Mια Ντίβα στο Κολώνακι μας μαθαίνει τα μυστικά του καλού φαγητού

Υποκύψαμε στη γοητεία της Ντίβα στην Πατριάρχου Ιωακείμ και δοκιμάσαμε ένα εξαιρετικό μενού με το ταρτάρ μόσχου και τα χειροποίητα λαζάνια με ραγού να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Mια Ντίβα στο Κολώνακι μας μαθαίνει τα μυστικά του καλού φαγητού

Ανέκαθεν το Κολωνάκι πρωτοστατούσε στη γαστρονομική σκηνή της πρωτεύουσας συγκεντρώνοντας στους δρόμους του κάποιες από τις καλύτερες προτάσεις για φαγητό της Αθήνας. Μυρωδιές από όλες τις κουζίνες του κόσμου και δημιουργικά παντρέματα πάνω σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και διεθνείς μαγειρικές είχαν πάντοτε τον πρώτο λόγο στα bar restaurant της περιοχής. Άλλωστε, το αθηναϊκό κέντρο έβρισκε κάθε χρόνο σχεδόν τον τρόπο να γεννά διαμαντάκια για φαγητό χάρη στη φαντασία, την έμπνευση και την δημιουργικότητα των ακούραστων σεφ που υπογράφουν τα πολύ ενδιαφέροντα μενού των εστιατορίων και στα πέριξ του Κολωνακίου.

Η Ντίβα είναι ένα gastrobar που ακολουθεί έναν προς έναν όλους τους κανόνες ενός μπαρ με εξαιρετικές to share επιλογές φαγητού και μια εντυπωσιακή κάβα που θα ενθουσιάσει σίγουρα τους λάτρεις των ψαγμένων spirits. Γοητευτική κι αριστοκρατική μας υποδέχεται για να προσφέρει μια χαλαρωτική after office εμπειρία συνοδεία εξαιρετικών μουσικών επιλογών που ταιριάζουν γάντι με την ατμόσφαιρα του χώρου. Ισορροπώντας μεταξύ φινέτσας αλλά και μοντέρνας διακόσμησης σε καλωσορίζει με μια εντυπωσιακή μπάρα και μια σειρά από ντελικάτους καθρέφτες που δένουν εξαιρετικά με τον χώρο. Όλα ήταν προσεγμένα στη λεπτομέρεια από τα λογοπαίγνια με το όνομα του gastrobar στα σερβίτσια κάθε τραπεζιού, έως και την ιεροτελεστία με το άναμμα του κεριού πριν από κάθε παραγγελία.


Η λίστα των signature κοκτέιλ ήταν επίσης πολύ ενδιαφέρουσα με την προσοχή μας να τραβά το αιθέριο κι άκρως καλοκαιρινό Maita Platina (14€) με ρούμι, λικέρ βερίκοκου, τσάι Oolong και σιρόπι από cashews. Ιδιαίτερα ενημερωμένη ήταν και η winelist ( σε τιμές από 7€ το ποτήρι και 34€ η φιάλη) η οποία δήλωνε φωναχτά την προτίμησή της στον γαλλικό αλλά και ελληνικό αμπελώνα, χωρίς φυσικά να λείπουν διαλεχτές επιλογές κι από την υπόλοιπη Ευρώπη. Περνώντας στην ανάγνωση του μενού το οποίο και επιμελήθηκε ο Δημήτρης Κατσάνος κι έχει αρκετές ασιατικές επιρροές ειδικά ως προς τις τεχνικές μαγειρεμάτος χαρήκαμε ιδιαίτερα γιατί όλα τα πιάτα ασπάζονταν την to-share φιλοσοφία. Φαίνεται πια ότι αυτή η φιλοσοφία είναι κυρίαρχη ειδικά σε χώρους όπως gastrobars και μπιστρό αλλά πλέον συστήνεται και σε νέες αστικές ταβέρνες που επανεφευρίσκουν τη χαρά του μοιράσματος του «μεζέ».

Ξεκινήσαμε με το χειροποίητο προζυμένιο ψωμί (6,5€) από 70% μαύρο αλεύρι και 30% λευκό με ένα συνοδευτικό βουτυρένιο και μυρωδάτο σφαιρίδιο με λάιμ, σκόρδο και τσίλι. Ακολούθησε η σαλάτα ντομάτα (16€) με ντομάτα βελανίδι, φρέσκο κατσικίσιο τυρί, ροδελάτο κόκκινο κεμμύδι, ελιές και ρίγανη η οποία ήταν άκρως δροσιστική και ζουμερή.

Το φαγκρί crudo (26€) με καυτερή πιπεριά Aji Amarillo, φύκι hijiki, πορτοκάλι, αγγούρι και σχοινόπρασο ήταν παιχνιδιάρικο νόστιμο κι ευφάνταστα ισορροπημένο, ενθουσιάζοντας μας με τις spicy γευστικές του νότες. Στη συνέχεια κατέφθασε στο τραπέζι μας ένα εξαίσιο ταρτάρ μόσχου (18€), ίσως το καλύτερο που έχουμε δοκιμάσει φέτος. Με sirloin και μαγιονέζα με τσίλι και σκόρδο συνέχισε τις πικάντικες εκρήξεις στον ουρανίσκο μας, όμως αυτό που έδωσε το κάτι παραπάνω ήταν η μπισκοτένια βάφλα με κίμτσι σουσάμι που το συγκρατούσε. Εξαιρετικά στην φαινομενική απλότητά τους ήταν και τα χειροποίητα λαζάνια (18€) με ραγού μόσχου και κρέμα reggiano με πλούσια ραφινάτη γεύση. Το βιολογικό κοτόπουλο (30€) κατέφθασε μαεστρικά κομμένο και βουτηγμένο σε μια καραμελοβουτυρωμένη σάλτσα Albufera κι ένα μπολ με πιπεριές Padron. Oλόσωστα ψημένο και πολύ ζουμερό ήταν η πρωτεϊνική γευστική ένεση που χρειαζόμασταν.


Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στα εξαιρετικά επιδόρπια. Αρχικά η σοκολάτα μίσο (11€) ήταν ένα σοκολατένιο όνειρο με σομπλέ σοκολάτας, σοκολάτα Mi-Cuit, κρεμέ σοκολάτας, νουγκά κακάο, καραμέλα μίσο και παγωτό σοκολάτα. Παρά τον σοκολατένιο βομβαρδισμό ώ του θαύματος το γλυκό δεν ήταν καθόλου λιγωτικό καθώς τα υλικά είχαν θαυμαστή ισορροπία.

Εξίσου λαχταριστός ήταν και ο banana passion μπαμπάς με μπανάνα τατέν κι αφρός με φρούτα του πάθους, ρούμι κι ένα κεράσι οn top όπως πρέπει που ήταν μαεστρικά σιροπιασμένος.

 

Ντίβα

Πατριάρχου Ιωακείμ 56, τηλ.: 21 0721 2739

Instagram 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v