Πού θα πιείς κοκτέιλ χωρίς να πληρώσεις τα μαλλιά της κεφαλής σου;

Ψάχνουμε τα πιο οικονομικά και value for money κοκτέιλ της πόλης και – ευτυχώς – τα βρίσκουμε και τα πίνουμε πριν ακριβύνουν κι άλλο.

Πού θα πιείς κοκτέιλ χωρίς να πληρώσεις τα μαλλιά της κεφαλής σου;

Για την έξοδο που μήνα με το μήνα γίνεται ολοένα και πιο δυσβάσταχτη οικονομικά γκρινιάξαμε εδώ, τα είπαμε, τα βγάλαμε από μέσα μας, ηρεμήσαμε (κάπως).

Ένα από τα «αγκάθια» στην έξοδο αυτή είναι τα ποτά και δη τα κοκτέιλ που πλέον έχουν ξεφύγει σε τιμές. Ιδιαίτερα οι signature επιλογές, τις οποίες πλέον δύσκολα θα βρεις κάτω από 10€.

Υπάρχουν ακόμα οικονομικά κοκτέιλ; Ευτυχώς, υπάρχουν. Πρόλαβέ τα πριν ακριβύνουν κι άλλο.

Κόκκινος Λωτός

Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια, τηλ: 21 0380 1380

Ο tiki specialist Αχιλλέας Πουλημένος και η ομάδα του δίνουν κοκτεϊλικό πόνο σε αυτό το αγαπημένο εξαρχειώτικο μπαρ και ετοιμάζουν πληθωρικά κοκτέιλ με ένα σωρό μυστήριες τεχνικές που χτυπάνε όμορφα στον ουρανίσκο σου. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 6,5€ για ένα εξωτικό Mojito με Havana Club 3 ετών. Στην ίδια τιμή και το Daquiri, το οποίο φτιάχνεται επίσης με Havana Club τριετίας. Στα 7€ θα βρεις το Hattori Hanzo με Beefeater, λάιμ, πράσινο μήλο και βασιλικό. Παρασκευές και Σάββατο οι μουσικές παίζουν δυνατά από Djs που έχουν το παρτάρισμα στο αίμα – και στις μουσικές τους.

Στέπα

Ασκληπιού 61, Εξάρχεια, τηλ: 2103625552

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΣΤΕΠΑ (@stepa_athens)

Φρέσκια άφιξη στην Ασκληπιού, η Στέπα ανοίγει από το πρωί για καφέ και brunch, είναι σούπερ κουλ και παίζει ωραίες μουσικές για να συνοδεύσεις το κοκτέιλ, το ποτό σου ή το σεβίτσε σου, μιας και το φαγητό εδώ παίζει εξίσου δυνατά με τα ποτά. Τα signature κοκτέιλ ξεκινούν από 7,5€ με επιλογές όπως το Screamy Hairy Armadillo, με μαστίχα, λικέρ πράσινο μήλο, τζίντζερ και λεμόνι και το Jerboa the hopping rodent, με τζιν, βερίκοκο, γιασεμί και prosecco. Τιμιότατο και το «πειραγμένο» Zombie τους, διαφορετικό από τα κλασικά, στα 10 ευρώ.

TYCO

Ρόμβης 11, τηλ: 21 1182 3343

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TYCO (@tycobar)

Με μότο του το Take your Cocktail Out αυτό το σούπερ κεφάτο μπαρ ετοιμάζει καθημερινά κοκτέιλ που μπορείς να πάρεις "χεράτα" και να βολτάρεις στο κέντρο της πόλης, αλλά και να τα απολαύσεις στα τραπεζάκια που βγάζει στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Ρόμβης. Εδώ το μπαρ βγάζει ωραιότατες επιλογές όπως το Melοncholia με Pampero base rum blend, Cachaca, πεπόνι, καρύδα και κίτρο, το Gin save the queen με Gordon's, σιρόπι μελιού, χυμό αγγούρι, τζίντζερ και κίτρο και το Lychee me baby one more time με βότκα Smirnoff, λίτσι και αλόη. Πρόσφατα άνοιξε και έναν backstage χώρο, όπου φιλοξενούνται διάφορα μουσικά και γευστικά events. Οι τιμές για τα απλά κοκτέιλ στα 7€, για τα signature στα 8€. 

Σπιρτόκουτο

Κειριαδών 15, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0346 2689

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ (@sprtkt)

Αναφλέγεται και βάζει φωτιά στη βραδινή ψυχαγωγία των Πετραλώνων εδώ και μια δεκαετία (και βάλε) παραμένοντας ένα σούπερ κεφάτο, απροσποίητο και εναλλακτικό μαγαζί καμωμένο για να περνάνε όμορφα οι παρέες. Και πώς να μην, αφού τα εξαιρετικά του κοκτέιλ τιμώνται στη πλειοψηφία τους στα 7€ και είναι ωραιότατα. Δοκίμασε το Λέμον Πάι (7€) με βότκα, λεμόνι, μπισκότο και lemon curd, το Μπλάντι Μαρίκα, με βότκα, λεμόνι, V8, ταμπάσκο, λεμόνι και γουόρστερ (7,5€) και μια Τζιντζερίτα με λευκή τεκίλα, τριπλ σεκ, λεμόνι και τζίντζερ (7€). Αν θες να δώσεις κατιτίς παραπάνω, το Μαμρα με τρία ρούμια, ανανά, αμύγδαλο, δύο μπίτερ και λεμόνι στα 9€ είναι value for money και for ρούμι.

