Ronin: Φορά τα καλοκαιρινά του κι αποθεώνει την ιαπωνική κουζίνα

Το Ronin μεταφέρεται φέτος το καλοκαίρι στην ταράτσα του The Duke Boutique Suites κι εμείς δεν χάνουμε ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις ιαπωνικές λιχουδιές του σα σωστοί foodies.

Ronin: Φορά τα καλοκαιρινά του κι αποθεώνει την ιαπωνική κουζίνα

Ένας σαμουράι στην πόλη: η νέα καλοκαιρινή μετενσάρκωση του Ronin στο Κολωνάκι

Από τα αμφιλεγόμενα μονοπάτια της φεουδαρχικής Ιαπωνίας μέχρι τις αστικές ταράτσες της Αθήνας, ο όρος Ronin – ο περιπλανώμενος σαμουράι χωρίς αφέντη – κουβαλάει πάντα κάτι από πνευματική ανεξαρτησία, φιλοσοφική σιωπή και αφοσίωση στον προσωπικό δρόμο. Με αυτό το πνεύμα, και πιστό στο όραμα του δημιουργού του Μανώλη Κωνιωτάκη (Freud Oriental, Talking Breads), το Ronin επιστρέφει δυναμικά στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Το καλοκαίρι του 2025 το βρίσκει σε νέο, ανάλαφρο "dojo": στην ταράτσα του The Duke Boutique Suites, ψηλά στο Κολωνάκι.

Μια ανάσα zen στο κέντρο της Αθήνας

Στον πέμπτο όροφο, εκεί όπου το φως του λυκαβηττινού ηλιοβασιλέματος συναντά την ιαπωνική λιτότητα, το νέο Ronin pop-up διαμορφώνει ένα σκηνικό που μοιάζει να αιωρείται ανάμεσα στην Ανατολή και την αστική Ευρώπη. Καθαρές γραμμές, φυσικά υλικά, γήινες υφές και διακριτικός φωτισμός συνθέτουν μια ατμόσφαιρα urban zen, σχεδόν σιωπηλή – σαν προσμονή πριν από μια ιεροτελεστία. Η ταράτσα του είναι ένα καλοκαιρινό καταφύγιο, φτιαγμένο για εκείνους που εκτιμούν τη λεπτότητα, τη σύνθεση, την εσωτερική συνοχή. Και φυσικά, τις γεύσεις που δεν φωνάζουν, αλλά αποκαλύπτονται αργά – σαν χτύποι ενός γκονγκ στον αθηναϊκό αέρα.

Όσον αφορά τη θέα προς το Λόφο του Λυκαβηττού είναι μια από τις ομορφότερες της πρωτεύουσας με περισσή δροσιά να διώχνει μακριά τις έγνοιες που μπορεί να γεννούν οι καυσωνικές θερμοκρασίες της περιόδου. Ένα υπέροχο αεράκι, συνόδεψε το δικό μας γεύμα μια πολύ ζεστή Τρίτη που σήμανε την αρχή του Ιούλιου, ενώ εμείς φωτογραφίζαμε κατά ρυπάς το καταπράσινο σκηνικό απέναντί μας, λοξοκοιτώντας και την εντυπωσιακή πισίνα του χώρου.

Ξεκινήσαμε νωρίς τις προπόσεις με ένα ποτήρι λευκό κρασί –η ωραιότατη Μαντινεία του Κτήματος Τσελεπού- όσο περιεργαζόμασταν το μενού με τα πιάτα τα οποία έχει επιμεληθεί ο σεφ Vitharana Chandana που ηγείται της κουζίνας του Ronin. Mικρή μα με διαλεχτές επιλογές η wine list (με επιλογές από 8€ το ποτήρι/ 35€ η φιάλη) του καταλόγου η οποία έχει μια ξεκάθαρη αδυναμία στον ελληνικό αμπελώνα χωρίς να λείπουν κι εξαιρετικές διεθνείς ετικέτες.

Πολλές κι οι επιλογές από sake για τους λάτρεις του διάσημου ιαπωνικού ποτού, ενώ η λίστα με τα κοκτέιλ ( όλα στα 14€) είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει όσους προτιμούν τα twists σε all time classic επιλογές. Τρανταχτά παραδείγματα η Fizzy Banana Colada και το Ronin Spritz που δεν πρέπει να προσπεράσεις. Η αυλαία άνοιξε με τη wakame salad (9€): πράσινα φύκια βουτηγμένα σε ponzu sauce, με το καβουρδισμένο σουσάμι να προσθέτει ακριβώς τη σωστή νότα γήινης τραγανότητας. Δροσερό, ισορροπημένο κι άκρως λαχταριστό αποτέλεσε την ιδανική αρχή στο γεύμα μας.

Στη συνέχεια, το σεβίτσε (25€) ήρθε στο τραπέζι σαν μια ζωντανή παρτιτούρα ωμής φρεσκάδας: σολομός, γαρίδες, λαβράκι, όλα μαριναρισμένα σε λεμόνι, yuzu και πιπερόριζα, με τα jalapeños να σπάνε τη γλυκύτητα και να προσθέτουν μια παιχνιδιάρικη, πιπεράτη ανατροπή.

Πλούσιο στη γεύση, στιβαρό και παιχνιδιάρικο σε κάθε μπουκιά, μας προετοίμασε ιδανικά για ένα από τα πλέον αγαπημένα πιάτα του Ronin που πολλάκις έχουν αποθεώσει με ταγκαρίσματα στα social media οι θαμώνες του.

Οι γαρίδες Tempura (27€) ήρθαν σαν οπτασία στο πιάτο μας κι έφθασαν με γοργά γευστικά βήματα στην κορυφή της λίστας μας με τις καλύτερες γαρίδες που έχουμε δοκιμάσει πρόσφατα. Τραγανές κι ολόσωστα μαγειρεμένες έφεραν ρίγη συγκίνησης στον ουρανίσκο μας, ενώ το Aji Tataki (27€) με λευκό ψάρι, λάιμ, φρέσκο κρεμμύδι και ginger ponzu σως μας ενθουσίασε εξίσου. Υποδειγματική παρουσίαση στο πιάτο, έμοιαζε με πίνακα σχεδόν ενώ ήταν πεντανόστιμο, με μια αιθέρια θαλασσινή επίγευση. Nigiri με σολομό (11€) και μπρικ είναι επίσης αδιαπραγμάτευτα must για κάθε σοβαρό Asian foodie. Στα uramaki rolls τώρα το crunchy salmon με σολομό, φρέσκο κρεμμύδι, mayo, tempura flakes κι αυγά χελιδονόψαρου και το amai (22€) με tempura γαρίδα και flakes, με επικάλυψη καπνιστό χέλι, αβοκάντο και sauce καραμέλας ξεχωρίζουν ενώ από τις μαγειρεμένες προτάσεις το hire katsu (35€) και το μοσχάρι amiyaki (35€) θα σου συστήσουν την ιαπωνική κουζίνα στα καλύτερά της.

Για το τέλος κρατάμε και τα λαχταριστά mochi που μπορείς να δοκιμάσεις σε διάφορες γεύσεις με τα red berries ωστόσο να κρύβουν σε μια μπουκιά όλη τη δροσιά του καλοκαιριού που έχεις ανάγκη.

Λογαριασμός στα 50-55€ το άτομο με ποτήρι κρασί

 

 

 

 

 

Ronin

Στον 5ο όροφο του The Duke Boutique Suites

Xέρσωνος 8, τηλ. Κρατήσεων:21 6202 4700


Ιnstagram 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

Απόρρητο
v