10 ταινιάρες για να δεις στο Cinobo

Θέλεις να γελάσεις; Θέλεις να κλάψεις; Θέλεις να ανακαλύψεις τη νέα αγαπημένη σου ταινία; Ό,τι και αν τραβά η όρεξή σου… σε αυτή τη λίστα θα το βρεις.
10 ταινιάρες για να δεις στο Cinobo
της Ηρώς Κουνάδη

Η φοβερή και τρομερή ελληνική πλατφόρμα streaming έχει ταινίες για κάθε γούστο και διάθεση: Από σύσσωμο τον ελληνικό κινηματογράφο της τελευταίας εικοσαετίας μέχρι τις γαλλικές κομεντί που χαζεύεις κάθε καλοκαίρι στα σινεμά, και από Κισλόφσκι και Κεν Λόουτς μέχρι Άκι Καουρισμάκι και Ξαβιέ Ντολάν. Για να μην χαθείς σαν πρωτάρης στις λίστες του, σου φτιάξαμε μια δική μας, με βάση την διάθεσή σου.

(*) Τα βασικά, για αρχαρίους: Η μηνιαία συνδρομή κοστίζει 7,99€, με δύο εβδομάδες δωρεάν δοκιμή (αν ξεγραφτείς πριν περάσουν δεν πληρώνεις τίποτα). Το Cinobo παίζει απευθείας στον υπολογιστή σου με ένα κλικ εδώ, και μέσω εφαρμογής σε όλες τις smart τηλεοράσεις.

Αν θέλεις να γελάσεις…

Το With Open Arms του Πατρίς Λεκόντ (σκηνοθέτη της θερινής σινεπιτυχίας Θεέ μου τι σου κάναμε) είναι μια απολαυστική, όσο και σπαρταριστή σάτιρα για τον ρατσισμό και τα κοινωνικά στερεότυπα που όλοι (αρνούμαστε ότι) κουβαλάμε.

Αν θέλεις να γελάσεις, αλλά χωρίς να προβληματιστείς…

Η Ολοκαίνουργια Καινή Διαθήκη του Βέλγου Ζακό Βαν Ντορμέλ είναι μια… βλάσφημη κωμωδία για τον Θεό, που είναι κακός, και ζει στις Βρυξέλλες. Και για την κόρη του, που τον μισεί –και θα τον εκδικηθεί. Ειδικά το πρώτο μισό έχει σκηνές που, το υποσχόμαστε, θα σε κάνουν να γελάσεις δυνατά.

Αν ψάχνεις λίγη αισιοδοξία…

Η Αγελάδα που έπεσε από τον ουρανό του Σεμπάστιαν Μπόρενζταϊν έρχεται από την Αργεντινή με αγάπη (ναι, παίζει ο Ρικάρντο Νταρίν) να σου θυμίσει ότι μπορεί τελικά ο κόσμος μας να μην είναι τόσο απαίσιος.

Αν έχεις χάσει την πίστη σου στην ανθρωπότητα…

Η Χάβρη του Άκι Καουρισμάκι είναι εδώ για να σου την φέρει πίσω. Μιάμιση ωρίτσα ατόφιας ανθρωπιάς, από τις ταινίες που σε αφήνουν να χαμογελάς ώρα αφότου έχουν πέσει οι τίτλοι.

Αν σου φαίνεται δήθεν η σύγχρονη τέχνη…

…και θέλεις κάποιον να σου επιβεβαιώσει ότι έχεις δίκιο, ο Ρούμπεν Εστλουντ το κάνει καλύτερα από κάθε άλλον με το Τετράγωνο –και φεύγει και με Χρυσό Φοίνικα από τις Κάννες, γιατί λέει όλα αυτά που όλοι σκεφτόμαστε αλλά κανείς δεν τολμάει να πει.

Αν είσαι θυμωμένος με τις κοινωνικές ανισότητες που γεννάνε τα πολιτικά μας συστήματα…

Το Μερίδιο των Αγγέλων είναι ο (πάντα πολιτικός) Κεν Λόουτς στα πιο αισιόδοξά του. Έχει, επίσης, κάτι από Ocean’s Eleven και το απολαυστικότερο soundtrack όλης της φιλμογραφίας του.

Αν θέλεις κάτι βαρύ κι ασήκωτο…

Ο Γιος του Σαούλ του Λάζλο Νέμες μιλά για το Ολοκαύτωμα, κι είναι από εκείνες τις ταινίες που δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς το βράδυ. Βοηθούν, όμως, να βάλεις τα πράγματα –και τη ζωούλα σου– σε προοπτική.

Αν νιώθεις ερωτευμένος στην τοποθεσία καραντίνα…

Ο Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου έχει πραγματάκια να σου πει για τον έρωτα και τις σχέσεις στις σύγχρονες κοινωνίες μας. Όχι εύκολα πραγματάκια, όπως μαντεύεις. Λανθιμικά πραγματάκια.

Αν θέλεις ένα κινηματογραφικό παζλ…

Το Θεώρημα Μηδέν του Τέρι Γκίλιαμ είναι αφενός οπτικά πανέμορφο, αφετέρου το απόλυτο mindfuck –από αυτά που τα βλέπεις κατά προτίμηση με παρέα, για να συζητάς μετά με τις ώρες τι κατάλαβε ο καθένας. Ειδικά οι λάτρεις του Black Mirror, βάλτε το πάνω-πάνω στη watchlist.

Αν θέλεις αστυνομικό…

…όχι όμως όπως κάνει το Χόλιγουντ αστυνομικά, αλλά με χαρακτήρες, με ερμηνειάρες, με υπόθεση και χτίσιμο ατμόσφαιρας, το Όλοι το Ξέρουν του Ασγκάρ Φαραντί (που δεν ήξερες ότι έχει κάνει αστυνομικό, πάμε στοίχημα) έχει όλα τα παραπάνω συν τη μοναδικά ιδιαίτερη ματιά του, συν all star cast, με Πενέλοπε Κρουζ, Χαβιέ Μπαρδέμ και Ρικάρντο Νταρίν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v