Abra Ovata: Fusion γαστρονομία στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Το Abra Ovata στη Λίμνη Βουλιαγμένης συνδυάζει ελληνικά υλικά με παγκόσμιες επιρροές, σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο ιδανικό για ρομαντικό δείπνο (και όχι μόνο).

Abra Ovata: Fusion γαστρονομία στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μια επίσκεψη στο Abra Ovata αρκεί για να σε κερδίσει με την πρώτη ματιά – και κουταλιά. Το εστιατόριο στη Λίμνη Βουλιαγμένης σε υποδέχεται με έναν διακριτικό αέρα κοσμοπολίτικης ηρεμίας.

Ένα όμορφο μεσημέρι Παρασκευής λοιπόν, καθίσαμε στο εστιατόριο του επάνω επιπέδου, καλεσμένοι του σεφ, έχοντας συντροφιά τα γαλήνια νερά της λίμνης, τα οποία συμπληρώνουν αβίαστα τη minimal, «υδάτινη» αισθητική του χώρου.

Το μενού, επιμελημένο από τον σεφ John Skotidas, έχει σαφείς επιρροές από Ασία και Λατινική Αμερική, χωρίς να χάνει την ελληνική του βάση. Ο νεαρός σεφ τολμά, και σε αρκετές περιπτώσεις πετυχαίνει να συνδυάσει τις επιρροές του σε πιάτα ιδιαίτερα και γευτικά.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by abraOvata (@abraovata)


Η εμπειρία ξεκινά με ψημένο προζυμένιο ψωμί και συνοδευτικές αλοιφές (ταραμοσαλάτα, τυροκαυτερή με πιπεριά κ.α.) – απλό, αλλά φροντισμένο άνοιγμα. Από τα πρώτα πιάτα, η καπνιστή μελιτζάνα με ελληνικό γιαούρτι και sofrito miso είναι μια ισορροπημένη και ευχάριστα καπνιστή εκδοχή του δημοφιλούς λαχανικού.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by abraOvata (@abraovata)


Η «Αθηναϊκή», με καβούρι πάνω σε μπρουσκέτα από τραγανό ρύζι και σκόνη αυγοτάραχου, είναι μια μοντέρνα ερμηνεία του κλασικού πιάτου που λειτουργεί ως γαστρονομική δήλωση, ενώ το πικάντικο κιμαδένιο λουκάνικο αρνιού ξενίζει με την επιθετικότητά του.

Στα ωμά, ο τόνος με ελαιόλαδο, yuzu και jalapeño επιβεβαιώνει τη φήμη του με φρεσκάδα και δροσερή ένταση. Το μαγιάτικο με γλυκά μπιζέλια σε aguachile και μαρμελάδα εσπεριδοειδών σερβίρεται ισορροπημένα, χωρίς περιττές φιοριτούρες. Οι γαρίδες κοιλάδας με τσίλι έχουν τολμηρό χαρακτήρα και ενδιαφέρουσα γλυκόξινη αντίστιξη.

Από τα πιάτα της θάλασσας, το καλαμάρι με αγιολί εστραγκόν και togarashi αποτελεί πιάτο - highlight, ενώ η παέγια –με κόκκινες γαρίδες, μύδια μπρεζέ και χταπόδι, σε ρύζι bomba μαγειρεμένο σε ζωμό ψαριού και λάδι XO– ξεχωρίζει για τη νοστιμιά και τη σωστή της υγρασία.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by abraOvata (@abraovata)


Στα του του κρέατος, το porterhouse με πιπεριές Padrón και μεδούλι είναι ένα πληθωρικό αλλά καλά δομημένο πιάτο, ιδανικό για δύο άτομα ή για μοίρασμα στο τραπέζι.

Η Καλλιόπη Μάρου επιμελείται τα γλυκά, όπου ο σταρ είναι το Paris Brest, εμπνευσμένο από τον ποδηλατικό αγώνα μεταξύ Παρισιού και Βρέστης, όμως εδώ αντί για κρέμα, ανάμεσα στη χρυσή ζύμη choux βρίσκεται μια γενναιόδωρη στρώση από πάστα φιστικιού.

Μπορείς να δεις αναλυτικά το μενού για γεύμα και δείπνο εδώ

 

📍 Abra Ovata, Λίμνη Βουλιαγμένης

Τηλ. 210 896 2220 – abraovata.gr

💰 Κόστος ανά άτομο: περίπου 60-80€ με γλυκό και ποτήρι κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v