Πού να φας στην Πρέβεζα;

Το κυνήγι του καλού μεζέ μας έφερε στις γειτονιές της Πρέβεζας για να δοκιμάσουμε τα καλύτερα πιάτα της ηπειρώτικης πόλης της καρδιάς μας.

Πού να φας στην Πρέβεζα;

Η Πρέβεζα είναι παντός καιρού και ποιος μπορεί να αδικήσει τους ταξιδιώτες που συρρέουν στα μέρη της χειμώνα καλοκαίρι για να δουν τις κοσμαγάπητες ομορφιές της. Πέρα από τις ειδυλλιακές παραλίες, το ιστορικό κέντρο χάρμα οφθαλμών, τα χρωματιστά κτίρια με ηπειρώτικες, βενετσιάνικες και οθωμανικές αναφορές στην αρχιτεκτονική τους, η Πρέβεζα κρύβει πολλούς και πεντανόστιμους λόγους για να την επισκεφθείς. Εμείς ετοιμάσαμε μια επική φαγητοβόλτα με στάσεις στα καλύτερα μεζεδοπωλεία, ταβερνάκια κι εστιατόρια της πόλης.

Ταβέρνα Η Ψάθα

Δαρδανελλίων 4, Πρέβεζα, τηλ.:2682 023051

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας η Ψάθα αποτελεί καταφύγιο και πόλο έλξης για τους λάτρεις των μαγειρευτών και των παραδοσιακών μεζέδων με τους θαμώνες να σχηματίζουν ουρά για να βρουν ένα ελεύθερο τραπεζάκι. Οι σπιτικές πίτες είναι must όπως αντίστοιχα ο μουσακάς και το παστίτσιο, ενώ επιβάλλεται επίσης να παραγγείλεις κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο, μελιτζάνα ιμάμ, γαρίδες με μαϊντανό και σκόρδο, μύδια με ζυμαρικά, σαρδέλες, κοκκινιστές σουπιές, γαρίδες Αμβρακικού. Ο λογαριασμός μαζί με χύμα κρασάκι στα 15-18€ το άτομο.

Τρελή Γαρίδα

Ανδριανουπόλεως 7, τηλ.: 2682 025691

Αν αποκαλείσαι μεζεδοκυνηγός όπως και εμείς τότε πρέπει να καταγράψεις όπως και δήποτε στα ραντάρ σου την Τρελή Γαρίδα που βρίσκεται πάντα στην κορυφή των προτιμήσεων Πρεβεζάνων κι όχι μόνο αφού η κουζίνα της κερνά μοναδικές νοστιμιές που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι ψαροφάγοι της παρέας. Όσο εσύ φτιάχνεις σκηνικό για να ανεβάσεις στόρι εμείς παραγγέλνουμε κολοκυθοκεφτέδες, χταπόδι ξυδάτο, γαύρο μαρινάτο, χταποδάκι ψητό, καλαμαράκι ψητό και φυσικά γαρίδες. Για τους αντιρρησίες υπάρχει πανσετούλα και μπιφτέκι γεμιστό που ξεχωρίζουν ανάμεσα σε άλλα κρεατοκαλούδια. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο με ουζάκι χωρίς φρέσκο ψάρι.

Τεμπελχανείο

Ανδριανουπόλεως και Νικλαμπά, τηλ.: 693 952 3744

Αγαπημένο ταβερνάκι με διαλεχτούς μεζέδες που συνοδεύονται με γλυκόπιοτο τσιπουράκι το Τεμπελχανείο είναι ένα από τα γαστρονομικά sos της Πρέβεζας για αυτό και πρέπει να μπει πολύ ψηλά στη λίστα σου. Εδώ η φιλοσοφία της κουζίνας τιμά την ελληνική παράδοση φτιάχνοντας ένα μενού με υπέροχα μεζεδάκια από τα οποία ξεχωρίζουμε σίγουρα τους πατατοκεφτέδες, το κοτόπουλο σαγανάκι, τηγανιά μπερδεμένη με καπνιστή πάπρικα και λαχανικά, τους κολοκυθοκεφτέδες, τη φρέσκια γαρίδα Αμβρακικού ψητή, τις ζουμερές μπιφτεκάρες και το εξαιρετικό μυδοπίλαφο. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο με ουζάκι.

