Οι εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Από τον Όμηρο στον Νίκολα Τέσλα και από την Κρήτη της προϊστορίας μέχρι των εξπρεσιονισμό του 1930, πέντε εκθέσεις στην Αθήνα που αξίζουν τον χρόνο σου.
Οι εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις
Νίκολα Τέσλα: Ο άνθρωπος από το μέλλον
Στο Μουσείο Κοτσανά (Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι)
Δευτέρα έως Κυριακή 9.00-17.00
Έως 18 Μαρτίου 2020
Είσοδος: 5€

Θέλεις να κρατήσεις μια λάμπα χωρίς καλώδιο στο χέρι σου, να τη δεις να ανάβει, και να θρηνήσεις για το τζάμπα ρεύμα που θα είχαμε αν ο Έντισον δεν είχε κατακλέψει τον Τέσλα και τις εφευρέσεις του; Σε αυτή τη διαδραστική έκθεση που έρχεται στην Αθήνα απευθείας από το Μουσείο Τέσλα στο Βελιγράδι, θα δεις όχι μόνο αυτό το μικρό θαύμα αλλά και πολλές ακόμα από τις εφευρέσεις του ανθρώπου που παραλίγο και θα άλλαζε τον κόσμο: το αεροπλάνο κάθετης απογείωσης, τον επαγωγικό κινητήρα, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στους καταρράκτες του Νιαγάρα και το πηνίο Τέσλα, μεταξύ πολλών, πολλών άλλων. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Κρήτη Αναδυόμενες πόλεις: Άπτερα - Ελεύθερνα - Κνωσός
Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι)
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00, Πέμπτη: 10.00-20.00, Κυριακή: 11.00-17.00
Έως 30 Απριλίου 2020
Εισιτήρια: 7€ (μειωμένο 3,50€)

Μια πολυέκθεση με πλούσιο οπτικό και ηχητικό υλικό, οθόνες, χάρτες αλλά και χρήση των μέσων της νέας τεχνολογίας. Aπό την «εκατόμπολιν» Κρήτη του Ομήρου, η έκθεση εστιάζει σε τρεις σημαντικές πόλεις με βάση τα κοινά τους χαρακτηριστικά: τη δημιουργία τους, την ακμή, την παρακμή, την καταστροφή, την εγκατάλειψη και τον «θάνατό» τους, τη λήθη. Η έκθεση περιλαμβάνει 500 περίπου αρχαιότητες από παλιές και νέες ανασκαφές, ευρήματα κάθε είδους που χρονολογούνται από τα νεολιθικά (7η-6η χιλιετία π.Χ.) έως και τα βυζαντινά χρόνια (8ος αιώνας μ.Χ.) και βγαίνουν, τα περισσότερα, για πρώτη φορά στο φως. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Από τον κόσμο του Ομήρου: Τήνος και Κυκλάδες στη Μυκηναϊκή εποχή
Στο Μουσείο Μπενάκη, κτίριο οδού Πειραιώς 138 (Γκάζι)
Πέμπτη και Κυριακή 10:00-18:00, Παρασκευή και Σάββατο 10:00-22:00
Έως 8 Μαρτίου 2020
Εισιτήρια: 6€ (μειωμένο 3€)

Τι ξέρουμε για την προϊστορία του Αιγαίου; Τι συνέβαινε στις Κυκλάδες την εποχή του Ομήρου; Η έκθεση του Μουσείου Μπενάκη φιλοξενεί ευρήματα από τις ανασκαφές του μυκηναϊκού θολωτού τάφου της Τήνου, αλλά και από τη Νάξο, τη Δήλο, τη Μύκονο, την Πάρο, τη Μήλο, τη Σίφνο, τη Θήρα και την Κέα. Η καθημερινότητα των ανθρώπων της εποχής, οι ζωές τους, η θρησκεία τους, οι πόλεμοι και τα έθιμα ταφής τους έρχονται στο φως… σαν να μην πέρασαν τέσσερις χιλιάδες χρόνια. Λεπτομέρειες εδώ.



Ένα μαγικό φωτογραφικό ταξίδι στην Καζαμπλάνκα
Έκθεση φωτογραφίας της Μελίτας Βαγγελάτου στο Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Ισλαμικής Τέχνης (Αγ. Ασωμάτων 22 & Διπύλου 12, Θησείο)
Πέμπτη έως Κυριακή 10.00-18.00
Έως 1η Μαρτίου 2020
Εισιτήρια: Περιλαμβάνεται στο εισιτήριο εισόδου του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης (κανονικό 9€, μειωμένο 7€)

Η φωτογραφική έκθεση της Μελίτας Βαγγελάτου αποτελεί μία γνωριμία με ορισμένες περιοχές της Καζαμπλάνκας, μιας σύγχρονης κοσμοπολίτικης μεγαλούπολης, όπου υπάρχουν γειτονιές που οι κάτοικοι ζουν ακόμα όπως ζούσαν στα χωριά από τα οποία προήλθαν. Στα έργα της η φωτογράφος παρουσιάζει ατόφιο τον τρόπο ζωής σε αυτές τις παραδοσιακές συνοικίες και καταγράφει τις πολύχρωμες σκηνές από την καθημερινή ζωή στην πόλη. Κάποια Σάββατα (ημερομηνίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ) πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στην έκθεση από την ίδια την φωτογράφο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Εξαιρέσεις: Ο ελληνικός εξπρεσιονισμός στο Μεταξουργείο
Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, Λεωνίδου και Μυλέρου, Πλατεία Αυδή
Τετάρτη έως Σάββατο 10.00-19.00, Κυριακή 10.00-16.00, Τρίτη 10.00-21.00
Έως 29 Μαρτίου 2020
Είσοδος ελεύθερη

Με τίτλο "Εξαιρέσεις: Όψεις του Εξπρεσιονισμού στην Ελλάδα" εκτίθενται έργα των Γ. Μπουζιάνη, Θ. Απάρτη, Α. Σώχου, Γ. Ζογγολόπουλου, Αγγ. Θεοδωρόπουλου, Γ. Μηταράκη, η Αγλ. Παππά, Τ. Ελευθεριάδη, Ο. Κανέλλη, Β. Σεμερτζίδη, Σπ. Παπαλουκά, Γ. Βακαλό, Γ. Σπυρόπουλου, Έρ. Φραντζισκάκη, Ελ. Ζογγολοπούλου, που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ στο σύνολό τους. Περισσότερα εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v