Με τι να συνοδεύσω το ρολό κοτόπουλο: 6 νόστιμες ιδέες για ολοκληρωμένο πιάτο
Από πουρέ και ρύζι μέχρι σαλάτες και λαχανικά, συγκεντρώσαμε έξι λαχταριστές ιδέες για να σερβίρεις το ρολό κοτόπουλο σαν ολοκληρωμένο πιάτο.

Από πουρέ και ρύζι μέχρι σαλάτες και λαχανικά, συγκεντρώσαμε έξι λαχταριστές ιδέες για να σερβίρεις το ρολό κοτόπουλο σαν ολοκληρωμένο πιάτο.
Το ρολό κοτόπουλο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας: Πεντανόστιμο, χορταστικό και με άπειρες παραλλαγές στη γέμιση. Για να γίνει, όμως, ένα πραγματικά ολοκληρωμένο γεύμα, χρειάζεται τα κατάλληλα συνοδευτικά. Σου συγκεντρώσαμε έξι ιδέες, από κλασικά comfort φαγητά μέχρι πιο δημιουργικούς συνδυασμούς.
Ο κλασικός πουρές πατάτας ταιριάζει υπέροχα με το ζουμερό ρολό κοτόπουλο, ειδικά αν τον αρωματίσεις με λίγο μοσχοκάρυδο, σκόρδο ή φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό και θυμάρι. Αν θέλεις να του δώσεις πιο βουτυράτη υφή, πρόσθεσε λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος και θα απογειώσεις το αποτέλεσμα.
Ελαφρύ και αρωματικό, το ρύζι μπασμάτι είναι η τέλεια βάση για το ρολό κοτόπουλο. Δοκίμασέ το με ψιλοκομμένα λαχανικά (καρότο, αρακά, πιπεριές) ή πρόσθεσε μια πρέζα κουρκουμά για χρυσαφένιο χρώμα και έξτρα γεύση. Έτσι, έχεις ένα πιάτο που γεμίζει το τραπέζι με άρωμα και χρώμα.
Μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές και καρότα ψήνονται στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλούσιο συνοδευτικό που δίνει ισορροπία στο πιάτο, χωρίς να το βαραίνει. Μπορείς να τα ψήσεις μαζί με το ρολό για ακόμα περισσότερη ευκολία.
Αν θες κάτι πιο ανάλαφρο, μια πράσινη σαλάτα είναι πάντα καλή ιδέα. Συνδύασε φρέσκα φύλλα μαρουλιού, ρόκα ή σπανάκι με μια δροσερή βινεγκρέτ από ελαιόλαδο, λεμόνι και μουστάρδα. Η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητα του κοτόπουλου και θα αναδείξει τις γεύσεις.
Μια πιο ιδιαίτερη πρόταση, ιδανική για όσους αγαπούν τα όσπρια. Οι φακές σερβιρισμένες ζεστές με λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι, κρεμμυδάκι και φρέσκο μαϊντανό γίνονται ένα χορταστικό συνοδευτικό που ταιριάζει τέλεια με τη γήινη γεύση του κοτόπουλου.
Για πιο «ανατολίτικο» χαρακτήρα στο τραπέζι, συνόδευσε το ρολό κοτόπουλο με αφράτο κους κους ή κινόα. Πρόσθεσε μυρωδικά όπως κόλιανδρο ή δυόσμο και λίγες σταφίδες για μια ευχάριστη γλυκιά νότα. Έτσι, το πιάτο αποκτά εξωτική διάσταση και ξεχωρίζει.