Τέλεια, μικρούλια βιβλία για την παραλία

Και γιατί να μην πας στην παραλία από το πρωί, να ανοίξεις ένα βιβλίο και να χαθείς εντελώς στον κόσμο του μέχρι το βράδυ;
Τέλεια, μικρούλια βιβλία για την παραλία
Δεν λέμε, καλά τα γιγάντια μυθιστορήματα με ένα σωρό περιγραφές και λεπτομέρειες, αλλά μερικές φορές, έχεις ανάγκη κάτι πιο σπιντάτο, πιο "σε μορφή τσέπης". Ειδικά αν είσαι από τους τύπους που ξεχνούν να κλείσουν ένα βιβλίο αφότου το ανοίξουν. Σου βρήκαμε, λοιπόν, μερικά τέλεια βιβλία που δεν θα σου πάρουν πάνω από μερικές ώρες για να τα τελειώσεις - όσο κρατά ένα ταξίδι στην παραλία, ίσως - και μετά να γυρίσεις σπίτι και να τα σκέφτεσαι...

Reeves Hubert - Μιλώντας για τη θάλασσα στα εγγόνια μας
Ένας αστροφυσικός και ένας ωκεανογράφος έστησαν αυτό το πολύ μικρό αλλά πολύ δυνατό βιβλιαράκι που μας μαθαίνει όσα πρέπει να ξέρουμε για την θάλασσα και πώς επηρεάζεται από την περιβαλλοντική κρίση. Επίσης, αναλύεται ο ρόλος της στο ηλιακό σύστημα και στο σύμπαν. Σίγουρα θα γυρίσεις από την παραλία νιώθοντας πιο έξυπνος, και εκτιμώντας περισσότερο τα πλατσουρίσματά σου.

Hesse Hermann - Σιντάρτα
Ένα "παραμύθι" βραβευμένο με Νόμπελ, που έγινε διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ένα βιβλίο που παρουσιάζει ένα πλάνο για έναν καινούριο κόσμο, ελεύθερο και γεμάτο πάθος, και είναι ένα βιβλίο τόσο αναγκαίο να διαβάσει κάθε νέος, αλλά και όποιος θέλει η ψυχή του να παραμείνει νέα.

Camus Albert - Το Καλοκαίρι
Τι καλύτερο για να διαβάσεις στην παραλία από ένα βιβλίο που λέγεται κυριολεκτικά "Το καλοκαίρι"; Και είναι ένα βιβλίο στο οποίο ο Καμύ αναζητά αυτό το καλοκαίρι, μέσα στα δεσμά και τον χειμώνα της καθημερινότητας και των καταπιέσεών της. Επειδή λίγη φιλοσοφία δίπλα στο κύμα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Φακίνου Ευγενία - Γράμματα στη Χιονάτη
Ένα μυθιστόρημα που θα σε κάνει να αναρωτηθείς, να σκεφτείς, μετά να συγκινηθείς και ίσως να το κλείσεις για δέκα λεπτά, αλλά μετά θα σε τρώει η περιέργεια και δεν θα το ξαναφήσεις κάτω μέχρι να το τελειώσεις. Η ιστορίας μιας γυναίκας που περιμένει, σε ένα χωριό ξεχασμένο από όλους, "το άλλο χιόνι".

Ζέη Άλκη - Ένα παιδί από το πουθενά
Και επειδή δεν γίνεται να λείπει η λατρεμένη Άλκη Ζέη από μια λίστα σαν αυτή, τα κείμενά της πίνονται σαν δροσερό νεράκι στην καλοκαιρινή ζέστη. Και είναι μια ιστορία τόσο τωρινή, τόσο όμορφα γραμμένη, που ίσως σε βάλει για λίγο στο μυαλό ενός μικρού παιδιού, και ίσως καταλάβεις πως οι προβληματισμοί κάποιου μικρού, αυτά που δεν καταλαβαίνει, είναι αυτά που εσύ έχεις μάθει πλέον να θεωρείς δεδομένα - ή, χειρότερα, να αγνοείς.

Κορτώ Αύγουστος - Δέσποινα
Ο Αύγουστος Κορτώ δεν έχει να αποδείξει τίποτα, σε κανέναν όσον αφορά το πόσο καλά ξέρει να σκιαγραφεί μια ταραγμένη γυναικεία φιγούρα. Και σε αυτό το νέο, προκλητικό βιβλίο, απεικονίζει την Παναγία ως πονεμένη Ελληνίδα μάνα. Είναι τόσο υπέροχο όσο ακούγεται, και σίγουρα είναι ένα βιβλίο που θα συζητάμε για χρόνια.

Läckberg Camilla - Γυναίκες χωρίς έλεος
Και πάμε και σε κάτι πιο αστυνομικό, επειδή δεν ξεχνάμε και τους λάτρεις του είδους. Και εδώ έχουμε μια μικρή μπουκιά μυστηρίου, με τρεις γυναίκες παγιδευμένες σε ολέθριους γάμους. Όπως είναι λογικό, τα πράγματα θα πάνε πάρα, μα πάρα πολύ στραβά. Το μέγεθος του βιβλίου αντικατοπτρίζει και τον τρόπο που θα το διαβάζεις: Γυρνώντας μανιωδώς τις σελίδες με κομμένη την ανάσα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v