Υπέροχα καρτούν για όλη την οικογένεια

Επειδή ποτέ δεν θα σταματήσουμε να νιώθουμε κι εμείς παιδιά όταν τις βλέπουμε, βάλτε (ξανά) αυτές τις ταινίες στο πρόγραμμα.
Υπέροχα καρτούν για όλη την οικογένεια
Η βραδιά που βλέπουμε ταινία είναι από τις πιο όμορφες, διασκεδαστικές, αγαπησιάρικες στιγμές. Και ειδικά αν οι γονείς έχουμε κι εμείς την τάση να νιώθουμε πού και πού λιγάκι παιδιά, αξίζει να ξαναβλέπουμε τις αγαπημένες μας ταινίες από τα παιδικά μας χρόνια, αλλά και να μαθαίνουμε καινούριες, υπέροχες ιστορίες με τα παιδιά μας. Πάμε, λοιπόν, να βάλουμε στο πρόγραμμα τρεις κλασικές και τρεις πιο πρόσφατες ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Ο Βασιλιάς των λιονταριών

Επειδή δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι η πιο όμορφη και η πιο συγκινητική ταινία της Ντίσνεϊ. Επειδή το Χακούνα Ματάτα είναι αλήθεια ένας τρόπος ζωής. Επειδή ο Σκαρ είναι ο πιο εντυπωσιακός κακός. Επειδή ο Τιμόν και ο Πούμπα δεν θα πάψουν ποτέ να είναι αξιαγάπητοι και ξεκαρδιστικοί. Και επειδή κλαίμε κάθε φορά.

Hoodwinked

Μια σάτιρα ιστοριών μυστηρίου, αλλά μέσα από την οπτική... της Κοκκινοσκουφίτσας. Η ταινία, δυστυχώς, πέρασε και δεν ακούμπησε εμπορικά, και δεν έγινε ποτέ ιδιαίτερα γνωστή, παρά το εντυπωσιακό της καστ (Γκλεν Κλόουζ, Αν Χάθαγουεϊ). Είναι όμως ξεκαρδιστική, τα μικρά παιδιά θα τρελαθούν και οι γονείς που εκτιμούν το καμένο χιούμορ θα περάσουν πάρα πολύ ωραία.

Η Ωραία Κοιμωμένη

Όχι μόνο επειδή είναι από τις καλύτερες ταινίες που έχει βγάλει ποτέ η Ντίσνεϊ. Όχι επειδή, με τα χρόνια, ξεχάσαμε πως στην εποχή της η ταινία προκάλεσε επανάσταση στον χώρο των κινουμένων σχεδίων. Ούτε καν για το ότι θα κάνει κάθε παιδί να λατρέψει τον Τσαϊκόφσκι. Απλά, λιτά και ξεκάθαρα επειδή η Μαγκούφισσα είναι η πιο κουλ κακιά, και σαν αυτή δεν θα υπάρξει άλλη.

Τα μυαλά που κουβαλάς

Δεν είναι εύκολο να εξηγήσεις σε ένα παιδί τι είναι τα συναισθήματα, πώς λειτουργούν, πού οφείλονται και πώς να τα διαχειριστείς. Και ειδικά αν είσαι γονιός, πολλές φορές μπορεί να νιώθεις αμήχανα προσπαθώντας να εξηγήσεις στο παιδί σου, χωρίς να ακούγεσαι «μεγάλος», αυτά τα πράγματα. Άσε, λοιπόν, αυτή την ταινία να το κάνει για ‘σένα. Εσύ απλά απόλαυσε και συγκινήσου.

Φαντασία

Επειδή είναι ένα πανέμορφο αριστούργημα και κάθε παιδί πρέπει να το βιώσει μια φορά. Μετά μπορείτε να οργανώσετε και μάθημα ζωγραφικής, εμπνευσμένοι από τα υπέροχα χρώματα και τις εικόνες της ταινίας.

Μαλλιά κουβάρια

Η ιστορία της Ραπουνζέλ είναι λίγο-πολύ γνωστή. Σε αυτή την ταινία, όμως, μερικά πράγματα αλλάζουν. Όπως η ίδια η Ραπουνζέλ, που ανακαλύπτει στ’ αλήθεια πόσο δυνατή και ξεχωριστή είναι. Και ο πρίγκηπας, από την άλλη, μάλλον μόνο πρίγκηπα δεν τον λες. Ξεχάστε το Frozen και την φρενίτιδά του, αυτή είναι η καλύτερη ταινία που έβγαλε η Ντίσνεϊ την δεκαετία που μας πέρασε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v