Φάγαμε (σ)τα καλύτερα smash burgers της Αθήνας

Δοκιμάσαμε τα καλύτερα smash burgers της Αθήνας: από τα δημιουργικά combos του Nob και τη λιτή αυθεντικότητα του Epos, μέχρι το ιαπωνικό Ekiben.

Φάγαμε (σ)τα καλύτερα smash burgers της Αθήνας

Τα τελευταία χρόνια η Αθήνα ζει στον πυρετό του street food, με το smash burger να γίνεται η απόλυτη γαστρονομική τάση.

Ζουμερά μπιφτέκια «πατικωμένα» στην πλάκα, ψημένα τέλεια με κριτσανιστές άκρες, αφράτα buns, πλούσιες σάλτσες και συνδυασμοί που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, έχουν φέρει νέα στέκια στο προσκήνιο, τα οποία οι foodies της πόλης αναζητούν με λαχτάρα.

Από το Παγκράτι μέχρι την Πλάκα και από το Κολωνάκι μέχρι το κέντρο, δοκιμάσαμε και ξεχωρίσαμε τα καλύτερα smash burgers που μπορείς να απολαύσεις στην Αθήνα.

Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου; Γράψ’ το μας στα σχόλια να το τσακίσουμε και αυτό.

nob.

Ερατοσθένους 3, Παγκράτι,  τηλ: 210 7526173

Μικροσκοπικό σε μέγεθος αλλά μεγάλο σε φιλοδοξίες, το Nob σερβίρει το πιο «μη συνηθισμένο» smash burger της Αθήνας. Εδώ το smashed μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά γίνεται η σταρ του μενού, άλλοτε σε απλό cheeseburger με Dijon mayo και cheddar, άλλοτε σε πιο τολμηρές εκδοχές όπως το smashed beef baconnaise με παρμεζάνα και μπέικον mayo. Οι πιο απαιτητικοί θα εκτιμήσουν το wagyu beef burger με aged cheddar και truffle mayo ή το triple smash wagyu. Για όσους αγαπούν το αργό μαγείρεμα, το brisket burger με καπνιστό τυρί και soy glaze είναι μια αμαρτωλή απόλαυση, ενώ οι λάτρεις του τηγανητού κοτόπουλου θα εκτιμήσουν το buttermilk chicken με κρέμα αβοκάντο και BBQ πιπεριάς Φλωρίνης. Δεν λείπουν οι πιο ελαφριές επιλογές, όπως το vegetarian burger με crispy μανιτάρια και chili μαρμελάδα. Το καλύτερο; Τα combos με διπλά smash, πατάτες και παγωμένη μπίρα κάνουν την εμπειρία ακόμα πιο δελεαστική. Τιμές από 8€ για ένα απλό cheese χωρίς πατάτες.

Epos

Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα, τηλ: 2109681181

Το Epos είναι η ζωντανή απόδειξη ότι το νόστιμο smash burger δεν χρειάζεται πολλά. Το μικρό αυτό στέκι, αδερφάκι του μαγαζιού της Αντιπάρου, έχει επιλέξει τη φιλοσοφία του «less is more». Το μενού έχει τα απολύτως απαραίτητα: δύο μόνο burgers, τραγανές τηγανητές πατάτες και μια παγωμένη μπίρα Μάμος για να τα συνοδεύσεις. Το House Special Smash Cheeseburger σε αφράτο brioche είναι η ναυαρχίδα του μαγαζιού, με διπλό μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά που ψήνεται στην εντέλεια και μια spicy mayo pickle relish που του πάει πολύ. Από την άλλη, το Double Smash Cheeseburger είναι η πιο καθαρή εκδοχή της smash εμπειρίας, με κέτσαπ, μουστάρδα, χειροποίητη πίκλα και φρέσκο κρεμμύδι, τιμά την κλασική αμερικάνικη σχολή χωρίς υπερβολές. Οι πατάτες τηγανίζονται όπως πρέπει, χρυσές και τραγανές, ενώ η μπίρα παγώνει στο ποτήρι για να δέσει αρμονικά όλο το σύνολο. Τιμές στα 9,50€ το burger, χωρίς πατάτες.