Αμβρόσιος

Πατριάρχου Γρηγορίου Ε' 3, τηλ.:2682 027192

Ίσως το πιο ιστορικό ταβερνάκι της Πρέβεζας ο Αμβρόσιος μετρά 90 χρόνια στην πλάτη αφού πρωτοάνοιξε το 1935 κι έκτοτε σερβίρει εκλεκτά ψαρομεζεδάκια σε όλους τους επισκέπτες του. Καλομαγειρεμένα πιάτα που ακολουθούν τα βήματα της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης μέσα από κλασικές μα πολύ αγαπημένες συνταγές. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις την ψητή γαρίδα, τη φιλεταρισμένη σαρδέλα, τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, τα κολοκυθάκια, τον κέφαλο πετάλι, τα παντζάρια και την τυροσαλάτα. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο με ουζάκι.

Celest Bar Restaurant

Μαρίνα Πρέβεζας, τηλ.:2682 306930


Tο Celest προσφέρει απλόχερα, την θέα της φωτισμένης Πρέβεζας με τον έναστρο ουρανό και την μεσογειακή κουζίνα δοσμένη με μοντέρνες νότες αραδιάζοντας μπόλικα τραπεζάκια στην ομορφότερη ταράτσα της πόλης. Το μενού κρύβει πολλές γαστρονομικές εκπλήξεις από τις οποίες ξεχωρίζουν η μπαλοτίνα κοτόπουλο τυλιγμένη σε μπέικον, γεμιστή με ποικιλία μανιταριών, τα χορτοπιτάκια, τα κεφτεδάκια, τα αχνιστά οστρακοειδή, τον σπιτικό λευκό ταραμά, το αρνί ψημένο στη λαδόκολλα με μουσακά λαχανικών και σάλτσα ψητού αρωματισμένη με δεντρολίβανο και εικονική ντομάτα φέτας και η πικάνια. Ο λογαριασμός στα 30-35€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

Alati Seafood

Ελευθερίου Βενιζέλου 30, τηλ.: 2682 027145


To ALATI sea food & more ακριβώς δίπλα στη θάλασσα με θέα τον Αμβρακικό σε αποζημιώνει για τις γευστικές του επιλογές σχεδόν κάθε στιγμή της ημέρα. Δίνοντας  έμφαση στο κλασικό φρέσκο ψάρι μαγειρεμένο σε σχάρα, τηγάνι ή στον ατμό προσφέρει δημιουργικά πιάτα με μια σύγχρονη οπτική της Ελληνικής γαστρονομίας. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις ταρτάρ τόνου, σκουμπρί καπνιστό, καπνιστό χέλι με πουρέ σελινόριζας και δάκρυα πιπεριάς, καβούρι με γκασπάτσο, χειροποίητη τυροκαυτερή, καβουροδαγκάνες με σως ταρτάρ, ταλαγάνι ψητό με μαρμελάδα μύρτιλο και λεβάντα, καλαμάρι τηγανιτό με ντιπ ταρτάρ, χταπόδι ψητό με φάβα Σχοινούσας και καραμελωμένα κρεμμύδια και κολοκυθοκεφτέδες. Ο λογαριασμός μαζί με το απαραίτητο συνοδευτικό ουζάκι στα 27-30€ το άτομο.

Δημήτρης Ράπτης

Π. Τσαλδάρη 61, τηλ.:2682 025782

Παραδοσιακό μαγέρικο που μετρά σχεδόν έναν αιώνα ζωής αφού λειτούργησε για πρώτη φορά το πολύ μακρινό 1933 κι έκτοτε παραμένει γαστρονομικό τοπόσημο της Πρέβεζας. Εδώ θα βρεις όπως εύκολα μπορείς να καταλάβεις παραδοσιακά μαγειρευτά εκ των οποίων ο πατσάς και η γίδα βραστή είναι οι απόλυτες σπεσιαλιτέ του καταλόγου. Οι γίγαντες το κοτόπουλο στον φούρνο, τα συκωτάκια, τα σουτζουκάκια και τα φασολάκια επίσης είναι έξτρα λαχταριστά ενώ ο λογαριασμός μαζί με τα συνοδευτικά κρασάκια θα κυμανθεί στα 15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

Απόρρητο
v