Το Nikkei Floresta φέρνει την ιαπωνο-περουβιανή κουζίνα στον ομορφότερο κήπο της πόλης

Οι γεύσεις του Nikkei Floresta στο Κολωνάκι μας ταξιδεύουν στην Ιαπωνία και το Περού, και ο κήπος του σε καλοκαίρια βγαλμένα από τα όνειρά μας.

Το Nikkei Floresta φέρνει την ιαπωνο-περουβιανή κουζίνα στον ομορφότερο κήπο της πόλης

Είναι πρακτικά αδύνατο να περάσεις το κατώφλι του Nikkei Floresta χωρίς να νιώσεις την κούραση και το άγχος της ημέρας να εξαφανίζονται μαγικά από πάνω σου. Θα το λέγαμε «αίσθηση καλοκαιρινών διακοπών» αν ο όρος έφτανε για να περιγράψει το απολύτως εξωτικό σκηνικό, με τον πολύχρωμο θόλο, τα πλεκτά φωτιστικά, τα χαριτωμένα ελεφαντάκια, την εντυπωσιακά φωτισμένη μαρμάρινη μπάρα με τα κομμάτια από κορμούς δέντρων στη βάση της και το ξύλινο ντεκ που δένει αρμονικά όλα τα φυσικά υλικά μεταξύ τους.

Ανανεωμένο και πάντα ανήσυχο, το Nikkei εστιατόριο του Saint George Lycabettus γιορτάζει φέτος τα δέκατα γενέθλιά του, με ένα μενού που ακροβατεί με χάρη ανάμεσα στις γεύσεις της Ιαπωνίας και του Περού, χωρίς ποτέ να γίνεται προβλέψιμο. Η δε μπάρα του μιξάρει μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της πόλης, όπως θα διαπιστώσεις κι εσύ ξεκινώντας με ένα Pisco Classic Sour (14€) με περουβιανό πίσκο Quebranta, φρέσκο χυμό λεμονιού, σιρόπι από ζαχαροκάλαμο, sherbet λεμονιού, αρωματικά bitters και ασπράδι αυγού, ή με ένα Mamakilla Cup (13€) με Ketel One Vodka, passion fruit, honey mustard, Apricot Brandy, cordial από ροζ γκρέιπφρουτ και σπόρους μουστάρδας.

Το συναρπαστικό μενού του Nikkei Floresta για μια ακόμη φορά υπογράφει ο executive chef Νίκος Ψηλός (ex-Zuma) και οι chef de cuisine Δημήτρη Κατσάρας και Ιβάν Νετσιταϊλένκο, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και το πάθος τους για τη δημιουργία εκλεκτών γεύσεων.

@in2life_gr Το Nikkei Floresta στο Κολωνάκι είναι ένα από τα καλύτερα μέρη που έχεις φάει στην Αθήνα #nikkeifloresta #κολωνακι #εστιατορια_αθηνα #τιτρωμε #εστιατορια #περουβιανη #σουσιαθηνα #σουσι #μπεςφοργιουγαμω #in2life #ελληνικοτικτοκ #αθηνα ♬ Reckless Child - Milky Chance

Εμείς ξεκινήσαμε με flamed edamame με yuzu (8€) ίσως τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει στην Αθήνα, χάρη στην τέλεια λεμονένια αλμύρα τους, και εν συνεχεία ενθουσιαστήκαμε με τα crispy tacos με παλαμίδα και καλαμπόκι (6€) κάθε μπουκιά και μια περουβιανή έκρηξη. Για τρίτο πιάτο έχουμε επιστροφή στην Ιαπωνία, γιατί τι θα ήταν η Nikkei κουζίνα χωρίς τις διαρκείς εναλλαγές της: Ebi tempura rolls (18€) λοιπόν, με γαρίδες tempura, αβοκάντο και καπνιστό χέλι σε ιδανική ισορροπία μεταξύ τους.

Εναλλαγές είπαμε, αλλά δεν είναι μόνο οι εναλλαγές που δίνουν στην ιαπωνο-περουβιανή κουζίνα την γοητευτική ιδιαιτερότητά της –είναι, κυρίως, οι συνδυασμοί της, που εκ πρώτης φαίνονται αταίριαστοι αλλά ακριβώς γι’ αυτό ταιριάζουν τόσο πολύ. Πάρε για παράδειγμα τα wagyu anticuchos (25€): Wagyu είναι το ιαπωνικό μοσχάρι, ένα από τα ακριβότερα κρέατα στον κόσμο. Anticuchos είναι οι κοπές των ανατολικών Άνδεων, στο Περού ένα από τα δημοφιλέστερα street food. Η συνύπαρξή τους σε ένα πιάτο, το Wagyu A5 (το ανώτερης ποιότητας wagyu σημαίνει αυτό) anticuchos με μανιτάρια shiitake και βούτυρο shiitake που έχει υποστεί ζύμωση, είναι συγκινητικά απροσδόκητη. Το δε αποτέλεσμα, βαθιά comfort νοστιμιά.

Η συνέχεια είχε bao buns (6€) με χειροποίητα ψωμάκια bao στον ατμό και dry aged κιμά μόσχου που ωριμάζει για 30 ημέρες, άψογα συνδυασμένο με σπιρτόζικο αγιολί aji Amarillo. Από τα κυρίως πιάτα, δοκιμάσαμε τα Udon noodles (16€) με λάχανο, μανιτάρια shiitake, και μια εκπληκτική ponzu sauce οι καπνιστές νότες της οποίας ταράζουν συθέμελα την γλυκόξινη επίγευση που θα περίμενε κανείς.

Το κλείσιμο του ονειρικού αυτού γεύματος δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερο: Φρεσκοψημένα σουδάκια που συνοδεύονται από παγωτό πραλίνα και μπανάνα, και λούζονται με σιρόπι καραμέλα-σοκολάτα, για να κολάσουν και αγίους.

Εννοείται, βέβαια, ότι οι λάτρεις του κρασιού δεν θα μείνουν παραπονεμένοι: Υπάρχει για αυτούς μια άκρως ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών που εμπλουτίζεται διαρκώς με επιλογές από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα.

Για ένα πλήρες γεύμα χωρίς αλκοόλ, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 45-50€ το άτομο.

Nikkei Floresta
Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
(ξενοδοχείο St. George Lycabettus)
Τηλέφωνο: 21 0723 9366

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v