Premium ποτά για μεθυστικές καλοκαιρινές βραδιές με φίλους

Αν ψάχνεις τα κατάλληλα ποτά για να «μεθύσεις» τις καλοκαιρινές σου βραδιές, δοκιμάζοντας την αφρόκρεμα των premium spirits, για πλησίασε λίγο.

Premium ποτά για μεθυστικές καλοκαιρινές βραδιές με φίλους

Καλές οι έξοδοι, τα ξενύχτια σε αγαπημένα μπαρ, οι διαγωνισμοί σφηνακίων και η κοκτεϊλοποσία μέχρι τελικής πτώσεως, όμως εμείς τώρα που καλοκαίριασε ονειρευόμαστε κάτι διαφορετικό. Να καλέσουμε δηλαδή φίλους κι αγαπημένα πρόσωπα, να πιάσουμε αναπαυτική θέση σε μπαλκόνια, βεράντες και ταράτσες και να απολαύσουμε premium ποτάρες γιατί η ζωή εκτός από ωραία είναι και μικρή επομένως πρέπει να της δίνεις τη γεύση που της αξίζει. Για αυτόν τον λόγο ανατρέξαμε στην κάβα μας και ξεδιαλέξαμε την αφρόκρεμα των premium spirits για να την πιούμε στην υγειά σου. Κινηθήκαμε πιο καλοκαιρινά αφού η εποχή επιτάσσει περισσότερο ρούμι, τζιν, βότκα και τεκίλα δίχως να ξεχνάμε εκλεκτά aperitivos.

Ρούμι

Αngostura 1919

Το Angostura 1919 είναι ένα πολυβραβευμένο ρούμι, το οποίο έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία ονοματοδοσίας. Το 1932, μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά, εκατοντάδες απανθρακωμένα βαρέλια γεμάτα με ρούμι βρέθηκαν στο Government Rum Bond του Τρινιδάδ . Τα βαρέλια γεμίστηκαν το 1919 και είχαν παλιώσει για 13 χρόνια εξ ου και η ονομασία “1919 Aged Rum".  Το 1919 είναι ένα αριστοτεχνικό χαρμάνι από ρούμια διάφορων ηλικιών που έχουν ωριμάσει για τουλάχιστον 8 χρόνια σε αμερικάνικα βαρέλια από μπέρμπον, αποκτώντας έναν έντονο εξωτικό χαρακτήρα που είναι διακριτός σε κάθε γουλιά. Πρόκειται για το κλασικότερο ρούμι από το Trinidad, το οποίο έχει έναν απολαυστικό πικάντικο χαρακτήρα, συνδυάζοντας το άρωμα καραμέλας με τη γλυκιά μυρωδιά της βανίλιας. Η γεύση του είναι πολύ πλούσια μα συγχρόνως απαλή κι ο ουρανίσκος σου μπορεί κάλλιστα να διακρίνει καθαρές ξηρές νότες φρούτων. Σερβίρεται σκέτο κατά προτίμηση ή με έναν κύβο πάγου και συνδυάζεται υπέροχα με καραμελωμένα χοιρινά ή μοσχαρίσια short ribs. Αν είσαι λάτρης των κοκτέιλ τότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως βάση για κάποια πολύ δυνατή signature επιλογή.

Μπορείς να το αγοράσεις από εδώ 

Matusalem Rum Gran Reserva 15 Years Old

Το Matusalem Gran Reserva 15 y.o., είναι ένα ρούμι που γεννήθηκε στην Κούβα, αλλά παράγεται στη Δομινικανή Δημοκρατία και χαίρει εκτίμησης σε όλο τον κόσμο από τους ρουμολάτρεις κι όχι μόνο. Πρόκειται για ένα πολυβραβευμένο premium dark rum, το οποίο είναι ξεκάθαρα η ναυαρχίδα του Matusalem, ενός υπέροχου ποτού που επίσης λατρεύεται από τους rum afficionados σε παγκόσμιο επίπεδο, για τις ξυλώδεις, ξηρές και βουτυρώδεις νότες στην γεύση του. Η πολυπλοκότητα και η ομαλότητά του το κάνουν τέλειο από μόνο του, και είναι ιδανικό τόσο σκέτο όσο και με λίγο πάγο. Κάπου εδώ καλό είναι να αναφέρουμε για τους γυμναστηριακούς drinkers της παρέας ότι έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και συγκεκριμένα μόνο 5,7 γραμμάρια ανά λίτρο. Συνδυάζεται υπέροχα με μια ποικιλία παλαιωμένων τυριών από την οποία δεν πρέπει να λείπει ένα κομμάτι Σαν Μιχάλη Σύρου.

