Πού θα βρω παλιές ταινίες;

Υπάρχει τρόπος να δεις παλιές ταινίες, με ελληνικούς υπότιτλους, και χωρίς να παρανομήσεις; Υπάρχει. Και κοστίζει από λίγα έως τίποτα.
Πού θα βρω παλιές ταινίες;
Ακόμα και αν θέλαμε να σε σπρώξουμε στην παρανομία (μακριά από μας) η πικρή αλήθεια είναι πως ταινίες που έχουν κλείσει εικοσαετία και δεν είναι ας πούμε το Χάρι Πόττερ, δύσκολα θα τις βρεις στους σκοτεινούς διαδρόμους της. Ποιες είναι λοιπόν οι εναλλακτικές σου; Τρεις διαφορετικές –με ή χωρίς συνδρομή.

Στο Cinobo

Όπως σου έχουμε πει και ξαναπεί, η αγαπημένη μας σινεφιλική πλατφόρμα έχει εκατοντάδες ταινίες που δεν περιορίζονται στην τελευταία δεκαετία. Εδώ θα βρεις φιλμογραφίες δημιουργών όπως ο Κριστόφ Κισλόφσκι, ο Αμπάς Κιαροστάμι, η Ανιές Βαρντά, ο Φατίχ Ακίν, ο Ασγκάρ Φαραντί, ακόμα και ο Τσάρλι Τσάπλιν, αν θέλεις να πάμε τόσο παλιά. Θέλεις και Έλληνες; Μιχάλης Κακογιάννης, Σταύρος Τσιώλης, Γιώργος Λάνθιμος, Πάνος Κούτρας, είναι όλοι τους εδώ, παρέα με τους ντοκιμαντερίστες, Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο, Ηλία Γιαννακάκη και Σταύρο Ψυλλάκη. Συνδρομή 7,99€ τον μήνα, 14 μέρες δωρεάν δοκιμή, ελληνικοί υπότιτλοι στα πάντα.

Στο Google Movies

Εφαρμογή, την κατεβάζεις στην τηλεόρασή σου αν είναι έξυπνη, ή βλέπεις από τον υπολογιστή αν δεν είναι. Συνδρομή δεν έχει, πληρώνεις μόνο την ταινία που νοικιάζεις κάθε φορά γύρω στα 3-4€ κι έχεις 48 ώρες στη διάθεσή σου από τη στιγμή που θα την ξεκινήσεις για να τη δεις. Έχει ό,τι μπορείς και δεν μπορείς να φανταστείς από το παλιό καλό Χόλιγουντ (από Όσα Παίρνει ο Άνεμος μέχρι Στάνλεϊ Κιούμπρικ) με ελληνικούς υπότιτλους στις περισσότερες ταινίες. Μπορείς να τσεκάρεις κάτω-κάτω στην περιγραφή της ταινίας σε ποιες γλώσσες διατίθενται υπότιτλοι, πριν πληρώσεις για την ενοικίασή της.

Στο YouTube

Ναι, όσο παράξενο και αν σου φαίνεται, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα κάποιες από τις παλιές ταινίες που ψάχνεις να είναι τόσο παλιές που δεν έχουν πια δικαιώματα, και κυκλοφορούν ελεύθερες στο YouTube. Μερικοί χρήστες του YouTube μάλιστα είχαν την καλοσύνη να μαζέψουν κάποιες από αυτές που διατίθενται με ελληνικούς υπότιτλους σε χρησιμότατες λίστες όπως αυτή, αυτή, και αυτή. Αν ψάχνεις μια συγκεκριμένη ταινία, δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις στην αναζήτηση «[τίτλος ταινίας] full movie greek subs» και να δοκιμάσεις την τύχη σου.

Ως γνωστόν, στο YouTube υπάρχουν και αρκετές παλιές ελληνικές ταινίες: Κάνε αναζήτηση με τον τίτλο της ταινίας που ψάχνεις, ή ρίξε μια ματιά σε αυτήν εδώ τη λίστα

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v