Το La Casa Azul μας τρατάρει λατινοαμερικάνικες νοστιμιές όπως μας αξίζουν

Το La Casa Azul έρχεται με λατινοαμερικάνικο μπρίο κι αέρα ταξιδιάρικο σερβίροντας μας γευστικότατα πιάτα κι ευφάνταστα κοκτέιλ.

Το La Casa Azul μας τρατάρει λατινοαμερικάνικες νοστιμιές όπως μας αξίζουν

Η γαστρονομική γειτονιά του Περιστερίου αντεπιτίθεται τα τελευταία χρόνια όπως αποδεικνύουν τα πάμπολλα φαγάδικα που μας καλούν στα δυτικά προάστια για να μας καλοταΐσουν. Ένα από αυτά είναι και το La Casa Azul (Θηβών 143 και Πελοπίδας 13, Περιστέρι, τηλ.: 2105716143) που έφερε έναν λατινοαμερικάνικο αέρα στα πέριξ της Θηβών, δίνοντάς μας πολλούς και καλούς λόγους να τρώμε και να πίνουμε στην υγειά του. Στεγάζεται σε μια κουκλίστικη μονοκατοικία και ξεχωρίζει με ένα μενού που πηγαίνει την μεξικάνικη, την περουβιανή αλλά και την αργεντίνικη κουζίνα ένα βήμα παραπέρα, συστήνοντάς μας λουκούλλειες συνταγές.

Πέρα από το υπέροχο κτίριο που στεγάζεται το La Casa Azul, έχει μια ακόμα υπεροχότερη αυλή που ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά, σιγοτραγουδώντας Mexico Mi Amor κι άλλα ξεσηκωτικά λατινοαμερικάνικα τραγούδια. Ένα τεράστιο λουλουδάτο γκραφίτι δεσπόζει εκεί δίνοντας σου την κατάλληλη αφορμή για να αλλάξεις επιτέλους φώτο προφίλ στο Instagram. Μπόλικα τραπεζάκια απλώνονται σε δύο εξωτερικούς χώρους που αποφεύγουν την καρναβαλική κάποιες φορές διακόσμηση αντίστοιχων χώρων κι ορθά επιμένουν να ακολουθήσουν λιτούς και πιο σίγουρους τόνους.

Το καλωσόρισμα γίνεται όπως πρέπει με πλήθος επιλογών μέσα από την πολύ ενημερωμένη κοκτεϊλολίστα. Αν θες να πας στα σίγουρα τότε το Zombie (13€) και το Mai Tai (12€) μοιάζουν σίγουρα οι ενδεδειγμένες επιλογές. Αν θες ωστόσο να κινηθείς σε πιο ευφάνταστα μονοπάτια τότε χωρίς δεύτερη σκέψη πιες ένα από τα signature κοκτέιλ της λίστας του. Αν είσαι ρουμολάγνος, τότε το Rum Service (11€) ένα tiki τροπικό κοκτέιλ, πλούσιο αλκοολικά με γενναία δόση από μείγμα ρουμιών κι ένα γεμάτο αρώματα house λικέρ από μπαχαρικά που συνδυάζεται με μέλι και εσπεριδοειδή θα σε ενθουσιάσει.

Εξαιρετικό και το Education Latinoamericana (11€) με περουβιανό Pisco, βραζιλιάνικη Cachaca και ρούμι από την Καραϊβική με ροδάνικο, ανανά, χυμό εσπεριδοειδών και την φρεσκάδα του δυόσμου. Καλά τα κοκτεϊλάκια δεν λέμε όμως νηστικό αρκούδι καλό είναι να μην πίνει πολύ για αυτό και περάσαμε άμεσα στο φαγητομενού που φαινόταν πολλά υποσχόμενο.

Το Chimichangas (11,5€) μας δικαίωσε από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Κομμένο σε μικρές ροδέλες ήταν απόλυτα ισορροπημένο και καθόλου spicy με μια χορταστική γέμιση από κοτόπουλο, φασόλι, καλαμπόκι, chorizo, sour cream και pico de gallo. H σαλάτα με κινόα (11€) με κινόα, ντοματίνια, φρέσκο κρεμμύδι, καρότο, πίκλα λάχανο και dressing εσπεριδοειδών ήταν μια πολύ τίμια επιλογή που θα ενθουσιάσει και τους βίγκαν της παρέας, όπως και οι potato twisters (9€) που ήταν στην ουσία σπιράλ πατάτες με sour cream, pico de gallo, τσένταρ σως και καπνιστό μπέικον.

Στα tacos μας έπιασαν για τα καλά οι surf n turf διαθέσεις μας και καταβροχθίσαμε μια πιατελίτσα με 4 tacos de camarones (9,5€) με γαρίδα tempura, γουακαμόλε, ντοματίνι και sour cream. Ήμασταν έτοιμοι ψυχή τε και σώματι να περάσουμε στα κυρίως του καταλόγου με την Barriga de Porco (15€) να μας κλέβει δίχως άλλο την καρδιά. Πρόκειται για μια σιγομαγειρεμένη χοιρινή πανσέτα με σάλτσα soy sauce με μέλι και πουρέ πατάτας αρωματισμένο με τρούφα. Υπέροχο και το Churrasco (14€) ένα μαριναρισμένο χοιρινό με μπαχαρικά και τσιμιτσούρι σως που σερβίρεται με βουτυράτες baby πατάτες.

Κάπου εδώ καλό είναι να έρθεις πιο κοντά για να σου αποκαλύψουμε ένα μυστικό. Στο La Casa Azul λειτουργεί μια ghost kitchen για χάρη της πιο πολυσυζητημένης καντίνας των δυτικών προαστίων εδώ και λίγο καιρό. O λόγος για το Gringo από το οποίο μπορείς να παραγγείλεις μέσα από διάφορες delivery πλατφόρμες και να γευτείς τα καλούδια του. Στον κατάλογο του La Casa φιλοξενείται το διαολεμένα νόστιμο Smash Burger by Gringo (15€) με βουτυρένιο ψωμί μπριός, μοσχαρίσιο μπιφτέκι Angus Αργεντινής, μαγιονέζα τρούφας, μπέικον, μαρμελάδα ντομάτας και μοτσαρέλα μαζί με έξτρα τραγανές τηγανιτές πατατούλες.

Για να δέσει το γλυκό στο τέλος ορμήσαμε στην Key Lime Pie (9€) μια αρωματική κρέμα lime σε μπισκοτένια βάση με σάλτσα αλμυρής καραμέλας.

Αν τα μαθηματικά τώρα δεν είναι το δυνατό σου σημείο, τότε να σε ενημερώσουμε ότι για ένα πλήρες γεύμα συνοδεία κοκτέιλ ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 25-30€ κατ’ άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v