Πού θα φας τα πιο τέλεια κοτόπουλα στην Αθήνα

Στη σούβλα ή τη σχάρα, σε κοτομπουκιές με βουνό από πατάτες ή σε σάντουιτς για τις δύσκολες ώρες, το κοτόπουλο έχει την τιμητική του σε αυτά τα κοτο-στέκια της πόλης.

Πού θα φας τα πιο τέλεια κοτόπουλα στην Αθήνα

Το κοτόπουλο είναι ένα από τα κο-κο-κορυφαία εδέσματα, τα οποία δύσκολα θα βαρεθείς να τρως. Κι αυτό γιατί προσφέρονται σε τέτοια ποικιλία γεύσης και υφής που είναι πρακτικά αδύνατο να πεις «τέλος, δεν τρώω άλλο».

Από σούβλες που γυρνάνε μέχρι τραγανές κοτομπουκίτσες που θα σε κάνουν να μη θες να σταματήσεις, δες παρακάτω πού θα απολαύσεις το νόστιμο πουλερικό σε κάθε πιθανό συνδυασμό και βερσιόν στην Αθήνα.

Στο Spitjack για κοτόπουλο σούβλας

Το SpitJack στο Σύνταγμα καραμελώνει black angus, τραγανές πάπιες και σιγομαγειρεύει εξαιρετικά το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής στη σούβλα του, το κόβει σε μερίδες και στο σερβίρει μαζί με λαχταριστές σάλτσες, όπως Truffle Spit Jack Daniels, Ranch, Smokey Bbq και Dijon mustard με θυμάρι. Συνόδευσέ το με έναν βελούδινο πουρέ με λάδι τρούφας και θα μας θυμηθείς. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με μπίρα.

Στο ΚΟ - ΚΟ Fresh για κοτόπουλο σχάρας σπέσιαλ

Στην Καλλιθέα βαστά τα σκήπτρα του πιο νόστιμου κοτόπουλου εδώ και χρόνια. Το ΚΟ - ΚΟ Fresh περηφανεύεται για το κοτόπουλο σχάρας, αλλά και τα τυλιχτά του, με το πρώτο να σερβίρεται και ολόκληρο, σε μια χορταστική μερίδα 2-4 ατόμων, συνοδευόμενο με στρογγυλές τηγανιτές πατατούλες και μια υπέροχη σάλτσα λεμονιού. Η τιμή του στα 18,90€.

Για tenders στο Tsiken The Van

Ξεκίνησε ως καντίνα και απέκτησε δικό του σπίτι στου Γκύζη. Από το Tsiken The Van θα παραγγείλεις ή θα απολαύσεις επί τόπου τραγανά tenders από παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο, το οποίο μαρινάρουν για 24 ώρες, αλλά και spicy φτερούγες κοτόπουλου γλασαρισμένες με chili sauce, και ΤΣΙΚΕΝ Bun με ζουμερά φιλέτα κοτόπουλου με Tsiken sauce, σαλάτα coleslaw και αγγουράκι τουρσί σε χειροποίητο αφράτο bun γλυκοπατάτας. Τιμές από 7,30€ για μια μερίδα tenders με πατάτες τηγανιτές.

Για nuggets στα Κοκόρια Αλανιάρικα

Ένα όνομα, μια ιστορία στου Ζωγράφου, τα Κοκόρια έχουν ταΐσει γενιές φοιτητών, και όχι μόνο, με τις λαχταριστές, τέλεια τηγανισμένες και παναρισμένες μπουκίτσες κοτόπουλου, οι οποίες συνοδεύονται από ένα βουνό από πατάτες τηγανιτές. Στον κατάλογο θα βρεις επίσης κοτόπουλα σχάρας σε μερίδα, σαλάτες και κάποια ορεκτικά. Κάνει μόνο ντελίβερι, από 7,5€ η μερίδα με τα nuggets.

Για NFC στο Nolan

Το εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά σερβίρει πιάτα ιαπωνο-ελληνικής κουζίνας με προσανατολισμό στο comfort food, και το NFC (Nolan Fried Chicken) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή. Βρίσκεται στον κατάλογο από την πρώτη στιγμή και είναι ένα λαχταριστό, παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο, που μαρινάρεται ευλαβικά και σερβίρεται με πίκλα αγγούρι, ρόκα, χειροποίητη μαγιονέζα και φρέσκο κρεμμύδι. Κοστίζει 11€, για ένα γεύμα στο Nolan υπολόγισε περί τα 30€, με ποτήρι κρασί.

Για σάντουιτς με κοτόπουλο στο Αυθεντικόν

Το σαντουιτσάδικο του Περιστερίου σερβίρει εδώ και χρόνια πληθωρικά ψωμάκια γεμιστά με διπλό καλαμάκι κοτόπουλο στήθος, ζαμπόν, τυρί, τυροκαυτερή, ντομάτα και ένα βουνό από πατάτες, το οποίο μαεστρικά καταφέρνουν να χωρέσουν στο ψωμάκι. Ιδανικό για να στρώσει το στομάχι μετά από μια έξοδο, αλλά και για κάθε στιγμή της ημέρας. Απαραίτητη η συνοδεία αναψυκτικού για τη χώνεψη. Η τιμή του ξεκινά από τα 6€.

Για σάντουιτς με τηγανητό κοτόπουλο στο Jackaroo

Το Πειραιώτικο (και Κυψελιώτικο) στέκι των καλοφαγάδων δεν τσιγκουνεύεται στις μερίδες του. Τα προσφέρει όλα στην υπερβολή, με μερίδες που απευθύνονται σε γενναία στομάχια. Το παναρισμένο κοτόπουλο εδώ έχει την τιμητική του, είναι πεντανόστιμο και τηγανισμένο άψογα και σερβίρεται, μεταξύ άλλων, σε σάντουιτς με τρία χειροποίητα μαριναρισμένα φιλέτα κοτόπουλο στήθος, blue mayo, ντομάτα, iceberg, αγιόλι και buffalo hot sauce. Η τιμή του στα 6,90€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v