Σέξι κινηματογραφικές αναμνήσεις

Κάνουμε ένα γρήγορο κι αρκούντως καψωματικό rewind στις πιο σέξι κινηματογραφικές αναμνήσεις που ποτέ δεν ξεπεράσαμε.
Σέξι κινηματογραφικές αναμνήσεις
Το σινεμά είναι μαγεία. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περαιτέρω μιας και χιλιάδες σινεφίλ στιγμές που πέρασαν στην αιωνιότητα επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Ένας ολόκληρος κόσμος ξεδιπλώνεται στη μεγάλη οθόνη κι άλλοτε είναι αστείος, άλλοτε δραματικός, άλλοτε ιστορικός κι άλλοτε επιστημονικής φαντασίας. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που είναι και πολύ σέξι. Αν δεν μας πιστεύεις έχουμε πρόχειρες κάποιες κινηματογραφικές αναμνήσεις για να πειστείς και να καψώσεις, μέρες που είναι!

Το ιδρωμένο πουκάμισο του Μάρλον Μπράντο στο Λεωφορείο ο Πόθος του Ελία Καζάν (1952)



Μια αρχετυπική εικόνα που έμεινε στην ιστορία του σινεμά, με τον Στάνλει Κοβάλσκι να ιδροκοπά και να ανεβάζει τη θερμοκρασία των γυναικών της εποχής, που βρήκαν στο πρόσωπο και τα μούσκουλα του ένα ανεπανάληπτο sex symbol.

H Ντέμι Μουρ στο Striptease του Άντριου Μπέργκμαν (1996)



Όταν η Ντέμι Μουρ ανέβηκε πάνω στο στύλο μοίρασε χιλιάδες εγκεφαλικά στον ανδρικό πληθυσμό των 90s ενώ ακόμη θα πετύχεις μια αποχρωματισμένη αφίσα της σε κάποια από τα συνεργεία των αθηναϊκών πέριξ.

Κιμ Μπάσινγκερ και Μίκυ Ρουρκ στις 9μιση Εβδομάδες του Άντριαν Λέιν (1986)



Από τη μια ο Μίκυ, ενσαρκώνει το-πιο-ερωτεύσιμο-πεθαίνεις κακό παιδί του Χόλιγουντ. Από την άλλη η Κιμ Μπάσινγκερ στοιχειώνει κάθε ανδρική φαντασίωση της εποχής. Ο Τζο Κόκερ άδει πως μπορεί αν θέλει να φορέσει μόνο το καπέλο της κι οι δύο τους ανακούρκουδα, τρώνε όλο το ψυγείο στα κορμιά τους επάνω.

H Σάρον Στόουν σταυροπόδι στο Βασικό Ένστικτο του Πολ Βερχόφεν (1992)



Λίγες σέξι σκηνές έχουν μείνει χαραγμένες στη συνείδηση του κοινού όσο εκείνη με το σταυροπόδι της Σάρον Στόουν στο Βασικό Ένστικτο.

To στριπτίζ του Τσάνινγκ Τέιτουμ στο Magic Mike του Στίβεν Σόντεμπεργκ (2012)



Ο λαδωμένος τούμπανος Τσάνινγκ Τέιτουμ μοστράρει μούσκουλα όσο λικνίζεται ερωτικά, την ώρα που ο dj παίζει το It’s Raining Men. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;

O χορός της Σάλμα Χάγιεκ στο Από το Σούρουπο ως την Αυγή του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ (1996)



Οι Tito and Tarantula παίζουν λάιβ ένα από τα πιο καψουροματικά τραγούδια τους κι η φιδοφορούσα Σάλμα Χάγιεκ χορεύει αισθησιακά, ικανοποιώντας τις ποδολαγνικές φαντασιώσεις του Κουέντιν Ταραντίνο. Αξεπέραστη σκηνή!

O Γουίλιαμ Χαρτ κι η Κάθλιν Τέρνερ στην Έξαψη του Λόρενς Κάσνταν (1981)



Κάθε βλέμμα, κάθε άγγιγμα, κάθε χάδι, κάθε ατάκα. Αυτό το δίδυμο σε αυτή την ταινία είναι η επιτομή της καψωματικής κινηματογραφικής ανάμνησης.

H Νικόλ Κίντμαν κι ο Τομ Κρουζ στο Μάτια Ερμητικά Κλειστά του Στάνλει Κιούμπρικ (1999)



To κύκνειο άσμα του τιτάνα Στάνλει Κιούμπρικ είναι μια ωδή στις σκοτεινές σεξουαλικές φαντασιώσεις που δύσκολα θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε.

H Τζένιφερ Τίλι κι η Τζίνα Γκέρσον στο Bound των αδελφών Γουατσόφσκι (1996)



Διάχυτος ερωτισμός, δαγκωμένα χείλη, πάθος που σιγοκαίει και μια φούντωση μια φλόγα ξυπνά μέσα μας κάθε φορά που το πρωταγωνιστικό δίδυμο συναντιέται.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v