5 αστυνομικά μυθιστορήματα τέλεια για την παραλία

Θέλεις μυστήριο και σασπένς τις ώρες που περνάς αραχτός στην παραλία; Έχουμε πέντε συναρπαστικά μυθιστορήματα να πάρεις μαζί σου.
5 αστυνομικά μυθιστορήματα τέλεια για την παραλία
Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με ένα καλό page-turner που λένε και οι φίλοι μας οι Σάξωνες, τα μεσημέρια που περνάς στην παραλία ακούγοντας το κύμα να σκάει στα πόδια σου και τα τζιτζίκια κάπου στο βάθος. Πέντε τέτοια σταχυολογήσαμε για να βάλεις στη βαλίτσα των διακοπών –ή έστω, στην τσάντα που θα πάρεις μαζί την Κυριακή στις παραλίες της Αθήνας.

Ο Καστανάνθρωπος του Soren Sveistrup
Εκδόσεις Διόπτρα 
664 σελίδες, 15,90€

Το ανατριχιαστικό ντεμπούτο του δημιουργού της σειράς The Killing μας μεταφέρει στην Κοπεγχάγη, όπου δύο ασύμβατοι ντετέκτιβ καλούνται να γεφυρώσουν τις διαφορές του για να λύσουν το μυστήριο ενός serial killer που αφήνει πλάι σε κάθε θύμα του μια κούκλα φτιαγμένη από κάστανα. Ώσπου σε μία από αυτές ανακαλύπτουν το αποτύπωμα της κόρης μιας υπουργού που είχε απαχθεί και δολοφονηθεί ένα χρόνο πριν.

Οι Βελουδένιες του Μιχάλη Χορευτάκη
Εκδόσεις Ωκεανίδα
352 σελίδες, 9,90€

Αν δεν είναι η ελληνική επαρχία το τέλειο σκηνικό για ένα καλογραμμένο θρίλερ, τότε ποιο είναι; Η Σκανδιναβία; Χα. Στο αγωνιώδες μυθιστόρημα του Μιχάλη Χορευτάκη, μια νεαρή κοπέλα εξαφανίζεται μυστηριωδώς από ένα απομονωμένο ορεινό χωριό της Κρήτης και η αστυνόμος που αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση γρήγορα συνειδητοποιεί πως στην κλειστή κοινωνία του χωριού τα στόματα δύσκολα ανοίγουν, και οι υποψίες πέφτουν πάνω σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους.

Το Μυστικό του Αντόνιο Φεράρι
Εκδόσεις Κέδρος 
448 σελίδες, 17,50€

Ξέρεις τι κάνει ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα ακόμα συναρπαστικότερο; Το να ξέρεις ότι διαβάζεις μια αληθινή ιστορία. Το βιβλίο του κορυφαίου αρθρογράφου της Corriere della Sera είναι η πραγματική ιστορία της απαγωγής του ιταλού πολιτικού Άλντο Μόρο από αμερικανούς μυστικούς πράκτορες το 1978. Το ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι ότι, όπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, «ο Φεράρι έγραψε αυτά που γνώριζε αλλά δεν μπορούσε να τεκμηριώσει, αφού δεν είχε αποδείξεις. Τα γεγονότα επιβεβαιώθηκαν αργότερα, τόσο από νεότερες μαρτυρίες όσο και από την επιτροπή έρευνας γύρω από την υπόθεση δολοφονίας του Άλντο Μόρο».

Τη μέρα που πάγωσε ο ποταμός του Σταύρου Χριστοδούλου
Εκδόσεις Καστανιώτη 
288 σελίδες, 10,50€

Όχι πως δεν είναι και η Αθήνα μας ωραιότατο σκηνικό για θρίλερ, όπως μας δίδαξαν άλλωστε ο Γιάννης Μάρης και ο Πέτρος Μάρκαρης, στα χνάρια των οποίων βαδίζει ο Σταύρος Χριστοδούλου, με αυτή την ιστορία που ξεκινά ως εξής: «Βουδαπέστη, 12 Φεβρουαρίου 1985. Το κρύο περονιάζει τα κόκαλα, ο ποταμός έχει παγώσει και ένας χρησμός, που ακούγεται σαν κρώξιμο, σημαδεύει τον νεογέννητο Γιάνος: «Κακός σπόρος, κακά μαντάτα». Είκοσι επτά χρόνια αργότερα, ο χρησμός επιβεβαιώνεται· ο «Γιάνος ο Ούγγρος» συλλαμβάνεται στην Αθήνα, κατηγορούμενος ότι δολοφόνησε τον ζωγράφο Μίλτο Αδριανό». Το έκανε όμως;

Παραπλάνηση του Γρηγόρη Αζαριάδη
Εκδόσεις Μεταίχμιο 
480 σελίδες, 15,90€

Η αστυνόμος Τρύπη είναι η ηρωίδα που χρειαζόταν το ελληνικό νουάρ του 21ου αιώνα, κι αν δεν την έχεις ήδη γνωρίσει σε ενθαρρύνουμε να το κάνεις, κυκλοφορεί άλλη μία ιστορία της, ο Σκοτεινός Λαβύρινθος. Στην Παραπλάνηση, η αστυνόμος και η ομάδα της καλούνται να εξιχνιάσουν την υπόθεση του πιο ιδιόμορφου, διαταραγμένου serial killer στα σύγχρονα εγκληματολογικά χρονικά. Μια υπόθεση στην οποία μπλέκονται ένας διάσημος συγγραφέας, που εμπνέεται από τα εγκλήματα του δολοφόνου, και η μυστηριώδης ψυχολόγος του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v