Στο Hoocut βλέπουν το σουβλάκι αλλιώς και μπράβο τους

Στο Hoocut Περιστερίου βλέπουν το σουβλάκι αλλιώς και πολύ καλά κάνουν, δημιουργώντας τον νέο γαστρονομικό εθισμό της πόλης.

Στο Hoocut βλέπουν το σουβλάκι αλλιώς και μπράβο τους

Η αδυναμία μας στο σουβλάκι είναι δεδομένη και ευθαρσώς δεδηλώμενη σε μπόλικα κείμενα μας. Βλέπεις, μιλάμε για μια σχέση ζωής, η οποία αποτυπώνεται στις αναρίθμητες μπουκιές και δαγκωματιές στα τυλιχτά της καρδιάς μας. Κι αν υποκλινόμαστε στην παράδοση του κοσμαγάπητου αυτού λαϊκού γευστικού θησαυρού, άλλο τόσο χαιρόμαστε όταν βλέπουμε προσπάθειες που θέλουν να αλλάξουν τον σουβλακοχάρτη της πρωτεύουσας. Μια αντίστοιχη προσπάθεια έχει ξεκινήσει από το Hoocut το οποίο μετά από μια επιτυχημένη πορεία 5 χρόνων πιάνει θέση και στο  Περιστέρι (Σοφοκλέους 2, τηλ.:21 0571 4860) μετά το κατάστημα της Νέας Σμύρνης (Λεωφ. Βενιζέλου 71, τηλ.: 21 0934 4457) αλλά και το flagship κατάστημα της πλ. Αγίας Ειρήνης (πλ. Αγίας Ειρήνης 9, τηλ.: 21 0324 0026).

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά συστήνοντάς σου τα βασικά συστατικά του νέου μας αγαπημένου τυλιχτού.

Η πίτα

Τι σημαίνει αληθινή πίτα; Μια πίτα φτιαγμένη στο χέρι, ανάλαφρη, τραγανή αλλά και αφράτη που αγκαλιάζει διαλεχτά υλικά, ολόφρεσκα και ποιοτικά, δημιουργώντας το πιο comfort ελληνικό φαγητό. Γρήγορα; Ναι. Βιαστικά; Όχι.

Το κρέας

Η εμμονή στην ποιότητα, στην ισορροπία της γεύσης των πρωτογενών συστατικών, στη σωστή επεξεργασία του κρέατος, ήρθε να επισφραγιστεί με τη δημιουργία ενός πλήρως εξοπλισμένου παρασκευαστηρίου κρέατος, του Metameat το οποίο προμηθεύει το Ηοοcut με τα καλύτερα!

Οι προτάσεις

Ο κατάλογος του Hoocut είναι μικρός και τόσο κολασμένος που βάζει δύσκολα ακόμη και στον πιο σουβλακολάγνο ουρανίσκο. Γνώμη μας είναι να ξεκινήσεις από τα ορεκτικά και τις σαλάτες, πριν περάσεις στις κυρίως επιλογές και να επιλέξεις όπως και δήποτε μια μερίδα χειροποίητα ντολμαδάκια τα οποία έχουν φτιαχτεί με μαμαδίσια μαεστρία τηρώντας την γευστική παράδοση αυτού του εκλεκτού εδέσματος. Στη συνέχεια πάρε για τη μέση μια σαλάτα με ντοματίνια, φρέσκο κρεμμυδάκι, μαλακό κρεμώδες τσαλαφούτι, παξιμάδια χαρουπιού, ρίγανη και δύοσμο.

Ακολουθούν οι σουβλακοδοκιμές με το τυλιχτό με την προβατίνα να κλέβει τις εντυπώσεις στους μερακλήδες θαμώνες του Hoocut. Η αφράτη πιτούλα αγκαλιάζει τα λεπτοκομμένα και ζουμερά κομματάκια κρέατος συνοδεία φρέσκιας ντοματούλας, κρεμμυδιού και μιας πικάντικης σαλτσούλας.

Αντίστοιχα οι πίτες με το βοδινό –με τη δροσερή βινεγκρέτ αγγουριού και την ανάλαφρη σως γιαουρτιού- αλλά και με το λαχταριστό λουκάνικου μαύρου χοίρου θα σε ενθουσιάσουν, όπως αντίστοιχα κι οι ανοιχτές μερίδες με πλήθος επιλογών (χοιρινό, βοδινό, προβατίνα, βοδινό μπιφτέκι, λουκάνικο μαύρου χοίρου και κοτόπουλο) (χοιρινό, βοδινό, προβατίνα, βοδινό μπιφτέκι, λουκάνικο μαύρου χοίρου και κοτόπουλο) που καλύπτουν όλα τα σουβλακο-γούστα.

Για το τέλος αφήσαμε το πιο εκλεκτό έδεσμα που επιβάλλεται να δοκιμάσεις σαν βρεθείς στα πέριξ του Hoocut. Μιλάμε φυσικά για το τυλιχτό με καλαμάρι, το οποίο κολάζει και κρεατοφάγους με την νοστιμιά του. Η ταραμοσαλάτα, η καυτερή σάλτσα, η ντομάτα, το κρεμμυδάκι κι ο άνηθος απογειώνουν την γευστική εμπειρία ενός «πρόχειρου φαγητού» που θα γράψει τη δική του σελίδα στην σουβλακοιστορία της πόλης.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v