Κοκτεϊλάροντας σε Αιγάλεω και Περιστέρι

Λίγο πριν υποδεχτούμε επίσημα το καλοκαίρι είπαμε να γιορτάσουμε δεόντως και βγήκαμε για κοκτεϊλάκια στις γειτονιές του Περιστερίου και του Αιγάλεω.

Κοκτεϊλάροντας σε Αιγάλεω και Περιστέρι

Καλό είναι να γνωρίζεις ότι για κάθε σου πρόβλημα, υπάρχει μια κοκτεϊλάτη λύση που θα σε χαλαρώσει και θα σου ανεβάσει τη διάθεση. Αν τώρα θες να έχεις τις επιλογές σου βρε αδερφέ για να διαλέξεις την καλύτερη κι αυτή που ταιριάζει γάντι στον ουρανίσκο σου, τότε επίτρεψέ μας να σε αγκαζάρουμε και να σε πάμε προς Αιγάλεω και Περιστέρι μεριά που έχουμε κάνει ήδη τα κουμάντα μας.

Barμπας the Bar

Μάρκου Μπότσαρη 21, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0590 5919

Το Barμπας έχει τα κατάλληλα κοκτέιλ για να διώξει μακριά τους καημούς και τους αναστεναγμούς σου, αράζοντας στα τραπεζάκια της Μάρκου Μπότσαρη που πάντοτε σφύζει από ζωή. Το καλοκαίρι η φάση μεταφέρεται στο εξωτερικό δρομάκι που είναι στρωμένο με γκαζόν και χαλικάκι για να παίρνεις την απαραίτητη essence εξοχής.

Εδώ κι αρκετά χρόνια πλήθος κόσμου γεμίζει τα τραπεζάκια του και δοκιμάζει τα κοκτέιλ που ετοιμάζουν με μαεστρία και μεράκι πίσω από τις μπάρες του. Το Tiki Taka με μαύρο και spiced ρούμι, ροδάκινο, σιρόπι πικραμυγδάλου, λικέρ βανίλιας Μαδαγασκάρης, μάνγκο και λάιμ είναι ίσως η πιο must κοκτεϊλούχα επιλογή για το φετινό καλοκαίρι. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 9€.

Copper Street Bar

Παλαιών Γερμανού 5, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0591 4617

Αγαπημένο all day street bar το Copper ξεκινά τη μέρα του από νωρίς σερβίροντας specialty καφεδάκια και συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ όπου τα κοκτέιλ δικαιολογημένα πια έχουν τον πρώτο λόγο. Η φάση μπορεί να είναι street ωστόσο στο πλάι του θα βρεις μια μικροσκοπική μα πεντάμορφη αυλίτσα που θα ικανοποιήσει όσους δεν την παλεύουν πολύ με το όρθιο. Από τα κοκτέιλ του καταλόγου αξίζει να δοκιμάσεις το El burro (με τεκίλα, λάιμ, bitter agostura, 3Cent`s ginger beer και σιρόπι ζάχαρης) ή το Summer gin basil (με τζιν, φρέσκο αγγούρι, λάιμ, βασιλικό και 3Cent`s Aegean tonic) ενώ εξαιρετική είναι κι η Paloma του. Τα κοκτέιλ του ξεκινούν από 8€.

Batu Spritz Βar

Mάρκου Μπότσαρη 21, Αιγάλεω, τηλ.:21 1001 7267

Ολοκαίνουρια άφιξη στη Μάρκου Μπότσαρη το Batu θέλει να spritz-άρει μαζί σου και πολύ καλά κάνει αν μας ρωτάς, αφού σου δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσεις εξαιρετικά low alcohol κοκτεϊλάκια που θα σε ενθουσιάσουν. Στον κατάλογό του θα βρεις επίσης διαλεχτά κρασιά αλλά και ψαγμένα μπυράκια με σαφή έμφαση στις μικροζυθοποιείες ενώ αν πεινάσεις υπάρχουν και τα απαραίτητα τσιμπολογήματα για να φύγεις χορτασμένος από εκεί. Ο χώρος είναι εξαιρετικά διακοσμημένος κι όταν πιάνουν οι ζέστες μεταφερόμαστε στο εξωτερικό πεζοδρομάκι του Batu για να κοκτεϊλάρουμε δίχως αύριο. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8€.

Easy Peasy

Αιμιλίου Βεάκη 12, Περιστέρι τηλ.: 6978949361

Όλοι οι δρόμοι των δυτικών προαστίων οδηγούν το τελευταίο διάστημα στο Easy Peasy αφού βρίσκεται επί της Βεάκη, που η φήμη του ονόματός της φτάνει σε κάθε γειτονιά σχεδόν της πρωτεύουσας. Ευκολάκι –όπως σοφά λέει και το όνομά του- να το αγαπήσεις αφού πρόκειται για ένα γλυκύτατο all day bar με 90s vibes χάρη στα arcade βιντεοπαιχνίδια που ξυπνάνε μνήμες της αγαπημένης μας δεκαετίας. Specialty χαρμάνια καφέ, γευστικότατες brunch επιλογές κι όλα τα αλκοολούχα ζητούμενα (ψαγμένη κάβα, μπυρο-ετικέτες από μικροζυθοποιίες και signature κοκτεϊλάκια) θα σε «αναγκάζουν» να το κάνεις στέκι σου. Η μικρή αυλή του έχει industrial τόνους και όταν καλοκαιριάζει πλημμυρίζει από κόσμο που απολαμβάνουν ένα από τα hot στέκια της πόλης.

Whatever

Αιμ. Βεάκη 43, Περιστέρι τηλ.:21 0575 5503

Mε το καλοκαίρι να βρίσκεται επίσημα προ των πυλών το Whatever στη Βεάκη μοιάζει ως ο απόλυτος προορισμός για να τα πεις και να τα πιείς με τους φίλους ή το ταίρι σου. Ο χώρος μοιάζει ως η ενδεδειγμένη επιλογή για αξέχαστες κοκτεϊλάτες βραδιές, με τις μουσικές επιλογές να ανεβάζουν δικαιολογημένα τη διάθεση. Η κάβα του είναι έξτρα ενημερωμένη όπως κι ο κατάλογος των κοκτέιλ από το οποίο ξεχωρίζει το Cabera με βότκα, ελαιοσάκχαρα φράουλας, καρύδα, σιρόπι ζάχαρης και λάιμ. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8€.

Tipsy Fun

Ορφέως 35, Περιστέρι, τηλ.: 21 0010 1189

Στις αρχές του προηγούμενου Σεπτέμβρη άνοιξε το Tipsy Fun κι είχαμε χαρά μεγάλη γιατί καιρό είχαμε να δούμε ένα τόσο κουλ μπαρ στα πέριξ των δυτικών προαστίων. Αρχικά για το φωτιζόμενο «aporw an esthanese tipsy» σταντ πάνω στη μπάρα του και έπειτα για τα παιχνιδάκια που μπορείς να παίξεις εκεί, αποδεικνύοντας τις ικανότητές σου στο beer pong και το shot roulette. Κι ενώ τα χειμωνιάτικα βράδια μας είχαν βρει το απόλυτο place to be τώρα που καλοκαίριασε εμείς θα στριμωχτούμε στην ειδικά διαμορφωμένη αυλίτσα του αλλά και στο εξωτερικό όρθιοι με ποτηράκια ανά χείρας χωρίς να μπορούμε να απαντήσουμε με σιγουριά αν οι classic κοκτεϊλάτες επιλογές κερδάνε τις signature η τα’ ανάποδο. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v