Τι αξίζει να δεις στο Ertflix

Ξεκοκαλίσαμε την πιο εύχρηστη, δωρεάν πλατφόρμα streaming και σου διαλέξαμε ταινίες και σειρές, ελληνικές και ξένες, που αξίζει να δεις.
Τι αξίζει να δεις στο Ertflix
Χωρίς καμία υπερβολή, το Ertflix είναι ένα από τα ελάχιστα πράγματα που δουλεύουν σωστά σε αυτή την χώρα. Αλήθεια σου λέμε, την πρώτη φορά που θα μπεις θα εντυπωσιαστείς από το πόσο απλό είναι. Ούτε εγγραφές, ούτε συνδρομές, ούτε ρυθμίσεις, ούτε τίποτα. Κάνεις ένα κλικ και παίζει (με ελληνικούς υπότιτλους, εννοείται) η σειρά ή η ταινία που έχεις διαλέξει.

Στον υπολογιστή σου το βρίσκεις εδώ, αν βλέπεις από smart TV πας σε ένα από τα κανάλια της ΕΡΤ και βλέπεις κάτω δεξιά στην οθόνη «πατήστε το τάδε κουμπί στο τηλεκοντρόλ για να μπείτε στο Ertflix». Κι αυτό είναι όλο.

Όσο για το τι θα δεις; Ο κατάλογος σειρών και ταινιών ανανεώνεται διαρκώς. Σου διαλέξαμε μερικές από τις καλύτερες που παίζουν αυτές τις μέρες.

Οι σειρές…

Maigret

Βασισμένος στα αστυνομικά μυθιστορήματα του Ζορζ Σιμενόν, ο κατά BBC Επιθεωρητής Μαιγκρέ είναι μια μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων, με τον Ρόουαν Άτκινσον (ναι, ο Μίστερ Μπιν) να δίνει ρέστα στον πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως δεν τον έχεις ξαναδεί.

Dr. Foster

Η σχέση πάθους του Ertflix με το BBC συνεχίζεται (και χαιρόμαστε γι’ αυτό, είναι άλλωστε γνωστό τοις πάσι ότι φτιάχνουν σειράρες οι Βρετανοί) με αυτήν την εθιστική σειρά δέκα επεισοδίων, που αφηγείται την ιστορία αξιοσέβαστης επιστήμονος που υποψιάζεται ότι ο άντρας της την απατά, και ανακαλύπτει ερευνώντας… πολλά περισσότερα.

Top of the Lake

Η Τζέιν Κάμπιον από τα Μαθήματα Πιάνου σκηνοθετεί αυτή την σούπερ ατμοσφαιρική αστυνομική σειρά, με την θεάρα Ελίζαμπεθ Μος στον πρωταγωνιστικό ρόλο της ντετέκτιβ που καλείται να εξιχνιάσει την εξαφάνιση ενός 12χρονου κοριτσιού στο απόκοσμο αυστραλιανό τοπίο. Δύο σαιζόν, επτά επεισόδια η καθεμία, βλέπονται με κομμένη την ανάσα.



Victoria

Πολυβραβευμένη βρετανική σειρά για τη ζωή της Βικτώριας που έγινε βασίλισσα της Αγγλίας το 1837 μόλις στα 18 της χρόνια, και παρέμεινε στον θρόνο μέχρι το 1901. Η πρωταγωνίστρια, Τζέμα Κόλμαν, έχει σαρώσει τα βραβεία για την ερμηνεία της. Τρεις σαιζόν, οκτώ επεισόδια η καθεμία (εκτός από τη δεύτερη, που έχει εννιά).

Τα Καλύτερά μας Χρόνια

Η νέα, πολλά υποσχόμενη σειρά της ΕΡΤ έχει στο σκηνοθετικό τιμόνι την Όλγα Μαλέα, και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τον Μελέτη Ηλία και την Κατερίνα Παπουτσάκη. Το πιο δυνατό χαρτί της, όμως, είναι τα ιστορικά πλάνα από το αρχείο της ΕΡΤ που μας μεταφέρουν πίσω στα 60s, όπου διαδραματίζεται η σειρά.

Και μιλώντας για νοσταλγία, κάνε ένα κλικ εδώ. Στην κατηγορία Η ΕΡΤ Θυμάται θα βρεις όλα τα επεισόδια της Μαντάμ Σουσού, της Φρουτοπίας, του Μινόρε της Αυγής και του Καπλανιού της Βιτρίνας.

Και οι ταινίες…

Sorry We Missed You

Ο δις βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα Κεν Λόουτς (Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι, Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ) επιστρέφει με ένα ακόμα αιχμηρό κοινωνικό δράμα που αφηγείται τη ζωή μιας οικογένειας η οποία προσπαθεί να ξεφύγει από τον εφιάλτη της εργασιακής εκμετάλλευσης.



Ordinary Decent Criminal

Ο Κέβιν Σπέισι και ο Κόλιν Φάρελ είναι ένα απολαυστικό δίδυμο σε αυτή την κωμωδία του Θαντέους Ο’Σάλιβαν, για τον Μάικλ Λιντς, ένα συνηθισμένο εγκληματία με ασυνήθιστη φαντασία, έναν άνθρωπο που κλέβει από τους πλούσιους αλλά επιλέγει να ζει ανάμεσα στους φτωχούς με τις δύο γυναίκες του, τα ατίθασα παιδιά του, τη συμμορία του και πάνω απ’ όλα τους δικούς του κώδικες ηθικής και δεοντολογίας.

The Killing of a Sacred Deer

Η βραβευμένη στις Κάννες για το σενάριό της ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είναι ένα αριστουργηματικό ψυχολογικό δράμα, για το οποίο σου έχουμε γράψει ολόκληρη ανάλυση εδώ.  Προφανώς, δεν είναι εύκολη, δεν θα τη δεις με ποπκόρν για να περάσει η ώρα, είναι όμως ένα κομμάτι του λανθιμικού σύμπαντος και του ελληνικού weird wave που πρέπει να έχεις δει, έστω και μόνο για να λες ότι δεν το κατάλαβες –επεξηγηματικό σκονάκι, στο λινκ παραπάνω. Υπέροχοι πρωταγωνιστές, οι Κόλιν Φάρελ και Νικόλ Κίντμαν.

Μόνος στο Δάσος (Lost in the Woods)

Το ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Φυλακτού που συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης του 2020 αφηγείται την ιστορία του Κωνσταντίνου Πίττα, που τράβηξε 30.000 φωτογραφίες μιας Ευρώπης μπροστά και πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα, εγκατέλειψε το πρότζεκτ του όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου και επέστρεψε στην 30η επέτειο, το 2019, σε μια άλλη πλέον Ευρώπη. Το βρίσκεις εδώ (τα ντοκιμαντέρ είναι σε ξεχωριστή κατηγορία, κάτω από τις «Εκπομπές» στο μενού).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v