Ekiben

Σκούφου 15, Πλάκα, τηλ:21 1333 2170

Ξεκίνησε μέσα στην πανδημία ως delivery από το Birdman και αμέσως προκάλεσε φρενίτιδα στους φανατικούς του είδους, με ένα burger που έγινε εν μία νυκτί talk of the town. Για καιρό οι σπεσιαλιτέ του φιλοξενούνταν στο μενού του Birdman, μέχρι που ο άνθρωπος πίσω από το εγχείρημα, ο Άρης Βεζενές αποφάσισε να του δώσει υπόσταση: το Ekiben απέκτησε αυτόνομο χώρο στην οδό Σκούφου, μοιράζοντας τα ίδια τετραγωνικά με το Ikigai Market, ένα delicatessen, κρεοπωλείο και κάβα ιαπωνικής κουλτούρας. Η φιλοσοφία εδώ είναι ξεκάθαρα μινιμαλιστική, με έμφαση στην ποιότητα και τη γεύση. Το Double Smash είναι το απόλυτο signature μπιφτεκόψωμο, με διπλό μπιφτέκι από προσεκτικά διαλεγμένο μοσχάρι, λιωμένο cheddar σε διπλή στρώση, κόκκινο κρεμμύδι για τραγανή ένταση και την καπνιστή Birdman ketchup που σφραγίζει με την υπογραφή της το όλο εγχείρημα. Η τιμή του στα 11€ χωρίς πατάτες.

Smash’n Bun

Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι, τηλ. 210 724 9802

Ο Μιχάλης Νουρνόγλου, που εμπνεύστηκε και έστησε αυτό το ξεχωριστό street food concept, μαζί με τον σεφ Κλάιντι Κρόσι, έχουν αποδείξει πως η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Από τον εκλεκτό ελληνικό μοσχαρίσιο κιμά ωρίμασης 40 ημερών μέχρι το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, τα βιολογικά λαχανικά, το αφράτο potato bun που ζυμώνεται καθημερινά, το εξαιρετικής ποιότητας cheddar, τις σάλτσες και τις πίκλες, όλα φτιάχνονται στο χέρι, με γνώση και μεράκι. Δεν είναι τυχαίο ότι η foodie Αγάπη Μαργετίδη είχε γράψει πριν δύο χρόνια πως «όλα ανεξαιρέτως είναι homemade, κι αυτό φαίνεται» – κι εμείς δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε. Στο μενού ξεχωρίζει το Teddy’s Classic, ένα potato bun γεμισμένο με iceberg, ντομάτα, βιολογικό cheddar, πίκλες και τη χαρακτηριστική snb sauce, απλό και ακαταμάχητο. Για τους λάτρεις των καπνιστών γεύσεων, το Smokey με μπέικον, κρεμμύδι και χειροποίητη BBQ sauce είναι must, ενώ το Moldo με μανιτάρια, cheddar και roasted garlic mayo προσφέρει μια πιο γήινη, πληθωρική αίσθηση. Τιμές από 6,90€, χωρίς πατάτες.

Starlight

Πραξιτέλους 1, τηλ: 21 0325 0739

Έκανε την εμφάνισή του διακριτικά πέρσι, αλλά δεν άργησε να βρει το κοινό του. Σε λίγες μόλις εβδομάδες κέρδισε τους λάτρεις του αυθεντικού burger και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο συζητημένα νέα στέκια στο κέντρο. Με πυρήνα τον ποιοτικό κιμά Black Angus και την τεχνική του smash, το Starlight σερβίρει burgers που συνδυάζουν αμερικάνικο χαρακτήρα με δημιουργική διάθεση. Ξεχωρίζει το Burger of the Month Bacon Jam, όπου το ζουμερό διπλό μπιφτέκι 180 γρ. παντρεύεται με κατσικίσιο τυρί, σπιτική μαρμελάδα μπέικον, φρέσκια ρόκα και big star sauce. Για τους πιο κλασικούς, το Double Cheeseburger με american cheese, πίκλες, κρεμμύδι και τις απαραίτητες σάλτσες θυμίζει την αμερικανική σχολή στην πιο καθαρή της μορφή, ενώ το Triple Cheeseburger αποθεώνει το smash με 270 γρ. Black Angus σε τρεις στρώσεις. Η υπογραφή του μαγαζιού όμως είναι τα House Burgers: το διπλό και το τριπλό, με καραμελωμένα κρεμμύδια και την ξεχωριστή Starlight house sauce που δίνει το δικό της twist. Τιμές από 10€ το double cheese, χωρίς πατάτες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

Απόρρητο
v