Πού να φας καλά στο Αγκίστρι

Το λιλιπούτειο νησάκι του Σαρωνικού πέρα από τα βαθυγάλαζα νερά του σε περιμένει για φρέσκο ψαράκι, παραδοσιακά μαγειρευτά και ξυλοφουρνιστές πίτσες να γλείφεις και τα δάχτυλά σου.

Πού να φας καλά στο Αγκίστρι

Τοσοδούλι μα πανέμορφο το Αγκίστρι μια ανάσα από το λιμάνι του Πειραιά είναι ταμάμ τόσο για μια σύντομη απόδραση που χωρά σε ένα σαββατοκύριακο όσο και για περισσότερες μέρες αν θες να το ζήσεις ολοκληρωτικά και θαλασσινά τόσο κοντά μα συνάμα μακριά από το κλεινόν άστυ. Καλές οι βουτιές κι η χαλάρωση δεν λέμε ωστόσο νηστικό αρκούδι δεν κολυμπάει για αυτό κι εμείς κάναμε μια φαγητοβόλτα στα καλύτερα γαστρονομικά στέκια του νησιού και βγάλαμε στη λίστα μας την ετυμηγορία με τα καλύτερα του νησιού.

Αλκυόνη

Τηλ: 2297 091377

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alkyoni Agistri (@alkyoniagistri)


Λίγο πιο πάνω από την παραλία της Χαλικιάδας, η Αλκυόνη είναι από τους πιο στάνταρ προορισμούς για μεζεδάκια, αλλά και μαγειρευτά ή πιάτα σχάρας, και σούπερ φρέσκα θαλασσινά, σε γενναίες μερίδες. Οι κατασκηνωτές της περιοχής πίνουν νερό στ’ όνομά της, και το μπαλκονάκι της πάνω από το κύμα προσφέρει και φανταστική θέα για να σου ανοίξει – κι άλλο – η όρεξη. Το φρέσκο ψάρι, τα ζουμερά κρέατα και οι τούρκικης επιρροής μεζέδες αποτελούν τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Η κουζίνα εναλλάσσεται καθημερινά με τρία - τέσσερα μαγειρευτά πιάτα. Ο λογαριασμός στα 20-25€/ άτομο, με κρασί.

Τοξότης

Σκάλα, Τηλ: 2297 091283


Θα το βρεις στη Σκάλα, με την ιστορία του να ξεκινά πολλά χρόνια πριν που λειτουργούσε ως μανάβικο και μετέπειτα ως το σχολείο του Αγκιστρίου. Από το 1981 λειτουργεί ως το εστιατόριο και σερβίρει στην όμορφη αυλίτσα του μαμαδίσια μαγειρευτά (μουσακάς, κεφτεδάκια με σάλτσα και κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα και φέτα, μπριάμ, φασολάκια), αλλά και διάφορα θαλασσινά μεζεδάκια όπως χταπόδι κρασάτο και ψητές σαρδέλες. Πολύ δυνατά είναι και τα ψητά του αφού η σχάρα του βγάζει καθημερινά λουκούλλεια πιάτα από τα οποία ξεχωρίζουν τα αρνίσια παϊδάκια, οι μπριζολάρες και τα σουβλάκια. Ο λογαριασμός στα 20-25€/ άτομο, με κρασάκι.

Λίγο κρασί λίγο θάλασσα

Ιωάννου Μεταξά, Σκάλα, τηλ: 2297 091691

Στην παραλιακή περατζάδα της Σκάλας σε όμορφο σημείο για ουζο-κρασοκατάνυξη, το συμπαθέστατο αυτό ταβερνείο σερβίρει μεζεδάκια θάλασσας, και νόστιμα κρεατικά. Αν είσαι τυχερός και προλάβεις τραπέζι μπροστά, η θέα είναι σούπερ. Κατά τα λοιπά, στο μενού θα βρεις καλαμαράκια τηγανιτά, σαρδελίτσα ψητή, χταποδάκι ξυδάτο, νοστιμότατο ντάκο με κάπαρη, τηγανιτές κουτσομούρες, υπέροχες γαρίδες σαγανάκι αλλά και γαριδομακαρονάδα, γεμιστά ρολάκια μελιτζάνας και καλοψημένες μπριζόλες. Ο λογαριασμός με κρασάκι στα 20-22€/ άτομο.

