Νέες κυκλοφορίες βιβλίων για να τσεκάρεις

Αν ψάχνεις κάτι καινούριο να διαβάσεις, ψάξαμε εμείς για εσένα και έχουμε μερικές σούπερ προτάσεις να σου κάνουμε…
Νέες κυκλοφορίες βιβλίων για να τσεκάρεις
Τίποτα δεν συγκρίνεται με το να χάνεσαι στον κόσμο ενός βιβλίου. Ειδικά αν είναι καλοκαίρι και το μυαλό σου χάνεται ενώ το σώμα σου ξεκουράζεται κάτω από μια σκιά στην παραλία. Και αν έψαχνες κάποια νέα κυκλοφορία για να διαβάσεις, κάναμε εμείς μία μικρή έρευνα και σου προτείνουμε τα βιβλία που μάς τράβηξαν την προσοχή.

Εράν, του Γιάννη Καλπούζου
Με φόντο την ταραγμένη περίοδο της Εικονομαχίας, ο Καλπούζος στήνει μια απίστευτη ιστορία γύρω από μυστικά, ηδονές, ιστορικές πληροφορίες για το Βυζάντιο αλλά και αυτόν τον ατέλειωτο και αιματηρό αγώνα του ανθρώπου που ονομάζεται έρωτας.

Η βιβλιοθηκάριος του Άουσβιτς, του Αντόνιο Ιτούρμπε
Η αληθινή ιστορία της μικρότερης και πιο επικίνδυνης βιβλιοθήκης στον κόσμο, ειπωμένη από μια κρατούμενη του Άουσβιτς που κατόρθωσε να επιβιώσει.Ιανουάριος του 1944. Η έφηβηΝτίταΚράους με τους γονείς της μεταφέρεται από το γκέτο των Εβραίων της Τερεζίν στην Πράγα στο στρατόπεδο Άουσβιτς-Μπιρκενάου. Και τώρα αφηγείται την ιστορία της στον Αντόνιο Ιτούρμπε. Ένα συγκλονιστικό βιβλίο.

Δέσποινα, του Αύγουστου Κορτώ
Τι θα συνέβαινε αν η Παναγία ήταν Ελληνίδα μάνα; Ο Αύγουστος Κορτώ καταπιάνεται με δύο από τα αγαπημένα του θέματα (μητρικές φιγούρες και μια μεταμοντέρνα προσέγγιση της θρησκείας) και ξαναγράφει την πιο γνωστή ιστορία του κόσμου.

Η φιλία είναι, και δεν είναι, παντοτινή, της Μάρως Βαμβουνάκη
Ένα βιβλίο για όλους εκείνους τους ανθρώπους που έχουν αλλεργία στο να λένε «όχι» στους φίλους τους, που αυτή η λέξη τους γεμίζει με ενοχές. Επειδή, όπως λέει και η συγγραφέας, «Ο άνθρωπος που αδιακρίτως λέει “ναι” μπορεί να βολεύει τους άλλους, να τον χρησιμοποιούν, όμως δεν τον εκτιμούν».

Δεξί κίτρινο λουστρίνι, της Ιφιγένειας Τέκου
Κάλυμνος 1934, ιταλική κατοχή. Η Θεμελίνα και η Χριστίνα, συμμαθήτριες και αδελφικές φίλες, μοιράζονται τα πάντα: σκέψεις, όνειρα, φοβίες, τη στοργική μητέρα της Θεμελίνας, ένα ζευγάρι κίτρινα λουστρίνια, που τα φοράνε εναλλάξ, αλλά και ένα φρικιαστικό μυστικό που τις κατατρύχει. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που θα σε περάσει από σαράντα (συναισθηματικά) κύματα.

Οι κόρες της Σελήνης, της Τζόχα Αλχάρθι
Τρεις αδελφές που ζουν στο Ομάν, τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες, τρεις διαφορετικές επιλογές ζωής. Η Μάγια ζει έναν κρυφό έρωτα, αλλά παντρεύεται τον άντρα που επιλέγει ο πατέρας της. Η Ασμά δέχεται αδιαμαρτύρητα ένα προξενιό για ν' αποκτήσει παιδιά. Η Χάουλα αρνείται όλες τις προτάσεις γάμου περιμένοντας να επιστρέψει από τον Καναδά ο παιδικός της έρωτας. Ένα βιβλίο που έχει πολλά να μας πει για το πώς είναι να είσαι γυναίκα στην Μέση Ανατολή, από το 1880 μέχρι και σήμερα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v