Σούπερ ταινίες για να δεις στο Cinobo

Τριφό, Κισλόφσκι, Βέντερς, Κιαροστάμι και άλλα ιερά τέρατα της 7ης τέχνης έρχονται στην οθόνη σου με ένα κλικ.
Σούπερ ταινίες για να δεις στο Cinobo
Η αφρόκρεμα των Καννών, ο ελληνικός κινηματογράφος της τελευταίας εικοσαετίας, ο Κισλόφσκι, ο Βιμ Βέντερς, ο Κιαροστάμι, και τα άλλα τα παιδιά που έγραψαν την Ιστορία του κινηματογράφου, κάνουν όλοι μαζί παρέα σε μια σούπερ σινεφίλ ελληνική πλατφόρμα που φέρνει ταινιάρες στην οθόνη σου με 7,99€ τον μήνα (14 ημέρες δωρεάν δοκιμή, ακυρώνεις πριν περάσουν αν δεν ψηθείς και δεν πληρώνεις τίποτα). Να μερικές από τις ταινίες που θα βρεις εδώ.

Το Τετράγωνο



Ο Χρυσός Φοίνικας των Καννών του 2017 είναι μια απολαυστική σάτιρα για την σύγχρονη τέχνη, που αφηγείται τα ηθικά και επαγγελματικά διλήμματα ενός διευθυντή μουσείου που στήνει ένα αμφιλεγόμενο νέο έκθεμα και πυροδοτεί τεράστιες αντιδράσεις. Σκηνοθετεί ο Ρούμπεν Έστλουντ.

Στρέλλα



Ο Πάνος Κούτρας αποτίει έναν κινηματογραφικό φόρο τιμής στον Αλμοδόβαρ και τον Φασμπίντερ, με την ιστορία του προσφάτως αποφυλακισμένου 48χρονου που ερωτεύεται την Στρέλλα, μια τρανσέξουαλ πόρνη με αστείρευτο πάθος για ζωή. Πρωταγωνιστούν η Μίνα Ορφανού και ο Γιάννης Κοκιασμένος.

Nymphomaniac



Η πολυσυζητημένη σεξουαλική Οδύσσεια του Λαρς φον Τρίερ, με τη Σαρλότ Γκενσμπούργκ σε ρόλο-φετίχ και ένα all star cast (Στέλαν Σκάρσκγαρντ, Σία ΛαΜπάφ, Κρίστιαν Σλέιτερ, Ούμα Θέρμαν) να τη συντροφεύει στην αφήγηση της ζωής της ως νυμφομανούς.

Ζιλ και Τζιμ



Μια από τις εμβληματικότερες ταινίες του Φρανσουά Τριφό έχει για υπέροχους πρωταγωνιστές τη Ζαν Μορό, τον Όσκαρ Βερνέρ και τον Ανρί Σερέ, που μπλέκουν εν μέσω Α’ Παγκοσμίου Πολέμου σε ένα από τα πλέον θρυλικά ερωτικά τρίγωνα στην κινηματογραφική Ιστορία.

Τα μυθικά πλάσματα του νότου



Χιλιοβραβευμένο διαμαντάκι του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου, ακολουθεί μια υπέροχη πιτσιρίκα στη Λουιζιάνα που βλέπει τον κόσμο γύρω της να καταρρέει μετά από μια καταιγίδα που φουσκώνει τα ποτάμια και ξυπνά άγρια ζώα από τους τάφους τους. Σκηνοθετεί ο Μπεν Ζάιτλιν και πρωταγωνιστεί η απίθανη μικρούλα Κουβένζανε Γουάλις.

Στη Γη του Άγριου Μελιού



Το χιλιοσυζητημένο ντοκιμαντέρ της περσινής χρονιάς, υποψήφιο για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας, αφηγείται την ιστορία της Χατίτζε Μουράτοβα που ζει με την ηλικιωμένη μητέρα της, σε ένα απομονωμένο χωριό των Βαλκανίων χωρίς δρόμους, ηλεκτρικό ρεύμα ή τρεχούμενο νερό, καλλιεργώντας και πουλώντας μέλι.

Η διπλή ζωή της Βερόνικα



Ο μέγας Κριστόφ Κισλόφκι σε μια από τις πιο ποιητικές ταινίες του αφηγείται τις ζωές δυο γυναικών που ζουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μεταξύ τους, αλλά έχουν το ίδιο όνομα, τα ίδια χαρακτηριστικά και το ίδιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, που θα τις φέρει κοντά απροσδόκητα –και κάπως μεταφυσικά. Πρωταγωνιστούν οι Ιρέν Γιακόμπ, Χαλίνα Γκριγκλασέφσκα.

Γνήσιο Αντίγραφο



Η πρώτη «δυτική» ταινία του Αμπάς Κιαροστάμι χάρισε το βραβείο ερμηνείας των Καννών στη Ζυλιέτ Μπινός, που πρωταγωνιστεί μαζί με τον Γουίλιαμ Σίμελ σε αυτή την ιστορία για την απροσδόκητη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε έναν συγγραφέα και μια φιλότεχνη γυναίκα που τον προσεγγίζει για μια «βαθιά και ουσιαστική κουβέντα».

Η Αλίκη στις Πόλεις



Ένας Γερμανός δημοσιογράφος που διασχίζει την Αμερική βρίσκεται συνοδοιπόρος με ένα εννιάχρονο κορίτσι, και η αρχική αμοιβαία αντιπάθεια εξελίσσεται σε μια απρόσμενη φιλία, σε αυτή την εμβληματική ταινία δρόμου του σπουδαίου Βιμ Βέντερς. Πρωταγωνιστούν οι Ριούντιγκερ Φόγκελερ, Γιέλα Ροτλέντερ, Λίζα Κρόιτσερ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v