Πού πίνουμε φτηνά κοκτέιλ σε Εξάρχεια και Πανόρμου;

Δύο φοιτητογειτονιές, 6 υπέροχα μπαράκια, πολλά φανταστικά κοκτέιλ… στην τιμή που αλλού θα έπινες μόνο ένα.

Πού πίνουμε φτηνά κοκτέιλ σε Εξάρχεια και Πανόρμου;

Δεν είναι μάλλον και πολύ μεγάλη έκπληξη το να σου πούμε ότι στις δύο πιο νεανικές γειτονιές της Αθήνας θα βρεις και μερικά από τα φτηνότερα κοκτέιλ της. Αν όμως αναρωτιέσαι πού και τι ακριβώς, είμαστε εδώ να σε διαφωτίσουμε σχετικά με τα καλύτερα κοκτέιλ στα ωραιότερα μπαρ των Εξαρχείων και της γειτονιάς της Πανόρμου, που δεν θα σου κοστίσουν όσο ένα κανονικό γεύμα.

Κόκκινος Λωτός
Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια, τηλ: 21 0380 1380

Το ξέρουμε ότι το ξέρεις, είναι γνωστό τοις πάσι ως το μπαρ με τα φτηνότερα κοκτέιλ της Αθήνας, θα φτιάχναμε όμως ποτέ λίστα με φτηνά κοκτέιλ αφήνοντάς το απ’έξω; Στον κατακόκκινο, πληθωρικό εσωτερικό χώρο του Λωτού, αλλά και στα τραπεζάκια που απλώνει έξω από τις μεγάλες τζαμαρίες του, πίνουμε σταθερά εδώ και χρόνια ένα από τα καλύτερα Mojito της Αθήνας με 5,50€. Φανταστικό είναι και το Hattori Hanzo με τζιν, λάιμ, πράσινο μήλο και βασιλικό (6€). Τα υπόλοιπα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€ και φτάνουν μέχρι τα 10€, για ένα πληθωρικό και μεθυστικό Zombie.

Luxus
Βαλτετσίου 27, Εξάρχεια, τηλ: 213 0047353

Ατμοσφαιρικό και ρομαντίκ μέσα, παρεΐστικο και εξωστρεφές έξω, απλώνει χρόνια τώρα τα τραπεζάκια του στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου και έχει κάθε Πέμπτη… happy day, αντί για happy hour, με όλα τα κοκτέιλ στα 5€. Τις υπόλοιπες ημέρες οι τιμές τους κυμαίνονται στα νορμάλ 7-8€ έκαστο. Αν χρειάζεσαι συστάσεις, δοκίμασε το Brownskin Gal, με παλαιωμένο ρούμι, τζίντζερ, passion fruit και λάιμ, και το El Floridita με ρούμι, φρέσκο γκρέιπφρουτ, μαρασκίνο, λάιμ και σιρόπι ζάχαρης.

Frau
Φειδίου 6, Εξάρχεια, τηλ.: 21 0381 0640

Μονίμως γεμάτο και μονίμως κεφάτο, ακόμα και τις πιο μικρές ώρες των καθημερινών, όταν όλα τα άλλα έχουν παραδώσει τα όπλα, το Frau είναι κλασικό καλλιτεχνοστέκι, στο οποίο συχνά θα δεις και κόσμο να χορεύει. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, φτιάχνει και καταπληκτικά κοκτέιλ σε σούπερ τιμές, σαν το Apple Mojito με τζιν και πουρέ από πράσινο μήλο, το Forbidden Rum με ρούμι, elderflower, τζίντζερ, λάιμ και μοσχοκάρυδο, και το Pink Mojito με τεκίλα και pink grapefruit soda. Οι τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 7,50€.

Lab
Τριφυλλίας 71, τηλ.: 21 5550 0791

Απλώνει τραπεζάκια σε μια σούπερ ζεστή, υπερυψωμένη αυλίτσα που κλείνει τον χειμώνα με τζαμαρίες και θερμαίνεται με σόμπες, για να μπορείς αν θες και να καπνίζεις (νόμιμα) χωρίς να κρυώνεις. Στη λίστα των κοκτέιλ του βρίσκουμε μικρά αριστουργήματα όπως το Galileo Galilei, με μαστίχα, σιρόπι μελιού, elderflower, λάιμ, σπιτική λεμονάδα και blueberry jelly, το Nikola Tesla με μαύρο ρούμι, bourbon, σιρόπι κάρδαμο, λάιμ, σπιτική λεμονάδα και μέλι και το Kill Bill, με ρούμι, σιρόπι βανίλιας, ginger, passion fruit, mango και λεμόνι. Οι τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 7€, ενώ ένα Zombie εδώ θα σου κοστίσει 9€.

Εκείνο 
Εμμανουήλ Μπενάκη 57, Εξάρχεια

Ολόφρεσκη εξαρχειώτικη άφιξη, στις επάλξεις από το φθινόπωρο του 2022, απλώνει τραπεζάκια στο μεγάλο πεζοδρόμιο της Μπενάκη, αλλά και στον πολύ στιλάτο εσωτερικό του χώρο με τις stencil τοιχογραφίες που φωτίζονται από την μεγάλη νέον ταμπέλα του. Τα κοκτέιλ του είναι κλασικά αλλά άψογα εκτελεσμένα (μην χάσεις το Mai Tai, με λευκό και μαύρο ρούμι, amaretto, ανανά, λάιμ και γρεναδίνη, και την Paloma, με τεκίλα, pink grapefruit soda και bitters) οι δε τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 7,50€. Το Zombie στα 8,50€.

Σουσουράδα
Μαυρομιχάλη 44, Εξάρχεια, τηλ.: 21 0364 7936

Απλώνει τραπεζάκια έξω στο πεζοδρόμιο της Μαυρομιχάλη, αλλά και μέσα, στον στιλάτο, μίνιμαλ ψηλοτάβανο χώρο της. Τη Σουσουράδα μπορεί να την ξέρεις για το φαγητό της, ήρθε όμως η ώρα να την μάθεις και για τα κοκτέιλ της, που είναι όλα ένα κι ένα: Δοκίμασε, ας πούμε, την ομώνυμη Σουσουράδα, με τσίπουρο, τζίντζερ, λεμόνι, ανανά και ροζ πιπέρι (6,50€), το Mexican Party με παλαιωμένη τεκίλα, ανανά, τσίλι και σιρόπι αγαύης (7€) και το Pink Butterfly με τζιν, μοσχολέμονο και grapefruit soda (8€).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v