Μπορείς να το αγοράσεις από εδώ 

Τζιν

Mataroa Mediterranean Dry Gin

Το Mataroa Mediterranean Dry Gin είναι ένα ταξίδι στις αισθήσεις κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου, αποδεικνύοντας ότι η χώρα μας δικαίως μπορεί να υπερηφανεύεται για τη δημιουργία και γλυκόπιοτων τζιν εκτός από εκλεκτά παλαιωμένα τσίπουρα. Το Mataroa Gin, η απόσταξη και η εμφιάλωση του οποίου γίνεται στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί πολύτιμα συστατικά από τις χώρες της Μεσογείου για να φτιάξει ένα μοναδικό μείγμα, όπως ακριβώς αρμόζει στην εκατονταετή τεχνογνωσία της Ποτοποιίας Μελισσανίδη η οποία το παράγει. Τη λίστα συστατικών συνθέτουν δώδεκα μοναδικά βοτανικά, βότανα και μπαχαρικά. Οι δοκιμές της μυστικής συνταγής του κράτησαν περισσότερα από 4 χρόνια και το τελικό αποτέλεσμα αποδεδειγμένα, πια, κερδίζει τα εύσημα ακόμα και από τους πλέον απαιτητικούς λάτρεις του τζιν οι οποίοι υποκλίνονται μπρος στο Mataroa. Αν θες να απογειώσεις το food pairing τότε καλό είναι να ενδώσεις σε μια πιατέλα με ταρτάκια σολομού.

Μπορείς να το αγοράσεις από εδώ

Mayfair High Tea Edition

Το Mayfair είναι ένα πολύ κομψό τζιν, με μια καθαρή, πολύπλοκη και λεπτή γεύση. Αυτό που αναδύεται στη μύτη είναι η αρωματική του πολυτέλεια, ενώ είναι εμποτισμένο με ντελικάτες νότες τσαγιού, καθιστώντας το ιδανικό για ένα δροσιστικό κοκτέιλ ή ένα κλασικό τζιν τόνικ. Πλούσιο και ιδιαίτερα γευστικό όπως μπορείς να επιβεβαιώσεις με κάθε γουλιά προκύπτει από έναν αρμονικό συνδυασμό τσαγιού Earl Grey, βοτάνων, εσπεριδοειδών και αρκεύθου. Αν μας ζητούσες να βάλουμε τον τέλειο τίτλο στο Mayfair High Tea τότε θα υπογράφαμε με το: Η διακριτική και κοσμοπολίτικη γοητεία ενός υπέροχου λονδρέζικου dry τζιν. Συνδυάζεται εξαιρετικά με μια μαύρη σοκολάτα η οποία αν έχει και μέντα τότε ακόμη καλύτερα.

Μπορείς να το αγοράσεις από εδώ  

The Garden Shed Bramble Peach Gin

Το Garden Shed Bramble Peach Gin είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα τζιν που θα έχεις την τύχη να δοκιμάσεις. Παρότι έρχεται από την πατρίδα του ουίσκι το υπέροχο αυτό απόσταγμα θα σε αφήσει άναυδο με τη συγκλονιστική του γεύση. Πλούσια, γεμάτα γεύση brambles μαζί με φρέσκα, χυμώδη ροδάκινα αφήνονται να εμποτιστούν στο τζιν, με αποτέλεσμα ένα τζιν που διατηρεί τις κλασικές γεύσεις του Garden Shed Gin με την προσθήκη φρουτωδών, γλυκών brambles και λαμπερών εκρήξεων ροδάκινου. Συνδυάζεται ιδανικά με ινδικές spicy νοστιμιές που θα αναδείξουν την ιδιαίτερη γεύση του.

