμορφωμένου άντρα ο οποίος έπασχε από μια πολύ σπάνια ασθένεια και έζησε τον 19ο αιώνα, για να καταλήξει να αποτελεί «θέαμα» σε τσίρκο, γίνεται στα χέρια του μεγάλου Ντέιβιντ Λιντς ένα σπαρακτικό αριστούργημα για την προκατάληψη, τη διαφορετικότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ίσως η πιο mainstream ταινία του «παράξενου» σκηνοθέτη, με εξαιρετικές ερμηνείες από τον Άντονι Χόπκινς και τον Τζον Χαρτ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v