Το Hanoi φέρνει τη βιετναμέζικη κουζίνα στο πιάτο σου

Aν είσαι λάτρης της αυθεντικής βιετναμέζικης κουζίνας τότε το Hanoi στο Σύνταγμα, πρέπει να μπει άμεσα στην γαστρονομική σου ατζέντα.

Το Hanoi φέρνει τη βιετναμέζικη κουζίνα στο πιάτο σου

Aν είσαι από αυτούς που αναζητούν μανιωδώς κι ενημερώνονται συνεχώς για τις νέες δημοφιλείς γαστρονομικές πιάτσες της πόλης, τότε μάλλον ήδη γνωρίζεις ότι στην Πετράκη είναι η φάση. Aν πάλι όχι, τότε καλώς τα δέχτηκες. Στον μούλτι-κούλτι πεζόδρομο της, που εξελίσσεται ταχύτατα σε ένα από τα πιο χοτ σποτ του κέντρου, θα βρεις και το Hanoi (Πετράκη 12, Εμπορικό Τρίγωνο, τηλ.: 21 3045 1379) ένα μικρό αλλά θαυματουργό βιετναμέζικο φαγάδικο το οποίο απλώνει και τραπεζάκια έξω αν πετύχεις ηλιόλουστη μέρα, και τα φορτώνει με λιχουδιές από την πατρίδα του, να γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Καλό θα ήταν να κάνεις τα κουμάντα σου έγκαιρα και να κάνεις μια κράτηση τραπεζιού καθώς τις peak μέρες και ώρες δύσκολα θα βρεις ελεύθερο τραπεζάκι, αφού εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού. Ο χώρος εσωτερικά είναι μικρός με πολύ ωραίες ταπετσαρίες στους τοίχους, στις οποίες κυριαρχεί το ασιατικό στοιχείο χωρίς ευτυχώς να εξοκείλει σε φολκλόρ και κιτς καταστάσεις. Το εξαιρετικά φιλικό προσωπικό παραμένει στη διάθεσή σου για να διευκρινίσει όποιες τυχόν απορίες έχεις σχετικά με την αυθεντική βιετναμέζικη κουζίνα και να σου συστήσει τις σπεσιαλιτέ του καταλόγου. Προτού περάσουμε στο φαγητό δοκιμάσαμε μια βιετναμέζικη μπύρα Saigon μείναμε κατενθουσιασμένοι είναι η αλήθεια από τη γεύση της.

Από τον κατάλογο μεγάλο σουξέ έχουν δικαιολογημένα τα bao bun (στα 4,20€ το τεμάχιο) του και τα παραδοσιακά βιετναμέζικα ρολά σε διάφορες εκδοχές. Εμείς διαλέξαμε τα Bahn Cuon (9,5€) με ρυζομακάρονα, γαρίδες, χοιρινό και μυρωδικά και πιάσαμε το γευστικό τζακπότ αφού μείναμε έκθαμβοι με τη νοστιμιά τους. Εξαιρετική βίγκαν επιλογή για αρχή είναι και τα steamed rolls (9€) καθώς πρόκειται για υπέροχα ρολά στον ατμό με λαχανικά και τόφου. Η παραδοσιακή βιετναμέζικη σούπα Pho τράβηξε δικαίως την προσοχή του ουρανίσκου μας και η επιλογή μας να δοκιμάσουμε αυτή με το μοσχάρι τα ρυζομακάρονα τον κόλιανδρο και το κρεμμύδι μας έβγαλε ασπροπρόσωπους. Αν είσαι φίλος των σουποειδών θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα και τη σούπα Wonton με χοιρινό, noodles, κόλιανδρο και κρεμμύδι.

Όσο η ώρα περνούσε τόσο αδημονούσαμε για το Bun Cha salad bowl (10,5€) το οποίο και μας είχαν εκθειάσει άπαντες. Από τα πλέον ισορροπημένα ασιατικά γεύματα που έχουμε δοκιμάσει ποτέ περιείχε ρυζομακάρονα με χοιρινό στο γκριλ, ρολά με χοιρινό, άισμπεργκ, αγγούρι, κόλιανδρο, δυόσμο και φιστίκι.

Τα αχνιστά dumplings με γαρίδες (7,5€) κατέφθασαν σε ειδικό μπαμπουδένιο σκεύος με το παραδοσιακό τρόπο που σερβίρονται κι έκαναν τα κινητά δίπλα μας να παίρνουν φωτιά γιατί υπήρχαν πολλοί TikTok λογαριασμοί που έψαχναν το επόμενο τους βίντεο. Συγκλονιστικά και τα udon με τραγανό φιλέτο κοτόπουλο (10,5€). Oι λάτρεις των noodles πρέπει όπως και δήποτε να δώσουν μια ευκαιρία σε αυτά με την τραγανιστή πάπια, τα λαχανικά και το αυγό (13€) ενώ εξίσου λαχταριστό και καλομαγειρεμένο ήταν και το μαριναρισμένο χοιρινό στο grill (10,20€). Oι μερακλήδες αξίζει να ενδώσουν στην πάπια με γάλα καρύδας και κάρυ (13€) αλλά και στο καραμελωμένο κοτόπουλο (10,20€) για το οποίο πέφτουν κορμιά στο ποιος θα το πρωτοδοκιμάσει. Οι κραυγές ευχαρίστησης έδιναν κι έπαιρναν και μας οδηγήσαν και εμάς φεύγοντας να αναφωνήσουμε ότι σαν το βιετναμέζικο του Hanoi δεν έχει.

Αν τα μαθητικά δεν είναι το δυνατό σου σημείο, τότε αξίζει να σου πούμε ότι για ένα πλήρες γεύμα με μπύρα υπολόγισε περί τα 22-25€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v