Μπορείς να το αγοράσεις από εδώ 

Μartin Miller’s Gin

To Martin Miller’s Gin είναι ένα από τα πλέον πολυβραβευμένα τζιν των τελευταίων χρόνων, κάνοντας τους λάτρεις των super premium τζιν να πίνουν μπουκάλια στο όνομά του και να παραδέχονται μεγαλοφώνως ότι εκείνο ξεκίνησε την “Αναγέννηση του τζιν” παγκοσμίως. Το Martin Miller’s Gin έχει μια παλέτα 10 βοτανικών στοιχείων όπως άρκευθος, κόλιανδρος, κασσία, ρίζα ίρις, αγγελική, ρίζα γλυκόριζας, κανέλα και μοσχοκάρυδο μαζί με αποξηραμένες φλούδες εσπεριδοειδών, λεμόνι και πορτοκάλι. Πραγματοποιούνται δύο ξεχωριστές αποστάξεις, για να επιτευχθεί μια ιδανική ισορροπία εσπεριδοειδών και αρκεύθου, ενώ το νερό της ισλανδικής πηγής που χρησιμοποιείται για την ανάμειξη του τζιν, δίνει μια αξέχαστη απαλή αίσθηση στο στόμα. Μια υπέροχη food pairing επιλογή είναι με κρακεράκια ολικής άλεσης και πατέ πάπιας ή ταύρου.

Μπορείς να το αγοράσεις από εδώ

Bότκα

Chopin Potato Vodka

Η Chopin Potato Vodka είναι η πιο βραβευμένη βότκα πατάτας στον κόσμο, η οποία είναι φυσικά χωρίς γλουτένη και το μοναδικά κρεμώδες και γεμάτο σώμα γευστικό της προφίλ την καθιστά μια εξαιρετική βότκα, ιδανική για να την πίνεις τόσο σκέτη όσο και με μαρτίνι και κοκτέιλ.

Η αποστολή της οικογενειακής ποτοποιίας Chopin είναι η δημιουργία ποιοτικών επιλογών βότκα, που απολαμβάνεται αργά και με αφοσίωση στη μοναδική γεύση της, όπως θα έκανε κάποιος με ένα premium whiskey ή ένα εξαιρετικό κρασί. Από το 1992 μέχρι και σήμερα λοιπόν παραδίδουν μαθήματα δημιουργίας μιας super premium βότκας που θα ενθουσιάσει όχι μόνο τους λάτρεις του είδους.

Μικρής παραγωγής, χειροποίητη με τις καλύτερες πρώτες ύλες της υπαίθρου της ανατολικής Πολωνίας η Chopin μας προσκαλεί να δοκιμάσουμε τις βότκες της συλλογής της ανακαλύπτοντας μια πολύπλοκη γευστική εμπειρία. Εδώ η απόλυτα ταιριαστή foodpairing επιλογή δεν είναι άλλη από μια πιατέλα με στρείδια.

Μπορείς να την αγοράσεις εδώ 

Τito's Handmade Vodka

To 1995 o Tito Beveridge αποφάσισε να φτιάξει το δικό του αποστακτήριο στο Τέξας προκειμένου να παράγει εξαιρετικής ποιότητας vodka. Μέχρι σήμερα ο Tito φροντίζει η vodka του να είναι μοναδική, προέρχεται από καλαμπόκι, είναι  100% gluten free και αποστάζεται έξι φορές σε άμβυκα. Όλα ξεκίνησαν στο Όστιν του Τέξας στα μέσα της δεκαετίας του '90, ακριβώς στον ίδιο τόπο όπου συνεχίζεται η παραγωγή της μέχρι και σήμερα. Έχουν περάσει πάνω από είκοσι χρόνια, αλλά η συγκεκριμένη ποτοποιία συνεχίζει να παράγει προϊόν σε μικρές παρτίδες, χρησιμοποιώντας παραδοσιακούς αποστακτήρες δοκιμάζοντας ωστόσο κάθε παρτίδα προκειμένου να είναι σίγουροι ότι οι vodka- lovers παγκοσμίως θα λάβουν μόνο το καλύτερο. Αν θες να τερματίσεις το food pairing τότε συνδύασέ την με ταρτάρ ψαριού.

