Πού να φας στην Κέρκυρα;
Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Κέρκυρα να εύχεσαι να έχεις μπόλικο χρόνο για να δοκιμάσεις τις νοστιμιές της κάνοντας μι γύρα στα καλύτερα φαγάδικα του νησιού.

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Κέρκυρα να εύχεσαι να έχεις μπόλικο χρόνο για να δοκιμάσεις τις νοστιμιές της κάνοντας μι γύρα στα καλύτερα φαγάδικα του νησιού.
Λίγες κουζίνες στην Ελλάδα μπορούν να συναγωνιστούν την κερκυραϊκή είναι η αλήθεια κι αν δεν μας πιστεύεις μια δοκιμή είναι παραπάνω από αρκετή για να πειστείς για τα γραφόμενά μας. Σαν βρεθείς λοιπόν στην Κέρκυρα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσεις την ευκαιρία να πάει χαμένη και να μην δοκιμάσεις το μενού στα καλύτερα φαγάδικα του πανέμορφου νησιού. Από ταβερνάκια και παραδοσιακά μεζεδοπωλεία, μέχρι ιταλικά και fine dining εστιατόρια η Κέρκυρα θα σε τραπεζώσει με εκλεκτές συνταγές και πεντανόστιμα καλούδια.
Καλάμι, τηλ.: 2663 091800
Προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία γαστρονομίας και καλοκαιρινής απόλαυσης σε μια προνομιακή τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, το Callao είναι ένας κομψός αλλά ανεπιτήδευτος χώρος, όπου επισκέπτες κάθε ηλικίας μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν εξαιρετικό φαγητό και επιλεγμένα signature κοκτέιλ δίπλα στα καταγάλανα νερά της παραλίας Καλάμι. To μενού θα σε ενθουσιάσει με τα πιάτα του κι ειδικά το λαβράκι tartare με κόκκινο chili, κόλιανδρο, κρεμμύδι, ψημένους σπόρους καλαμποκιού και aji amarillo sauce ταλιατέλες κολοκυθιού με ροδάκινο, φινόκιο, κατσικίσιο τυρί, μέντα και φιλέ αμυγδάλου, την παέγια θαλασσινών, το κριθαρότο καραβίδας και τις παπαρδέλες με ποικιλία μανιταριών crème fraîche και σάλτσα τρούφας. Λογαριασμός στα 35-40€ το άτομο με ποτήρι κρασί.
Βελισσαρίου 35, Κέρκυρα, τηλ.: 2661 042071
Το Ταβερνάκι της Μαρίνας είναι το απόλυτο σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του μαμαδίσιου φαγητού και δη των μαγειρευτών που ανασύρουν μυρωδιές από τα αγαπημένα μας κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια. Σε έναν πολύ όμορφο νοσταλγικό χώρο, τα τραπεζάκια ετοιμάζονται από νωρίς για να υποδεχτούν τους πιστούς θαμώνες του ταβερνακίου που ειδικεύεται προφανώς στο σοφρίτο και την πατσιτσάδα προσφέροντας τους μια από τις πιο νόστιμες εκδοχές ever. Eπιβάλλεται να δοκιμάσεις γίγαντες με σπανάκι, μελιτζάνα στην κατσαρόλα με φρέσκια ντομάτα, φέτα και βασιλικό και την λαχταριστή κανθαρέλα. Λογαριασμός με κρασάκι στα 20€ το άτομο.
Μαρίνα Γουβιών, Κέρκυρα, τηλ.:2661 043300
Η κουζίνα του Olympia Mare είναι καθαρά παραδοσιακή κερκυραϊκή κι ελληνική βασισμένη στα ντόπια υλικά αρίστης ποιότητας, με ιταλικές και γαλλικές νότες που παρέμειναν και διατηρούνται από την ιστορική διαδρομή του νησιού. Από τα σιγουράκια εφόσον αναζητάς καλομαγειρεμένα μεσογειακά πιάτα με μια ξεκάθαρη ροπή του καταλόγου στη θάλασσα μέσα από εκλεκτές συνταγές. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις καλαμαράκια σοτέ, μαραθόπιτα, καπνιστό σολομό σε μπρουσκέτα γλυκοπατάτας με κρέμα γουακαμούλε, χαβιάρι σολομού, άνηθο και φρέσκο κρεμμύδι, μπούφαλο μοτσαρέλα, γαρίδες σεβίτσε, σολομό ταρτάρ, Camembert στο φούρνο με καραμελωμένο σταφύλι και μπαλοτίνα κοτόπουλο. Έχει κι εξαιρετικές premium κοπές για τους κρεατοφάγους. Λογαριασμός στα 35-40€ το άτομο με ποτήρι κρασί.
