5 τρόποι να πεις στο ταίρι σου ότι δεν ξαναπάς διακοπές στο χωριό του

Επειδή ξέρουμε πως δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπάς σε Εκείνο Το Μέρος, εμείς βρήκαμε τρόπους να το ανακοινώσεις οριστικά.

 

5 τρόποι να πεις στο ταίρι σου ότι δεν ξαναπάς διακοπές στο χωριό του

Με τα πολλά, ή και με τα λίγα αν η σχέση ήταν φρέσκια και έλεγες «Ναι» στα πάντα, σε έπεισε και περάσατε πέρσι διακοπές στο χωριό του. Μπορεί να δέχτηκες και με ενθουσιασμό επειδή είχες άγνοια κινδύνου, δεν σε κρίνουμε. Κανείς δεν ξέρει πού μπλέκει όταν πηγαίνει για πρώτη φορά σε ξένο χωριό.

 

Το δοκίμασες. Έσκυψες το κεφάλι και έσφιξες τα δόντια και μέσα σε ό,τι θα μπορούσε να πάει στραβά, εσύ κατάφερες και ξέθαψες δυο-τρεις ευχάριστες στιγμές. Ωραία, το κάναμε κι αυτό. Τώρα συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να βρεις τρόπους να πεις στο ταίρι σου ότι το χωριό του δεν είναι τόσο ευχάριστος προορισμός διακοπών όσο νομίζει.

 

Κι επίσης ότι αξίζεις κάτι καλύτερο στις λίγες ημέρες χαλάρωσης που έχεις κάθε χρόνο.

 

1. Συγγνώμη, πέρασα χάλια και δεν θέλω να ξαναπάω

Αν πέρασες τόσο χάλια που είναι ζήτημα-βέτο, δεν υπάρχει εύσχημος τρόπος. Πρέπει να το πεις σοβαρά. Μετά να παρουσιάσεις τα επιχειρήματά σου, να ακούσεις τον αντίλογο και να δεις αν σκοπεύεις να κάνεις συμβιβασμό. Είναι η πιο αποτελεσματική λύση μακροπρόθεσμα, αλλά είναι και η πιο νορμάλ, βαρετή και πιθανή να καταλήξεις όντως να κάνεις συμβιβασμό. Οπότε, για πιο απελπισμένες καταστάσεις, πάμε παρακάτω.

 

2. Βασικά, φέτος θέλω να πάω στο Χ

Ήρεμα και απλά, θα αλλάξεις την κουβέντα. Αυτό προϋποθέτει όμως ότι ο Χ προορισμός που θα αντιπροτείνεις θα έχει κάτι σπέσιαλ όχι μόνο για εσένα, αλλά και για το άτομο που θα το βάλει στη ζυγαριά με το λατρεμένο του χωριό (που μάλλον έχει τζάμπα διαμονή και κερασμένο το 60% απ’ τα αλκοόλια του). Εναλλακτικά, βάλε μες στην αντιπρόταση και το «...επίσης πληρώνω εγώ».

 

3. Ρε αγάπη μου, πάλι στο χωριό;

Εκεί το πας λίγο πιο γκρινιάρικα, λίγο πιο ύπουλα. Δηλαδή, γιατί; Τι έχει το χωριό; Θα μπείτε αναγκαστικά σε ντιμπέιτ για τα υπέρ και τα κατά του χωριού, που σημαίνει ότι και οι δύο έχετε πάτημα να πάτε το δράμα στα όρια («Το χωριό μου, ΑΝ θες να ξέρεις, ήταν το ΠΡΩΤΟ στον δήμο που απέκτησε ΜΑΣΟΥΤΗ!» «Χ*ΣΤΗΚΑ, εγώ όταν πηγαίνω εκεί βγάζω ΦΛΥΚΤΑΙΝΕΣ!»).

 

4. Όποτε πάω στο χωριό σου, βγάζω φλύκταινες

Και γιατί να μην ξεκινήσει όλη η φάση με το δράμα στο 100%; Προσοχή, αυτό απαιτεί να τα πηγαίνει σούπερ καλά σε γενικές γραμμές η σχέση σας, επειδή αν πουλήσεις τόσο δράμα σε σχέση με προϋπάρχον δράμα, θα εκραγούν όλα μαζί. Οπότε, εναλλακτικά, ακολούθα αυτή την συμβουλή όταν το πρόβλημα δεν είναι το χωριό, μα κατά βάθος θέλεις να χωρίσεις.

 

5. Η καθήλωση στις ευχάριστες παιδικές σου αναμνήσεις από εκείνο το απαίσιο μέρος θα καταλήξουν να τρώνε την ψυχή σου...

Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα και είναι ακριβώς η προηγούμενη παράγραφος, εφτά φορές χειρότερα. Αλλά βάζεις μέσα μια εσάνς από αρχαία προφητεία, κάτι από ένα άτομο που έχει ακούσει τα ονόματα Φρόιντ και Νοστράδαμος και δεν θυμάται ποιος είναι ποιος. Που είναι ακόμα πιο αποτελεσματικός τρόπος να πείσεις ένα άτομο να σε χωρίσει. Συγγνώμη αν αρκετές από τις προτάσεις φαίνεται να μπορούν να καταλήξουν σε χωρισμό, είναι αλήθεια δύσκολο ζήτημα για να το προσεγγίσεις.

 

6. Μυστική μπόνους συμβουλή: Πήγαινε στο χωριό και πέρνα εμφανώς χάλια

Νόμιζες ότι δεν μπορούσαμε να το κάνουμε χειρότερο; Νόμιζες ότι επειδή βάλαμε κρυφή συμβουλή στο τέλος θα σου τα δέναμε όλα με ένα φιογκάκι και θα σου λύναμε το πρόβλημα; Νόμιζες λάθος. Αν δεν βλέπεις ότι το χωριό είναι ζήτημα προς διαπραγμάτευση, και αν τα νεύρα και η μικροπρέπεια σε έχουν φτάσει ως εδώ και δεν ψήνεσαι όντως να χαλαρώσεις («Μα ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ!», σώπα, το ξέρουμε), το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας και να μην κρύβεις την μιζέρια σου. Έχει μεγάλες πιθανότητες να πάει καλά; Όχι. Θα οδηγήσει σε καυγά διακοπών μεγατόνων; Αναμφισβήτητα. Μπορείς πάντα να κατηγορήσεις το χωριό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

Απόρρητο
v