Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι η 7χρονη Σοφία από τον Πόρο

Η 7χρονη Σοφία Καλισκάμη από τον Πόρο κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι με οκτώ νίκες και μία ισοπαλία.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι η 7χρονη Σοφία από τον Πόρο

Η μόλις 7 ετών Σοφία από τον Πόρο πέτυχε μια σπουδαία διεθνή διάκριση, κατακτώντας την κορυφή στο Ευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι ανάμεσα στους συνομηλίκους της.

Η Σοφία Καλισκάμη πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία στη διοργάνωση, σημειώνοντας οκτώ νίκες και μία ισοπαλία, όπως ανέφερε ο προπονητής της στο σκάκι, Παντελής Λυκουριώτης. «Τερμάτισε πρώτη ανάμεσα σε αγόρια και κορίτσια. Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία που μας γεμίζει αισιοδοξία και μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

«Στην αρχή απλά είδα μια σκακιέρα και δεν ήξερα τι είναι αυτό, όταν ήμουν δύο ετών. Η μαμά μου εξήγησε τι είναι και άρχισα να μαθαίνω σκάκι» δήλωσε περιχαρής η μικρή Σοφία ενώ όταν ρωτήθηκε για το αγαπημένο της πιόνι είπε αμέσως ότι είναι η «βασίλισσα».

Από την άλλη η μητέρα της Σοφίας, Ναταλία Μίσκο, ανέφερε στις δηλώσεις της ότι «το πιο σημαντικό στο σκάκι, συγκεκριμένα στο σκάκι στην αρχή, είναι να διδάξουμε στα παιδιά, πώς να χάνουν, όχι μόνο πώς να κερδίζουν, αλλά και πώς να μαθαίνουν πώς να χάνουν».

«Την πρώτη στιγμή που την είδα, είχε έρθει σε ένα τουρνουά που κάναμε στο Ναύπλιο, ξεχώρισε για την ευγένειά της, την ωριμότητά της. Είναι πάρα πολύ ώριμο παιδί, από το πώς μιλούσε, πως κινούνταν στον χώρο, πόσο συγκεντρωμένη ήταν» πρόσθεσε ο κ. Λυκουριώτης μιλώντας για το απαιτητικό πρόγραμμα προετοιμασίας που έχει η μικρή πρωταθλήτρια.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v