To 21+ Restaurant στο Περιστέρι επαναπροσδιορίzει όσα ξέραμε για τα gastrobars

Το 21+ Restaurant είναι η νέα γαστρονομική άφιξη στην πολύβουη Βεάκη στο Περιστέρι που μας συστήνει κολασμένα πιάτα σαν τη gyoza προβατίνα και το short rib γιουβέτσι.

To 21+ Restaurant στο Περιστέρι επαναπροσδιορίzει όσα ξέραμε για τα gastrobars

Δεν είναι ούτε μία, ούτε δύο φυσικά οι φορές που έχουμε ασχοληθεί γραπτώς με την περίπτωση της Βεάκη στο Περιστέρι, καθώς τα τελευταία χρόνια διεκδικεί επάξια τον τίτλο της πιο χοτ αθηναϊκής πιάτσας εκτός κέντρου. Μαζί της συμπαρασύρει όλη την περιοχή του Περιστερίου στο να ανέλθει γαστρονομικά συγκεντρώνοντας πλέον πάρα πολλούς και καλούς λόγους για να το επισκεφθείς σαν θελήσεις να δοκιμάσεις νέες και πολύ ενδιαφέρουσες δημιουργικές προτάσεις από όλες τις κουζίνες του κόσμου. Στους παραπάνω λόγους έρχεται να προστεθεί ακόμη ένας, αφού το 21+Restaurant που άνοιξε πριν περίπου δύο μήνες στη Βεάκη έχει όλα τα φόντα –κι ακόμη περισσότερο τα πιάτα- για να πρωταγωνιστήσει στην ολοένα κι ανθίζουσα γαστρονομική σκηνή των δυτικών προαστίων και εν γένει της πρωτεύουσας. 

Το εστιατόριο δημιουργήθηκε με σκοπό να εκφράσει μια πιο ώριμη εκδοχή του comfort food, εμπνευσμένη από το νυχτερινό vibe της Νέας Υόρκης, τον μινιμαλισμό της Ιαπωνίας και την φιλοξενία της Ελλάδας, βάζοντας σε πρώτο πλάνο την αμερικανική κουζίνα. Όπου αμερικανική κουζίνα μην σκεφτείς την κινηματογραφική version που έχεις συνηθίσει γεμάτη μπέργκερ, mac n cheese και μίλκσεικ. Αντίθετα, σκέψου τη Μέκκα της σύγχρονης δημιουργικής γαστρονομίας. Σαν σταυροδρόμι που ενώνονται όλες οι κουζίνες του πλανήτη μέσα από αναμνήσεις και δημιουργίες κάποιων από τους σπουδαιότερους σεφ της εποχής μας, η αμερικανική κουζίνα αποτέλεσε την έμπνευση του μενού του 21+ όπως μας εξομολογήθηκε ο σεφ Διονύσης Λιακόπουλος. Φυσικά η νέα αυτή πρόταση παρουσιάζεται μέσα από το αθάνατο ελληνικό πρίσμα και τους γευστικούς θησαυρούς της χώρας που αναδεικνύουν τη σημαίνουσα παρουσία της στο σημερινό γαστρονομικό γίγνεσθαι.

Πηγαίνοντας στη θέση μας χαρήκαμε ιδιαίτερα με τα πολύ φιλικά vibes του χώρου που μας καλούσε να γευτούμε το χάος και να φωτογραφίσουμε φυσικά τον φωτιζόμενο πίνακα με πρωταγωνιστή τον Hannibal σε ένα αξέχαστο δείπνο. Ακολουθώντας το fine dining ρεύμα των gastrobars που αυξάνουν και πληθαίνουν πλέον εν Αθήναις, η διακόσμηση του εστιατορίου ήρθε σε πλήρη σύμπνοια με το παραπάνω πλάνο χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι «πικάντικες», προβοκατόρικες πινελιές που δίνουν το κάτι παραπάνω.