Μπορείς να την αγοράσεις εδώ

Τεκίλα

Rooster Rojo Βlanco 

Γεννημένη στους πρόποδες του παγκοσμίου φήμης ηφαιστείου Volcan de Tequila, η Rooster Rojo έχει μια τολμηρή, ελκυστική και ακαταμάχητη προσωπικότητα. Αποτελεί έναν συνδυασμό των καλύτερων παραδόσεων παραγωγής και πολιτιστικής κληρονομιάς, σχεδιασμένη να επιτύχει την απόλυτη έκφραση της μεξικανικής κληρονομιάς και της μεξικανικής τεκίλας. Η Fabrica de Tequilas παράγει και αποστάζει αυτή τη Λευκή Τεκίλα χρησιμοποιώντας αγαύη μαγειρεμένη για 10 ώρες στον ατμό. Μετά την προσθήκη ειδικής μαγιάς, το μείγμα ζυμώθηκε και μεταφέρθηκε σε ανοξείδωτα δοχεία για διπλή απόσταξη. Η γεύση της αξεπέραστη κι αν είσαι έξτρα μερακλής θα τη συνδυάσεις με chimichangas κομμένα σε ροδέλες και γέμιση κοτόπουλο.

Μπορείς να την αγοράσεις εδώ 

Λικέρ

Axia Spirit

Σε μια εποχή όπου το απρόβλεπτο είναι καθημερινό, χρειάζονται μόλις μερικές σταγόνες μιας -απροσδόκητα- νόστιμης γεύσης για να φέρεις τον κόσμο ανάποδα. Για αυτό το σκοπό «γεννήθηκε» το AXIA, το πρώτο extra dry απόσταγμα μαστίχας παγκοσμίως, προκαλώντας μας να αλλάξουμε το καθιερωμένο και να γνωρίσουμε την εναλλακτική πλευρά των ελληνικών αποσταγμάτων.

Το AXIA παράγεται στο αποστακτήριο Πλωμαρίου, με μακρά επιτυχημένη παράδοση στη δημιουργία ξεχωριστών αποσταγμάτων, και διατηρεί όλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά της μαστίχας, εμπλουτισμένα με βελούδινες νότες περγαμόντου, κυπαρισσιού και αρώματα τριαντάφυλλου, δημιουργώντας ένα άκρως αναζωογονητικό ξηρό απόσταγμα. Πίνεται σκέτο ενώ μπορεί να αποτελέσει και τη βάση ευφάνταστων κοκτέιλ. Μέσα από την πλούσια γεύση του το Αxia θα γίνει το επόμενο αγαπημένο σου premium drink ειδικά αν συνδυαστεί με ένα ωραιότατο σεβίτσε.

Μπορείς να το αγοράσεις από εδώ

Amaro Montenegro

Tώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τo #1 σε πωλήσεις premium Amaro στην Ιταλία το οποίο κι ακολουθεί κατά γράμμα μια μυστική συνταγή 40 βοτάνων, που παραμένει η ίδια από το 1885 μέχρι και σήμερα.

Ο Stanislao Cobianchi, ένας νέος αλλά ιδιοφυής “επαναστάτης” από την Bologna δημιούργησε αυτό το υπέροχο αυθεντικό Ιταλικό λικέρ το 1885 που έγινε αμέσως επιτυχία, τόσο για την υπέροχη γεύση του, όσο και για το μπουκάλι που θυμίζει φιαλίδιο αλχημιστή. Αν μας ρωτάς πώς να το πιείς τότε θα σου προτείνουμε δύο τρόπους. Από τη μία σε σφηνάκι παγωμένο καθώς αποτελεί το αυθεντικό ιταλικό digestivo χάρη στα 40 βότανα και τις πεπτικές τους ιδιότητες. Αν πάλι είσαι λάτρης των signature drinks,  τότε το Monte & Tonic με την γλυκόπικρη δροσερή γεύση, τις πλούσιες νότες εσπεριδοειδών και την καστανόχρυση όψη, είναι σίγουρο ότι θα γίνει το νέο αγαπημένο σου Aperitivo.

Εδώ η ιταλική πίνσα μοιάζει η ενδεδειγμένη και πιο ταιριαστή φαγητοεπιλογή για να το συνδυάσεις

Μπορείς να το αγοράσεις από εδώ 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v