Σκαραμαγκά 13, Κέρκυρα, τηλ.: 2661 028680
Γαστρονομικό παιδί του σεφ Αριστοτέλη Μέγκουλα το Pomo D’ Oro φιγουράρει πάντοτε πολύ ψηλά στις λίστες με τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού και πώς να γίνει διαφορετικά αφού κάθε του πιάτο μοιάζει με μια μικρή ιστορία που βρίσκει έμπνευση στα εξαιρετικά υλικά που θα βρεις ολούθε στο νησί. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις την Κουκουρίτσα (πατάτες, vούμπουλο, ρόκα, αμύγδαλα, παλαιωμένη γραβιέρα, ρίγανη, ελαιόλαδο) το Κρυφτό (ταλιολίνι σουπιάς, καλαμάρι, μύδια, τρίμμα αυγοτάραχο, μαραθόριζα τουρσί, σούγο από θαλασσινό, καρύκευμα από το μελάνι τους) το Γράμμα από το Τρεβίζο (αλμυρό τιραμισού με μανιτάρια, νούμπουλο, αρωματική κρέμα παλαιωμένης γραβιέρας) τη Σταχτοπούτα (ραβιόλι γεμιστά με γαρίδες, ζού σπούρδας, καβουρδισμένο κολοκυθόσπορο και μάραθο) και την Αργοψημένη προβατίνα, με λάχανα , πουρέ από γίγαντες, μάραθο και σούγο λεμονάτο. Λογαριασμός 50-60€ το άτομο με ποτήρι κρασί.
Μπενίτσες, τηλ.:26610-71201
Μικροσκοπικό ταβερνάκι με λιγοστά τραπεζάκια στο εσωτερικό αλλά και στην γλυκιά αυλή της η Κληματαριά αποτελεί must ειδικά αν είσαι από εκείνους που ψάχνεις σε κάθε νησί τα καλύτερα ψαροταβερνάκια του. Εδώ το τηγάνι δουλεύει μαεστρικά ενώ οι ψαρομεζεδές πηγαινοέρχονται με ρυθμό πολυβόλου στα τραπεζάκια των θαμώνων. Συγκλονιστικό το μπιάνκο του (είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Κέρκυρας, που συνήθως φτιάχνεται με ψάρι όπως κέφαλος, μπακαλιάρος ή άλλα λιπαρά ψάρια-, πατάτες, σκόρδο και λεμόνι, μαγειρεμένα σε κατσαρόλα), ενώ το ψαράκι στην κατσαρόλα, το κοκκινιστό χταπόδι, τα ανάμεικτα όστρακα και το μπουρδέτο ακολουθούν κατά πόδας στη γευστική μας λίστα. Λογαριασμός στα 35€ το άτομο με κρασί.
Μανιαρίζη Αρλιότη 16, τηλ.: 2661 030270
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη nico campogiani (@nicocampogiani)
Σε ένα μικρό στενάκι της Παλιάς Πόλης, θα συναντήσεις αυτή την αυθεντική ιταλική τρατορία που θα σε μεταφέρει τόσο γευστικά όσο και διακοσμητικά σε κάποιο χωριουδάκι της γειτονικής μας χώρας. Το μενού βασίζεται σε όλα τα all time classic πιάτα που αποθεώνουν την ιταλική κουζίνα από τα οποία ξεχωρίζουν σίγουρα η καρμπονάρα, τα λιγκουίνι με μύδια και αχιβάδες, τα ριγκατόνι del pollarolo με κοτόπουλο και σάλτσα Μαυροδάφνης και φασκόμηλου, η αραμπιάτα και τα λιγκουίνι με φρέσκα μανιτάρια. Για το τέλος κράτα χώρο για μια υπέροχη πουτίγκα που είναι απλά συγκλονιστική. Λογαριασμός με κρασί στα 25-30€ το άτομο.
Καλαφατιώνες, τηλ.: 693 782 2652
Μεζεδοπωλείο, εδεσματοπωλείο από εκείνα που βάζεις σε ένα ξεχωριστό σημείο της καρδούλας σου σαν δοκιμάσεις το πρώτο πιάτο. Κι εδώ πρωταγωνίστρια είναι η απόλυτη σταρ του νησιού –η κερκυραϊκή κουζίνα ντε- μέσα από παραδοσιακές συνταγές και πιάτα που στάζουν νοστιμιά από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Παστιτσάδα και σοφρίτο είναι φυσικά must, ενώ το κοκκινιστό μοσχαράκι στο πήλινο θα φέρει ρίγη συγκίνησης στον ουρανίσκο σου. Οι πίτες ημέρας του καταλόγου θα σε εκπλήξουν ευχάριστα, ενώ αν πας από νωρίς θα προλάβεις και το μπράντς στο οποίο πρωταγωνιστούν οι ομελέτες με ντόπια αυγουλάκια, νούμπουλο κι άλλα κερκυραϊκά αλλαντικά. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο με ουζάκι.