 

Κροκόδειλος

Πλούτωνος 40, Δάφνη, τηλ.: 210 9714300

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Κροκόδειλος (@krokodeilas)

Παρεΐστικος, κεφάτος, με ρετρό ζωγραφιστά πατώματα, νοσταλγική διακόσμηση, χρωματιστές καρεκλίτσες και ξύλινα χειροποίητα τραπέζια, ο Κροκόδειλος είναι ένας παρεΐστικος καφενές, για κάθε στιγμή της ημέρας. Ιδανικός για τσιμπολόγημα με ουζάκι και φτηνούς μεζέδες, αλλά και ωραιότατος και για τα βράδια σου, με ωραίες μουσικές και κοκτέιλ για να πιείς και να ξαναπιείς. Τα κλασικά, όπως το Mojito, η Paloma και το Negroni κοστίζουν 7,5€, ενώ τα πιο ψαγμένα signature όπως το εξωτικό Pineapple Express με ρούμι, τροπικό πουρέ, αγαύη και λεμόνι ξεκινούν από 8€.

AlcoHole

Ελβετίας 21, Αγ. Παρασκευή, τηλ: 21 3046 3934

Κρατάει χρόνια αυτή η κοκτεϊλο-κολώνια στην «πάνω» πλατεία και την ευχαριστούμε γι’ αυτό. Χύμα και εναλλακτικό, το AlcoHole έμαθε την Αθήνα πως υπάρχουν κοκτέιλ και με 5€ και παρά τις απανωτές ανατιμήσεις κράτησε σταθερές τις τιμές του μέχρι σήμερα σε όλα τα κοκτέιλ. Παλαμάκια παρακαλώ και συνέχεια με Cox Daquiri με ρούμι Barcelo blanco, σιρόπι βανίλια, χυμό ανανά, φρέσκο λάιμ και αρωματικό απόσταγμα classic bitters, Thai Tommy`s με τεκίλα Rooster blanco, φρέσκο λάιμ, σιρόπι αγαύης, σιρόπι τζίντζερ και σιρόπι τσίλι ή ένα περιποιημένο Green `n` spicy με τζιν Grenalls, λικέρ πεπόνι, φρέσκος χυμό αγγούρι, σιρόπι τσίλι, σιρόπι τζίντζερ, φρέσκο λάιμ και δυόσµο.

Αρbarόριζα

Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, τηλ: 210 7019530

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Arbaroriza Athens (@arbaroriza_athens)

Βγάζουμε καπέλο και εδώ, μιας και πρόκειται για ακόμα μια μπαρο-διεύθυνση η οποία έγινε διάσημη για τα φτηνά της κοκτέιλ. Χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα τα κρατάει ακόμα φτηνά, σε πείσμα των καιρών και των ανατιμήσεων, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις 5€. Μπόνους εδώ ο όμορφος χώρος μέσα και έξω, με φόντο την ολοζώντανη πλατεία του Παγκρατίου. Τα κοκτέιλ έχουν βάση ελληνικά αποστάγματα ή κρασιά και ο κατάλογος περιλαμβάνει επιλογές όπως το Strawberry Hill με λευκό κρασί, φράουλα και μαστίχα (5€), την Carlota με ρακή, καρότο και αλατισμένη καραμέλα (7,5€) και το Bubble Star με ούζο, τσιχλόφουσκα, φρέσκο λεμόνι και φρούτο της επιλογής σου (6€).

Mpartoun

Αγγέλου Σικελιανού 69, Ηλιούπολη, τηλ: 21 0973 1355

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mpartoun Cafe Bar (@mpartoun_ilioupoli)

Feelgood μπαράκι, από εκείνα που χαίρεσαι να ανακαλύπτεις, το Mpartoun στην Ηλιούπολη όπως δηλώνει και το όνομά του, συνδυάζει την μπαροκατάσταση, με τα χρώματα των καρτούν που κοσμούν το εσωτερικό του και δίνουν αφορμή για να βγάλεις αρκετές Instagramικές φωτογραφίες. Βγάζει και τραπεζάκια έξω καιρού επιτρέποντος και σερβίρει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ για κάθε γούστο, σε καλές τιμές – στα 7,5€. Τα ονόματά τους είναι επηρεασμένα από αγαπημένους χαρακτήρες comics και καρτούν με επιλογές όπως το Candy Candy με βότκα, φράουλα, σιρόπι πικραμύγδαλο και βανίλια, το Hulk με βότκα, passion fruit και blue curacao και το Iron Man με κίτρινη τεκίλα, άπερολ και ιβίσκο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v