Μόσχος

Σκάλα, τηλ: 2297 091644

Μία από τις παλαιότερες ταβέρνες του νησιού – λειτουργεί από το 1936 – η ταβέρνα του Μόσχου στη Σκάλα στήνει ένα αυθεντικό νησιώτικο σκηνικό, ιδανικό για καλοκαιρινά τσιμπούσια με ποιότητα και παράδοση. Το μενού περιλαμβάνει όλες τις κλασικές γεύσεις μιας καλής ψαροταβέρνας, με φρέσκο ψάρι από τοπικούς ψαράδες.

Για μεζεδάκια που δεν πρέπει να χάσεις, βάλε στο τραπέζι λιαστό χταπόδι στα κάρβουνα, σαγανάκι θαλασσινών με μύδια και γαρίδες, ψητό καλαμάρι, σαρδέλα και τραγανό γαύρο στο τηγάνι. Από τα δυνατά χαρτιά και η γαριδομακαρονάδα. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 20-25€ το άτομο, μαζί με κρασί.

Pizzeria Αυλή

Σκάλα, τηλ: 2297 091573


Αλλάζουμε γευστική κατεύθυνση και ταξιδεύουμε νοερά στην Ιταλία μέσα από το απολαυστικό μενού αυτής της αυθεντικής πιτσερίας, που ψήνει λαχταριστές πίτσες στον ξυλόφουρνο και σερβίρει ευφάνταστες μακαρονάδες, αλλά και προσεγμένα ορεκτικά. Ξεχωρίζουν το καρπάτσιο με μπρεζάολα, ρόκα, παρμεζάνα και βαλσάμικο, αλλά και οι μπρουσκέτες με ντομάτα, προσούτο και πέστο.

Από τις πίτσες, ιδιαίτερη μνεία αξίζουν η Σαλέρνο με μοτσαρέλα και σαλάμι, η κλασική καλτσόνε με ζαμπόν και μανιτάρια, αλλά και η Σπινάτσι, με αυγό, παρμεζάνα και μπέικον. Ο λογαριασμός στα 25€ το άτομο, μαζί με κρασί.

Καφενές Το Μαντράκι

Μεγαλοχώρι, τηλ: 22970 91357

Με θέα τις βαρκούλες που λικνίζονται στο λιμάνι και φόντο ένα χρυσαφένιο ηλιοβασίλεμα, αυτός ο παραδοσιακός καφενές είναι η ιδανική επιλογή για ουζάκι και μεζέδες… μέχρι τελικής πτώσης. Ο κατάλογός του περιλαμβάνει πλούσια ποικιλία θαλασσινών και ορεκτικών που συνοδεύουν άψογα κρασί ή ούζο: γαρίδες ψητές και σαγανάκι, ψητό χταπόδι, τηγανητά καλαμαράκια, μύδια σαγανάκι, κυδώνια, αχινοσαλάτα, ψητή σαρδέλα, τηγανητά μπαρμπουνάκια, αλλά και επιλογές σε ριζότο και ζυμαρικά με θαλασσινά. Έπος και η αστακομακαρονάδα του. Ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο, με ουζάκι.

Τάσος

Λιμενάρια

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by We Love Agistri (@we_love_agistri)


Στο χωριουδάκι Λιμενάρια ο Τάσος προσφέρει όλα όσα ζητάς από ένα παραδοσιακό νησιώτικο ταβερνάκι με ευγενέστατο προσωπικό και μικρό αλλά πεντανόστιμο κατάλογο. Με περισσότερα από 50 χρόνια στην πλάτη ο Τάσος καλοταΐζει ντόπιους κι επισκέπτες του νησιού δημιουργώντας ένα μενού με σεβασμό στην ποιότητα και την εποχικότητα των πρώτων υλών. Το απόλυτο must του καταλόγου είναι ο ψητός κόκορας που αξίζει άμεσης γευστικής δοκιμής. Εξίσου καλομαγειρεμένος κι ο κοκκινιστός κόκορας, οι κολοκυθοκεφτέδες, οι μπριζόλες, το λεμόνατο χοιρινό, το κοκκινιστό κατσικάκι αλλά και τα λαδερά του που ανανεώνονται καθημερινά. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

Απόρρητο
v