Διαλέξαμε κρασί με τη βοήθεια του οινολόγου του εστιατορίου μέσα από μια λίστα αφιερωμένη στον ελληνικό αμπελώνα με value for money τιμές για κάθε βαλάντιο (από 6€ το ποτήρι, 18€ η φιάλη). Σαν διαχρονικοί φίλοι του ροζέ διαλέξαμε το Sourea (25€ η φιάλη) μια ιδιαίτερη Μανδηλαριά από το Οινοποιείο Νικολού που δικαίως περηφανεύεται και για την αφρώδη ρετσίνα του

Το καλωσόρισμα ήταν ένα μπολ με ποπ κορν με τρούφα, άκρως εθιστικά που φυσικά δεν άργησαν να εξαφανιστούν πριν το προζυμένιο καρβέλι με βούτυρο και σκόρδο (4€) κάνει την εμφάνισή του. Τα πάντα στο μενού ήταν χειροποίητα συμπεριλαμβάνοντας όλες οι παρασκευές των πιάτων που το συναποτελούν. Σφριγηλό και πολύ τραγανό το καρβελάκι έγινε η βάση για να «ντιπάρουμε» πολλά από τα πιάτα που δοκιμάσαμε. Η Gyoza προβατίνα με το τραγανό τηγανιτό κρεμμυδάκι στην κορφή της κρατούσε όλα τα ζουμιά της κι ήταν θεϊκή. Ακολουθήσαμε κατά γράμμα την πρόταση του πολύ ευγενικού προσωπικού στο σέρβις να τη δοκιμάσουμε μέσα σε μια γεμάτη ζουμάκι κουταλιά κι αποζημιωθήκαμε γευστικά. Στη συνέχεια δοκιμάσαμε μια έξτρα πικάντικη και ζωηρή στη γεύση εκδοχή ενός σεβίτσε με ψάρι ημέρας aguachile, εξωτικά φρούτα, καλαμπόκι, αβοκάντο (18€). Ισορροπημένη και spicy διέγειρε τους γευστικούς μας κάλυκες που εν συνεχεία υποδέχθηκαν ένα από τα καλύτερα πιάτα του μενού.

Επρόκειτο για ένα ταρτάρ μόσχου με τηγανιτό αυγό (16€), πιπεριά και χειροποίητα τσιπς πατάτας που έγιναν αυτοσχέδιοι δίσκοι σερβιρίσματος. Αφού το αυγό κόπηκε με το μαχαίρι και μπλέχτηκε δημιουργικά κατά το σέρβις του με το μοσχαρίσιο ταρτάρ έγινε σαν ένα μίνι «σουτζούκ λουκούμ» με κρέας. Η γευστική του υπεροχή και η ανυπέρβλητη μυρωδιά του μας ενθουσίασαν.

Τα χειροποίητα philly cheesesteak ravioli (18€) ήταν επίσης ένα πολύ δυνατό πιάτο, με τη ρευστή σάλτσα τους να δίνει το κάτι παραπάνω στον ουρανίσκο μας σαν συναντήθηκε εκείνος με την πρώτη κιόλας μπουκιά του πιάτου.

Το Pork chop milanese (20€) ήταν μια πολύ αφράτη και καλοψημένη εκδοχή σνίτσελ, η οποία συνοδευόταν από μια γευστικότατη πατατοσαλάτα, καυτερό kimchi αχλάδι και από μια χειροποίητη tonkatsu sauce, στην οποία καταβυθίσαμε πολλάκις το κρέας μας. Last but not least ένα signature πιάτο του καταλόγου που έχει ήδη ενθουσιάσει τους foodies του 21+. Ο λόγος για το short rib γιουβέτσι με φρεσκοτριμμένη ξηρή μυζήθρα (20€) στην κορφή του που φέρνει ασυναίσθητα στον νου κυριακάτικα τραπέζια, συνώνυμα της ελληνικής μαμαδίσιας μαγειρικής.

 

21+ Restaurant

Βεάκη 21, Περιστέρι, τηλ.: 21 0573 5072

Facebook 

Instagram 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v